masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:135/248)

Ptysie z piernikowym kremem i nitkami z karmelu. 146

jajek Krem piernikowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Karmel: 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można mieszać mikserem ( ja tak zrobiłam ). Gotujemy kilka minut cały czas(...)jednakowe. Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do zrumienienia. Upieczone ptysie studzimy i przekrawamy na pół. 2. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy serek mascarpone, przyprawę do piernika i cukier puder do smaku, ubijamy do połączenia się składników. Następnie krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Kremem przekładamy ptysie. 3. Karmel: Na suchą

Izabelawkuchni
Chrupiące krokiety na słodko z truskawkami 167

środku owocowo -serowe. Wychodzi z tej porcji 8 krokietów. Nadzienie – serek mascarpone wymieszać z cukrem do smaku. Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Wyciąć szypułki, przeciąć na pół. Naleśniki – do dzbanka wlać mleko, mleko kokosowe i resztę składników na ciasto naleśnikowe. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Zostawić ciasto na 10 minut. Smażenie naleśników – na patelnię wlać odrobinę oleju(...)mocno rozgrzać. Wlać ciasto na patelnię tworząc cienki naleśnik. Jak już dobrze się podsmaży szybkim ruchem odwrócić naleśnik. Smażyć już chwilkę. Zdjąć naleśnik na talerz i położyć łyżkę serka i obłożyć truskawkami przekrojonymi na pół. Zawinąć naleśnik, najpierw dwie równoległe strony. Następnie pozostałe brzegi, Położyć krokiety stroną złożenia do dołu. Przygotowanie krokietów do smażenia – w jednej miseczce widelcem rozbić

Kuchnia Pokoleń
Tarta pomarańczowo-czekoladowa z galaretką 163

Oreo lub dr.Gerard 30 g masła Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 100 ml likieru cytrynowego skórka otarta z pomarańczy sparzonej wrzątkiem sok z połowy pomarańczy Dodatkowo: 75 g galaretki pomarańczowej 300 ml wody Ciasteczka umieszczamy w misie miksera i blendujemy do momentu, aż masa osiągnie konsystencję mokrego piasku. Dodajemy masło i ponownie miksujemy. Tortownicę o średnicy(...)wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Brzegi mają ok. 2 cm. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. W misce umieszczamy serek, likier, skórkę i sok. Mieszamy łyżką, a następnie miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Wykładamy na stwardniały spód czekoladowy. Umieszczamy w lodówce na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, dokładnie mieszamy

Chocolate Muffin Blog
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 134

proszku krem: 250 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady kilka truskawek Mleko, wodę oraz Palma formy Bielmar gotujemy. Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się składników. Ciasto energicznie mieszamy trzymając na ogniu przez ok 40 sek. Odstawiamy do wystygnięcia.  Jak masa wystygnie ucieramy ciasto za pomocą miksera dodając(...)należy zostawić odstęp ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Mieszamy krem.  Truskawki czyścimy ze szpatułek. Kroimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy do połączenia się owców z kremem. Przestudzone ptysie kroimy na pół

Kuchnia w oparach
Tęczowy tort 439

barwniki spożywcze Składniki na krem: 400-500 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietanFix + woda z cytryną na poncz lub dowolna herbata owocowa, kolorowe cukierki do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Przy tak dużej ilości składników zrobiłam to w mikserze. Nastawiamy(...)jest w piecu segregujemy cukierki kolorami i przygotowujemy krem. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietanFix i cukier puder. Na wolnych obrotach miksera dodajemy po łyżce serek mascarpone. Po upieczeniu odstawiamy blaty ciasta do całkowitego ostudzenia. Ostrym nożem z ząbkami wyrównujemy blaty ciasta i obcinamy przypieczone brzegi. Na paterze układamy pierwszy spód ciasta w fioletowym kolorze

Ciastkozercy
Tort jagodowy z roladkami 175

pieczenia 250 g jagód w żelu lub konfitury jagodowej  (klik) 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody Krem: 750 ml śmietany 36% 24 g śmietan fixu 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 300 g jagód Dodatkowo: 8 łyżek likieru o smaku pinacolady CANARI  (klik) 200 g borówek amerykańskich Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka(...)piana jest lśniąca i błyszcząca dodajemy kolejno po jednym żółtku, miksujemy na wolnych obrotach. Mąki przesiewamy przez sitko, wsypujemy partiami do masy. Mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Robimy to delikatnie, aby masa nam nie opadła. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika. Pieczemy przez

