masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:126/248)

Jabłecznik z mascarpone 165

jabłek: jabłka 2 kg cukier 3/4 szklanki galaretka cytrynowa 3 szt Masa mascarpone: śmietana 30% 400ml mascarpone 300 g cukier 2 łyżki Posypka: wiórka kokosowe 150 g masło 100 g cukier pół szklanki Wykonanie: 1.Jaja ubijamy z cukrem na puch,masa potraja swoją objętość.Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie w jedną stronę.Formę prostokątną wykładamy papierem(...)przekładamy na biszkopt i dociskamy drugim biszkoptem. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy serek mascarpone nadal miksując już na najmniejszych obrotach,dodajemy cukier.Przekładamy na biszkopt wyrównujemy. 4. Masło rozpuszczamy  z cukrem i wsypujemy wiórka kokosowe. Prażymy do lekkie zarumienienia i ostudzonymi posypujemy na masę na całej powierzchni.Wstawiamy do lodówki na dwie godzinki i potem śmiało można jeść

Różowa kuchnia
Kokosowy deser z borówkami 169

białą masą, pokruszone na pył herbatniki kakaowe z nadzieniem. Sprawdzą się również zwykłe kakaowe herbatniki;) Kolejną warstwą deseru jest kokosowa „pianka” oraz owoce przykryte przezroczystą galaretką. Niesamowicie mi się taka galaretka podoba. Dzięki niej owoce są ładnie wyeksponowane, a takie „lewitujące” borówki od razu przyciągają wzrok. Na około 6-7 pucharków: 500 g mascarpone(...)Podgrzewamy na małym ogniu do czasu aż zacznie się rozpuszczać (nie gotujemy). Lekko studzimy. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, wlewamy mleczko kokosowe i wsypujemy cukier. Miksujemy wszystko na średnich obrotach miksera, do połączenia. Następnie wlewamy przestudzoną żelatynę. Miksujemy do połączenia. Masę od razu przelewamy do pucharków (dość szybko tężeje). Deser wstawiamy do lodówki na około pół godziny (do całkowitego

Smaki Na Talerzu
Tort bezowy Rafaello 216

szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę i serek przekładamy do dzieży i ubijamy do zgęstnienia. Dodajemy cukier puder, wiórki oraz likier. Mieszamy szpatułą i dzielimy masę na 2 części. Na pierwszy blat(...)bezowy wykładamy jedną część, przykrywamy drugim blatem, na to wykładamy drugą część masy i przykrywamy trzecim blatem. Torcik odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aż blaty bezowe zmiękną. Kroimy ostrym niżem najlepiej z piłką. Kategoria: Deser , Torty Tagged: cukier puder , kremówka , likier Malibu , płatki migdałowe , rafaello , serek mascarpone , tort bezowy , tort rafaello , wiórki kokosowe

Mam apetyt na ...
Sernik na zimno 173

mascarpone 2 śmietan-fix 2 galaretki truskawkowe maliny, jagody 1 op. biszkoptów Zawartość z opakowania miksujemy z mlekiem. Dodajemy serek mascarpone i śmietan-fix. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem  na opakowaniu. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wykładamy przygotowaną masę. Wstawiamy na godzinę do lodówki.  Na masie serowej układamy owocowe  i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Pyszności Słodkości
Millefeuille z kremem czekoladowym 168

wystudzić. Są kruche, wiec nalezy obchodzić się z nimi ostrożnie. Krem czekoladowy: Kremówkę umieścić w misie miksera razem z serkiem mascarpone, wsypać cukier puder, zmiksować do momentu aż powstanie niezbyt gęsty krem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej do płynnej masy, wlać do masy śmietanowej, delikatnie i krótko zmiksować tylko do połączenia. Tak powstały krem przełożyć do szprycy cukierniczej z ozdobną

