masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:133/248)

Cytrynowy całusek, czyli kakaowy biszkopt z kremem mascarpone, całuśnymi biszkopcikmi i galaretką 132

Biszkopt: 3 jajka 100g cukru 60g mąki pszennej 1 łyżka kakao Poncz do nasączenia: 100 ml wody 1 łyżka cukru pudru sok z 1/2 cytryny Krem: 250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie) sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Ponadto: około 40 okrągłych biszkoptów około 20 łyżeczek dżemu/konfitury (płaskich; u mnie(...)koniec delikatnie oraz stopniowo wmieszać mąkę przesianą z kakao. Masę przelać do formy z dnem wysłanym papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Przygotować krem.  Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny.  Całość

Di gotuje
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 232

słodkie) 120 ml wrzątku 4 łyżki żelatyny 750 gr jogurtu greckiego schłodzonego 250 gr serka mascarpone schłodzonego W garnuszku umieścić owoce, zasypać cukrem, doprowadzić do wrzenia i gotować aż puszczą dużo soku, na średnim ogniu. Objętość ma się zmniejszyć o połowę. Zblendować na gładką masę, która będzie przypominać w konsystencji gęstą kwaśną śmietanę Powyższe czynności można przygotować dzień wcześniej(...)cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności od tego czy truskawki są kwaśne czy słodkie) 120 ml wrzątku 4 łyżki żelatyny 750 gr jogurtu greckiego schłodzonego 250 gr serka mascarpone schłodzonego 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii niebieski

moj przepis na
Tort bezowy z kremem cytrynowym i owocami 164

koniec ubijania, łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas ubijać. Dodać sok z cytryny lub ocet winny, zmiksować. Do ubitej masy delikatnie wmieszać mąkę ziemniaczaną, najlepiej drewnianą szpatułką. Masę wyłożyć na blaty o średnicy około 21 cm, powinny zmieścić się dwa na jednej blaszce. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni, zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec bezy przez około(...)mają tak wystygnąć (najlepiej zrobić to na noc). Krem cytrynowy: 250 g serka mascarpone 300 g lemon curd 500 ml śmietany kremówki + truskawki do przełożenia i dekoracji kiwi plasterki cytryny płatki migdałowe Mascarpone połączyć z lemon curd, odłożyć. Kremówkę ubić na sztywno, dodać ją do masy cytrynowej, całość delikatnie połączyć. Truskawki pokroić w cienkie plasterki, odstawić (kilka zostawić

Domowa cukiernia Ewy
Desernik 'Malinowy Ogród' lub Charlotte z malinami 117

można też przygotować deser w szklankach. Gdy masa stężeje jest łatwa do krojenia, ale bardzo kremowa i dosłownie rozpływa się w ustach bez najmniejszego oporu. Polecam więc go wszystkim. Również tym, którzy narazili swoje gardła dopingując siatkarzy. Warto było. ;) Składniki na małą tortownicę: 600 g malin 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru według smaku 1 łyżka cukru(...)najładniejszych, odłożyć. Resztę zmiksować i przetrzeć przez sito. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku, przestudzić i wymieszać z musem malinowym. Następnie masę malinową połączyć z mascarpone. Dno tortownicy wyłożyć pergaminem. Z biszkoptów obciąć pod kątem z jednej strony końcówkę . Tortownicę o średnicy ok.16 cm wewnątrz dookoła wyłożyć biszkoptami. Do środka przelać masę

Pełny talerz
Tarta migdałowa z truskawkami i kremem amaretto 215

Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 3 łyżki likieru Amaraetto 2-3 łyżki ksylitolu/cukru Dodatkowo: 400 g truskawek 1/2 op. Tortengussu Wykonanie: w misie robota zagnieść  mąkę z migdałami, ksylitolem i (zmielonym na cukier puder) z masłem pokrojonym na małe kawałeczki. Po kilku minutach mieszania, gdy powstanie masa o charakterze "mokrego piasku" dodać żółtko(...)foremki. Zdjąć folię i przełożyć ciasto na papierze do foremki. Zdjąć papier. Obciąć nadmiary, ciasto gęsto ponakłuwać widelcem i piec w 170`C 20-25 minut do zrumienienia ubić serek mascarpone ze śmietaną kremówką, amaretto i cukrem wylożyć krem na wystudzony spód i ułożyć gęsto, umyte, wysuszone i odszypułkowane truskawki. Najlepiej, by były mniej więcej jednakowej wielkości przygotować Tortennguss

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
LODY JARMUŻOWE 87

będziemy robili lody wkładamy do zamrażalki na 24 godziny. Jarmuż blendujemy razem z cukrem. Do miski wkładamy zimny serek mascarpone a także jogurt grecki i ubijamy przez ok 4 minuty. Dodajemy cukier z jarmużem oraz startą czekoladę i dokładnie mieszamy. Wkładamy masę do misy i kręcimy lody przez 30 minut. Masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika

Kuchnia w oparach
Pascha z masłem orzechowym 131

kształcie jajek (lub inny wielkanocny akcent) do dekoracji     Przepis na paschę z masłem orzechowym i śliwkami Serek dokładnie mieszamy z mascarpone, cukrem z wanilią, miodem i masłem orzechowym. Dodajemy śliwki i czekoladę. Mieszamy. Durszlak wykładamy gazą opatrunkową i przekładamy masę. Zostawiamy w lodówce przez noc, żeby pascha odciekła. Następnego dnia przekładamy paschę na talerz i dekorujemy orzeszkami, czekoladą

Ugotowane pozamiatane
TRUFLE CZEKOLADOWE Z MASCARPONE 166

oleju roślinnego ozdobna posypka Wykonanie: herbatniki kruszymy ( ja użyłam malaksera), dodajemy do nich cukier waniliowy, roztopioną czekoladę oraz serek mascarpone, wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i zagniatamy jak ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na jakieś 20-30 minut ze schłodzonej masy formujemy kulki   wielkości orzecha włoskiego, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie wymieszanej z olejem, trufle odkładamy

Słodkie zapomnienie
noworoczne kokosowe trufle z mascarpone 100

wiórków kokosowych plus wiórki do obtoczenia Przygotowanie: czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej mascarpone przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy na jednolitą masę (chodzi o to żeby było puszyste) płynną, ale nie gorącą czekoladę dodajemy do serka i dokładnie mieszamy dodajemy wiórki - mieszamy i odkładamy na ok godzinę do lodówki po tym czasie odrywamy kawałki i rolujemy

Gotowanie z pasją
Najsmaczniejsze ciasto marchewkowe 159

często, 4-5 minut. Zdjąć z ognia i wymieszać z wanilią.-najpierw będzie biała piana ,potem z ciemnieje masa pod piana ,trzeba dobrze wymieszać . Lukier sernikowy Składniki 3/4 szklanki masła lub margaryny, zmiękczona 1 op 250 gr mascarpone ser 60 gr serka białego twarogowego bezsmakowego 3 szklanki przesianego cukru pudru 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Wykonanie Masło i serek miksować

w mojej kuchni
Lody bananowo-truskawkowe 202

szypułek, umyć i osuszyć na sitku. Blenderem rozdrobnić truskawki z sokiem z cytryny i cukrem, pod koniec dodać serek mascarpone, dokładnie zmiksować. Banana rozdrobnić blenderem z sokiem i ekstraktem waniliowym. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wmieszać do masy bananowej. Do foremek wkładać najpierw część bananową, a następnie część truskawkową i wsunąć równo po środku patyczki. Foremki

Kuchcik gotuje
Kokosowe ciasteczka z serkiem mascarpone 255

około 25 sztuk) 120g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 70g cukru 40g masła/margaryny 30g serka mascarpone  1 jajko   Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.  (Ciasto jest lekko lepiące się - takie ma być.) Masę schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około

Di gotuje
tort z lalą 5 166

być owocowy i wg życzenia czteroletniej jubilatki udekorowany tęczowo... Zdecydowałam się na jasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort, z jakim miałam do tej pory do czynienia. Samo barwienie masy

6niebo
Hummus 153

płynu, dodać znów część ciecierzycy, następnie znów dodać płyn, dodać ostatnią część ciecierzycy. Wszystko mielić tak długo, aż masa roztarta między palcami będzie gładka jak masło (prawie :)). Dodać sól do smaku, krótko zmielić, do połączenia składników. Hummus ma mieć konsystencję serka mascarpone więc jeżeli jest zbyt gęsty należy dolać łyżeczkę wody lub więcej wedle potrzeby. Hummus przełożyć na płaski talerzyk

moj przepis na