VioletoweKucharzenie
Tort czekoladowy z kremem miętowym - urodzinowy 297

średnicy 22 cm. Składniki na krem : 1 serek mascarpone 1 opakowanie śmietany 36% - 500 g 2-4 łyżki cukru pudru - według uznania zielony barwnik spożywczy, łyżeczka kropel miętowych- według uznania Przygotowanie kremu : Połączyłam serek, śmietanę i cukier - ubiłam mikserem Dodałam barwnik (ostrożnie by nie przesadzić  !) - i wkręciłam go w masę Dodałam  krople i dokładnie ubiłam Przygotowanie tortu : Upieczony

Proste Potrawy
Tęczowy Tort Urodzinowy 1142

masa się maksymalnie napowietrzyła. Wylewam na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, posypanym odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180 stopni około 25-30 minut. Musimy upiec 3 biszkopty w dowolnie wybranych przez nas kolorach. KREM MILKY WAY: 150 g batoników Milky Way (około 6 sztuk) 300 ml śmietanki kremówki  750 g serka mascarpone Dodatkowo(...)lodówki. Po tym czasie dodać serek mascarpone i ubić na sztywno. Upieczone biszkopty przełożyć kremem, boki i wierzch tortu posmarować kremem. Boki obkładamy wafelkami, przewiązujemy wstążką, na wierzch wysypujemy M&M. Ja w jeden dzień upiekłam biszkopty i rozpuściłam batoniki w kremówce, a drugiego dnia ubiłam masę i poskładałam tort. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Babka z serkiem mascarpone 113

możecie ją spokojnie oprószyć tylko cukrem pudrem. Składniki: 175 g masła 1 szklanka cukru 250 g serka mascarpone 5 jajek 1 łyżeczka esencji waniliowej 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę tak, aby cukier był jak najmniej wyczuwalny. Porcjami dodawać mascarpone. Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku i wlać

My simple kitchen
Pascha kokosowo-migdałowa i jak nie pęknąć na Wielkanoc 147

apteki (półmetrowa) do odsączenia paschy na durszlaku Przepis na paschę kokosowo-migdałową W dużej misce wymieszać serek z mascarpone, amaretto, miodem, migdałami, wiórkami i śliwkami (lub miechunką jeśli jej używamy). Durszlak lub duże sito wyłożyć gazą i przełożyć do niego masę kokosowo-migdałową. Zostawić przez noc w lodówce, żeby nadmiar płynu odciekał na talerzyk. Po tym czasie odwinąć z gazy

Ugotowane pozamiatane
Deser oreo z truskawkami 127

wanilii Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żelatynę zalać 1/4 szklanki wody i odstawić do napęcznienia.Serek mascarpone i śmietanę ubić z cukrem.Dodać ziarenka z laski wanilii i rozpuszczoną przestudzoną żelatynę.Ciasteczka oreo połamać na kawałeczki i dodać do masy. Masę wylać do tortownicy o średnicy 22cm  wyłożoną folią aluminiową lub spożywczą i wstawić do lodówki

Anielskie wypieki
KINDER COUNTRY 115

osobnym naczyniu żelatynę. Następnie ubijamy śmietanę (300 ml) na sztywną pianę i dodajemy do niej serek mascarpone i ostudzoną, płynną białą czekoladę i żelatynę.Gdy składniki nam się już połączą dodajemy około 2 szklanki płatek (tak żeby w całej masie było po równo)  i mieszamy szpatułką lub łyżką. Wykładamy tą masę na herbatniki i wkładamy całość do lodówki

Słodkie ciacho
Lizaki z krainy Nudzimisiów. 155

moje lizaki! Składniki na lizaki; 15 dag pokruszonych herbatników 2 łyżki kremu czekoladowego (nutelli) 3 łyżki serka mascarpone dodatkowo; pół tabliczki czekolady 2 łyżki śmietany 30% kolorowe posypki patyczki do lizaków Przygotowanie; Wszystkie składniki lizaków wymieszać ze sobą , tworząc zwartą masę. Wstawić do lodówki na około 20 min. a po tym czasie formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki znów włożyć

Radość kipiąca uśmiechem.
,,Makaroniki malinowe” 136

białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka nalewki malinowej barwnik spożywczy różowy 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ½ szklanki musu z malin 2 łyżeczki nalewki malinowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania

Podróż w kulinaria