Wanilia i Kardamon
Ciasto śnieżny puch 330

Formę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodając porcjami cukier puder, następnie serki mascarpone. Po dodaniu serków zwalniamy obroty robota do minimum. Miksując wlewamy cienkim strumieniem zimną, ale nadal płynną galaretkę. Lekko stężałą masę przekładamy do formy, na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki. Szykujemy posypkę. W rondelku rozpuszczamy masło

mojewypiekiinietylko
Kokosowy sernik na zimno 104

czekolady 2,5 łyżki żelatyny + 4 łyżki wody 4 wafelki kokosowe Princessa Wykonanie : zmielony twaróg zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone. Dodać cukier oraz stopioną, przestudzoną czekoladę. Delikatnie i krótko zmiksować. Teraz bardzo delikatnie dodawać mleczko kokosowe oraz likier. Masę najlepiej mieszać trzepaczką. Namoczoną żelatynę delikatnie podgrzać (nie gotować!) do całkowitego rozpuszczenia się. Do tak przygotowanej żelatyny dodać kilka łyżek

Raj dla Podniebienia
Trufle z Lusette 173

rozpuszczać dzięki gorącej parze wodnej- dobrze jest mieszać. Roztopioną czekoladę mieszamy przez chwilę aby przestygła. Do przestudzonej czekolady dodać serek mascarpone i orzechy. Wymieszać całość i włożyć do lodówki na 3-4 godziny.Rozdrobiony wafelek przesypujemy na talerz. Ze schłodzonej masy formować małe kuleczki (jak orzech włoski) i obtoczyć je w rozdrobnionym wafelku. Trufle ponownie włożyć do lodówki i schładzać najlepiej

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kuleczki migdałowe 126

wiórków kokosowych Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmielić herbatniki. Wymieszać herbatniki z serkiem mascarpone, roztopioną czekoladą i cukrem waniliowym. Dodać pokruszone migdały i kilka kropelek aromatu – wszystko połączyć ze sobą tworząc jednolitą masę. Z powstałej masy uformować małe kuleczki (wielkości łyżeczki) i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
tort z musem śliwkowo-cynamonowym 161

pieczenia mus: ok 500 g śliwek (mogą być z kompotu) 2 łyżki cukru łyżka żelatyny krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki (30%) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny do dekoracji: krem maślany masa cukrowa (zrobiona wg tego przepisu ) Jajka ubić z wodą i cukrem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wlać

6niebo
Trufle czekoladowe 147

kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści zdejmujemy w ognia i nieco studzimy, tak by czekolada nie była gorąca. Dodajemy serek mascarpone i wódkę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Chłodzimy w lodówce przez około 1-1,5h. Gdy masa stężeje formujemy trufle i obtaczamy w kakao. Chłodzimy w lodówce

Pyry na Gaz
Ciasto z gruszkami i serkiem 219

plastry. 2. Jajka ubić z cukrem, ubijać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać serek mascarpone i aromat, krótko wymieszać mikserem. 3. Wymieszać razem obie mąki, proszek do pieczenia, sól i przesiać do jajecznej masy. Zamieszać parę razy szpatułką ( patrz FILM ) i dodać olej, wymieszać. Dodać gruszkę pokrojoną w kostkę i wymieszać krótko szpatułką lub łyżką

Mała Cukierenka
Ciasto z gruszkami i serkiem 463

plastry. 2. Jajka ubić z cukrem, ubijać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać serek mascarpone i aromat, krótko wymieszać mikserem. 3. Wymieszać razem obie mąki, proszek do pieczenia, sól i przesiać do jajecznej masy. Zamieszać parę razy szpatułką ( patrz FILM ) i dodać olej, wymieszać. Dodać gruszkę pokrojoną w kostkę i wymieszać krótko szpatułką lub łyżką

Mała Cukierenka
SERNICZEK WINOGRONOWY 235

Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Dno formy do ciasta wykładamy całymi winogronami. Zalewamy galaretką. Odstawiamy do stężenia. Kiedy stężeje serek miksujemy razem z mascarpone. Dosładzamy wg uznania.Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia. Studzimy i wlewamy do masy serowej, mieszamy.Pozostałe winogrona przecinamy na połówki, dodajemy do masy serowej, mieszamy.Wylewamy na zastygniętą galaretkę. Wierzch posypujemy wiórkami czekolady, dociskamy

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania