masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:123/248)

Kruche babeczki z kremem z białej czekolady 159

białej czekolady 0,5 szklanki śmietanki 30% (można użyć 36%) 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Z masy formujemy kulę, owijamy ją szczelnie folią spożywczą . Chłodzimy w lodówce przez 40-60 minut. Po tym czasie(...)wcześniej, wszystko zależy od naszego piekarnika. Musimy obserwować czy brzegi są już zarumienione. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i przestudzoną czekoladę. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Kremem napełniamy upieczone i wystudzone babeczki. Chłodzimy w lodówce.  Do przygotowania kremu użyłam śmietanki 30%. Krem był bardziej płynny

VioletoweKucharzenie
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 161

łyżeczki sody 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka esencji waniliowej Szczypta soli 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich (u mnie 1/2 szkl. orzechów brazylijskich) Krem: 250 g serka mascarpone 400 g serka śmietankowego 1/3 szkl. cukru pudru 2 łyżki miękkiego masła 2 łyżki mielonej kawy ( u mnie o smaku orzechowym) 3 łyżki startych orzechów 1 kostka gorzkiej czekolady i kilka(...)wolnym strumieniem. Mąkę przesiewamy, mieszamy z sodą i proszkiem. Miksujemy z masą jajeczną. Dodajemy przyprawę do piernika, mieszamy. Dodajemy orzechy i marchew i mieszamy łyżką. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok 45-50 min - do suchego patyczka. Krem: Mascarpone ubijamy z cukrem. Dodajemy po łyżce serek kremowy i masło. Dodajemy kawę i starte orzechy. Ostudzony placek przekrawamy i smarujemy kremem

Mieszam w Garnku
Lekko migdałowy sernik z rabarbarem i kruszonką 300

cukru pół opakowania cukru wanilinowego ( 8 g ) lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 550 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 3 duże jajka 165 g cukru ( 3/4 szklanki ) 2 łyżki mąki pszennej opakowanie cukru(...)wyrównać i lekko uklepać ( drugą część kruszonki włożyć z powrotem do lodówki ). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i podpiekać przez około 15 minut, do lekkiego zezłocenia.  Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na masę serową umieścić w naczyniu i krótko zmiksować na niskich obrotach miksera, tylko do połączenia. Masę przelać na podpieczony

Opowieści z piekarnika
Kilimandżaro babci Basi 144

szklanka śmietany kremówki 30 %, 250 g serka mascarpone, 3 łyżki pudru cukru, 1 puszka brzoskwiń w syropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować ) i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka rozdzielamy, żółtka dodajemy do zimnej masy czekoladowej , a białka do oddzielnej miski. Zimną masę czekoladową miksujemy dokładnie z mąką wymieszaną z proszkiem(...)trójkącików. Jeśli w środku się trochę pokruszy , to nic nie szkodzi -zostanie zakryte dekoracją. Przygotowujemy krem : cukier puder przesiewamy, Śmietanę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy cukier puder z serkiem mascarpone na przemian i dokładnie miksujemy. Brzoskwinie osączamy z zalewy. Dwie połówki odkładamy, a resztę kroimy w kostkę , dodajemy do kremu i mieszamy . dolny blat ciasta skropiłam sokiem z brzoskwiń

Pysznosci Babci Basi
Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady 537

kremówki 30% 125 g serka mascarpone 1/2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnego mleka Dekoracja: 3 łyżki wiórków kokosowych pralinki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Spód: Kruche ciasteczka pokruszyć przy pomocy wałka lub w malakserze. Połączyć ze stopionym i przestudzonym masłem. Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tylko dno, boki niczym nie wykładać). Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy, równomiernie(...)podociskać. Spód schłodzić w lodówce 30 minut. Masa serowo-kokosowa: Wiórki kokosowe zalać mlekiem, postawić na palniku. Od zagotowania gotować jeszcze przez ok. 10 minut bez przykrycia co jakiś czas mieszając, by masa się nie przypaliła. Wiórki powinny wchłonąć całe mleko. Gdy tak się stanie zdjąć garnuszek z ognia, a do kokosowej masy dodać posiekaną białą czekoladę. Przykryć pokrywką

Nastoletnie Wypiekanie
Tort migdałowo-malinowy z nagietkami( bezglutenowy) 196

rozpuści. Do ubitej piany z białek dodawać kolejno po jednym żółtku, cały czas ubijając.Mąkę ziemniaczaną, migdały i proszek do pieczenia wymieszać. Wszystko dodać do ubitych jajek - delikatnie połączyć.Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i upiec w 170 stopniach C przez około 30 minut.Do tortu potrzebujemy trzech blatów biszkoptowych. Po upieczeniu pierwszego biszkoptu, przystąpić do przygotowanie drugiego(...)serka mascarpone* 200 g śmietanki kremówki 30 %* 2 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę  ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do serka dodać ubitą śmietankę - wymieszać.Powstałym kremem dekorować tort.Możecie tak jak ja część masy zabarwić barwnikami spożywczymi i wyciskać kolorowe paski. Lub pozostawić tort biały i udekorować go świeżymi kwiatami nagietka lub innymi jadalnymi kwiatami

kolorowotorcikowo
Wzorzysta rolada z malinami. 152

mascarpone z malinami. Polecam Wam ten przepis serdecznie, rolada rozeszła się w mgnieniu oka.  A wzorki naprawdę zrobiły wrażenie na gościach. Kakaowa rolada z kremem malinowym. Ciasto cygaretkowe: 35 g masła; 1 białko; 35 g mąki tortowej; 35 g cukru pudru; (dla koloru możemy dodać kakao/barwniki spożywcze - ja pominęłam ten etap). Masło miksujemy z cukrem na gładką masę. Dodajemy(...)obracamy wzorkiem do ściereczki i zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Pozostawiamy do wystudzenia. Krem malinowy: 250 g serka mascarpone; ok. 150 - 200 g malin -wedle uznania; 3 - 4 łyżki cukru pudru. Wszystkie składniki krótko miksujemy ze sobą. Gdy ciasto wystygnie, rozwijamy ściereczkę, nakładamy masę i zawijamy ponownie - bez ściereczki. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.  Smacznego Przepis dodaję do akcji

Miksturownik
Torcik Wuzetka 137

kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone   Ponadto: wiśnie kandyzowane płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30%  Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę a żółtka z drugą połową cukru. Masę jajeczną łączymy delikatnie z pianą. Mąkę, kakao i proszek(...)wodę. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dolałam śmietankę i poczekałam aż czekolada

Różne smaki w kuchni
AKSAMITNY CZEKOLADOWY SERNIK NA ZIMNO Z MALINAMI 437

przygotowywania masy serowej.MASA SEROWA:Czekoladę gorzką i mleczną połam na kawałki i roztop w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą umieść nad garnkiem z gotującą się wodą). Uważaj, żeby do czekolady nie dostała się ani kropla wody. Roztopioną czekoladę pozostaw do ostygnięcia.Mascarpone przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z przesianym cukrem pudrem.Bardzo powoli, łyżka po łyżce, dodaj do mascarpone roztopioną(...)Śmietanę kremówkę ubij w osobnym naczyniu.Następnie dodaj ją delikatnie do mascarpone wraz z kremowym serkiem śmietankowym. Ostrożnie, ale dokładnie wymieszaj wszystko łyżką lub mikserem na najniższych obrotach (ja użyłam miksera do końcowego mieszania).    SKŁADANIE:Wyjmij tortownicę z lodówki. Na ciasteczkowy spód przełóż połowę serowej masy czekoladowej.Wyłóż na nią połowę (150 g) malin, nie odmrażaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik na korzennej kruszonce pod sniegową czapą 193

szklanki cukru 16 g cukru waniliowego ½ szklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej Śniegowa czapa waniliowa: 300 ml śmietany kremowej 30% 150 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 ml likieru waniliowego  Dalkowski 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Biała polewa czekoladowa  dr.Oetker Śnieżynki cukrowe  dr.Oetker Sposób wykonania: Kruszonka: Wszystkie suche składniki(...)piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Śniegowa czapa: Schłodzoną śmietanę połączyć z zimnym serkiem mascarpone i cukrem pudrem, miksować do uzyskania gładkiego gestego kremu-należy uważać i wyczuć śmietanę aby jej nie przebić bo się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę oraz likier waniliowy, całość zmiksować , masę wyłożyć na zimny upieczony sernik, łyżką porobić nierówności, polać polewą

Wanilia i Kardamon
JESIENNA PAVLOVA Z KREMEM MASCARPONE I OWOCAMI 114

narysować okrąg o średnicy 20-24 cm i wyłożyć na niego masę białkową. Uformować boki i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika. Po 5 minutach obniżyć temperaturę do 150 st i piec 1,5 godz. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Schłodzoną śmietankę zmiksować razem z serkiem mascarpone na krem i wyłożyć na wystudzoną bezę. Na wierzch poukładać ulubione

Pieguskowa Kuchnia
Torcik Wuzetka 439

łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone   Ponadto: wiśnie w likierze płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30%  Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę a żółtka z drugą połową cukru. Masę jajeczną łączymy delikatnie z pianą. Mąkę, kakao i proszek(...)wodę. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuscilam w kąpieli wodnej, dolalam śmietankę i poczekalam aż czekolada

Słodkości i nie tylko
Mikołajkowe muffinki 202

pieczenia Krem: 350ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 250g mascarpone Czerwony barwnik w proszku Sposób przygotowania Muffinki: Jajko ubijamy z cukrem do momentu rozpuszczenia cukru. Dodajemy mleko oraz olej. Mieszamy. Składniki suche przesiewamy przez sito i mieszamy w osobnym naczyniu, po czym powoli przekładamy do masy mokrej stale mieszając lub ubijając mikserem na najmniejszych obrotach. Blaszkę do muffinek wykładamy(...)śmietankę ubijamy mikserem na gęsty krem. Dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Krem dzielimy na dwie części w proporcjach ok ⅔ i ⅓ . Do większej ilości stopniowo dodajemy barwnik spożywczy. Mieszamy do uzyskania pożądanego koloru. Krem przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy wierzch babeczki na kształt czapki. Z białej masy robimy białą otoczkę na dole i pompon. Schładzamy, by krem się

Kuchnia w czekoladzie
Tiramisu truskawkowe 164

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Jajka – 4 szt Serek mascarpone – 20 dag Herbata owocowa ostudzona – 1 szkl Alkohol – 3 łyżki Biszkopty Cukier waniliowy Truskawki -40 dag Żółtka oddzielić od białek. Żółtka urzec z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu i delikatnie wymieszać z żółtkami i serkiem

Camilla w kuchni
Babeczki Ferrero 423

czekoladowym i dekoracją z ulubionych pralinek – ja wybrałam Ferrero ;) Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem 250 g serka mascarpone 1 tabliczka czekolady + pralinki Ferrero do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę lub dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni(...)wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Serek wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby miał temperaturę pokojową. Czekoladę na krem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy nie jest już gorąca mieszamy energicznie mieszamy z serkiem do uzyskania jednolitej masy. Krem

Ciastkozercy