masa do tortu - 6951 przepisów (strona:215/464)

babeczki kawowe z czekoladą i granatem 224

Babeczki kawowe z granatem – wykonane przez Domowe Torty Delikatne kawowe babeczki pod lukrowo- kremową kołderką, opruszone czekoladą i udekorowane nasionami granata- będą zarówno pysznym jak i eleganckim dodatkiem do Waszej ulubionej kawy. SKŁADNIKI NA BABECZKI KAWOWE (20 sztuk ) : 225 g. masła lub margaryny do pieczenia 225 g. drobnego cukru 220 g. mąki pszennej 4 jajka 3 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)umieszczamy cukier oraz masło. Rozdrabniamy masło nożem, następnie miksujemy z cukrem, na średnich obrotach, aż uzyskamy kremową konsystencję. Nie przerywając miksowania dodajemy kawę. Gdy już kawa połączy się z masą (nie musi dokładnie się rozpuścić)- dodajemy kolejno po jednym jajku (cały czas miksując). Przerywamy miksowanie- dodajemy mąkę z proszkiem- którą najpierw łączymy ręcznie z pozostałą masą, po czym ponownie miksujemy

Domowe Torty
Szpinakowy tort z mascarpone i malinami 1561

szpinakowy przełożyłam kremem z serka mascarpone oraz frużeliną z malin. Myślę, że frużelina z wiśni również by do niego pasowała. Także możecie wybierać - malina czy wiśnia ? PRZEPIS NA SZPINAKOWY TORT Z MASCARPONE I MALINAMI Składniki ( * szklanka o pojemności 250 ml ) Biszkopt szpinakowy: 100 g mrożonego szpinaku Poltino 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej(...)serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 300 g śmietanki 30% Wykonanie: 1. BISZKOPT Szpinak rozmrozić i rozdrobnić blenderem na gładko. Jajka ubić z cukrem na jasną puszystą masę ( można też ubić z cukrem same białka, po czym do ubitej piany dodać żółtka i ubijać jeszcze chwilę ). Do ubitych jaj dodać szpinak - połączyć składniki miksując na niskich obrotach. Nie przerywając miksowania

kolorowotorcikowo
Tort ajerkoniakowo ananasowy 305

pierwsze dobry tort, to taki jaki lubimy, więc nie dyskutujmy o smakach, bo każdy ma swoje ulubione. Najważniejsze są tu dodatki. Tort ma przyciągać wzrok… ale i nie tylko. Tort ajerkoniakowo ananasowy.      Składniki na biszkopt:  - 6 jaj- 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka drobnego cukru- 3 łyżeczki proszku do pieczenia- 1,5 łyżeczki octu- 3 łyżki oleju- cukier(...)łyżki cukruO r a z:- kwiaty zrobione ze świeżego ananasa- listki zrobione z czekoladyMąkę przesiewamy. Białka ubijamy, stopniowo dodając cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga – masa zwiększy swoją objętość).  Do ubitych białek dodajemy, po łyżce, masę żółtkową, delikatnie mieszając. Kolejno  dodajemy - przesianą mąkę i olej - ponownie delikatnie mieszamy. Dno tortownicy (26cm) wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy

mojewypiekiinietylko
6 urodziny bloga | Number Cake, czyli tort z kruchego ciasta 301

Wami prawie 130 nowymi, kolorowymi przepisami, poznałam nowych ludzi, zdobyłam nowe doświadczenia, zadebiutowałam przed kamerami, nawiązałam współpracę z nowymi markami, poprowadziłam swoje pierwsze warsztaty dla maluchów, wygrałam całą masę świetnych konkursów ;) Utwierdziłam się także, w przekonaniu, że z niektórymi osobami, które poznałam dzięki blogowaniu połączyła mnie przyjaźń na dobre i na złe ♥ Jestem bardzo wdzięczna za wszystkie wiadomości(...)cały czas rozwijać i mam nadzieję, że widzicie to, że z roku na rok moje zdjęcia są coraz lepsze. Postanowiłam też […] Artykuł 6 urodziny bloga | Number Cake, czyli tort z kruchego ciasta pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
6 urodziny bloga | Number Cake, czyli tort z kruchego ciasta 332

Wami prawie 130 nowymi, kolorowymi przepisami, poznałam nowych ludzi, zdobyłam nowe doświadczenia, zadebiutowałam przed kamerami, nawiązałam współpracę z nowymi markami, poprowadziłam swoje pierwsze warsztaty dla maluchów, wygrałam całą masę świetnych konkursów ;) Utwierdziłam się także, w przekonaniu, że z niektórymi osobami, które poznałam dzięki blogowaniu połączyła mnie przyjaźń na dobre i na złe ♥ Jestem bardzo wdzięczna za wszystkie wiadomości(...)cały czas rozwijać i mam nadzieję, że widzicie to, że z roku na rok moje zdjęcia są coraz lepsze. Postanowiłam też […] Artykuł 6 urodziny bloga | Number Cake, czyli tort z kruchego ciasta pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
MAKOWIEC / MOHNKUCHEN. 337

Święta! Jeszcze tylko kilka dni. Odliczam ze zniecierpliwieniem. //Weihnachten! Nur noch ein paar Tagen. Ich zähle mit Ungeduld ab.Nareszcie na blogu znajdą się świąteczne receptury! Studia

W kuchni Karmel-itki
Naked Cake 313

Jego dodatkowym atutem jest to, że bardzo prosto się go robi, zadziwiająco prosto. Biorąc pod uwagę jego zalety, chyba nie będę musiała Was długo przekonywać do zrobienia tego wyjątkowego tortu, prawda? A w związku z moimi dzisiejszymi urodzinami, postanowiłam Wam zdradzić ten prosty przepis. A tak przy okazji dziękuję, że jesteście ze mną ;) Zapraszam na Naked Cake ! Składniki na naked(...)truskawek 100 g borówek amerykańskich 2 małe brzoskwinie Jak zrobić naked cake: Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania puszystej piany (masa powinna potroić swoją objętość).  W drugiej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia,  następnie partiami dosypujemy otrzymaną mieszankę do ubitych jajek – lekko mieszamy. Dzielimy na dwie części. Gotowe masy

Słodkie Przyjemności
Leśny mech z malinami 241

wymieszać. Jajka ( w całości ) ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na bardzo puszystą, jasną masę. Ubijanie powinno trwać od 7 do 10 minut, na najwyższych obrotach miksera, aż masa nawet potroi swoją objętość. Następnie już na niskich obrotach miksera wlewać cienkim strumieniem pozostały olej. Dodać zmiksowany szpinak i dalej miksować. Dodać skórkę z cytryny, zmiksować.  Dodawać porcjami mąkę(...)nawet szybciej stężeje. Moje mrożone maliny były zbite w jedną kulę ( własne zapasy ) więc wcześniej je rozmroziłam.  Ciasto szpinakowe zapiąć z powrotem w tortownicy lub w obręczy do tortów. Tężejącą galaretkę z malinami wylać na ciasto ( galaretka nie może być zbyt płynna gdyż wsiąknie w ciasto ). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem śmietankowy: Żelatynę zalać zimną wodą

Opowieści z piekarnika
Czekolada plastyczna 219

różyczek) Nie ukrywam - miałam pewne obawy czy aby na pewno wyjdzie i czy efekt będzie taki jaki oczekuję, ale nie rozczarowałam się. Każdy kto chciałby w efektowny sposób ozdobić tort (czy każde inne ciasto lub deser) i miał chociaż raz w życiu doczynienia z plasteliną/modeliną/masą solną/ czy nawet mokrym piaskiem w piaskownicy może jak najbardziej użyć(...)warstw i najlepiej aby zajmowały jak największą powierzchnię się da. Na te kartki wylewamy naszą czekoladę z miodem i rozprowadzamy po całej powierzchni. Kartki papieru wchłoną tłuszcz z naszej masy, który powoduje twardnienie czekolady.  Musimy odczekać około 5-6 h (najlepiej całą noc. Pamiętajmy, żeby było kilka warstw papieru gdyż przez całą noc całkiem sporo tłuszczu się wchłonie

Jedzeniomania
Tort czekoladowo-jabłkowy (Torta di cioccolato e mele) 207

cucchiai di cacao  Ganache al cioccolato: 200 g di cioccolato fondente 50 g di burro PRZYGOTOWANIE Masło o temperaturze pokojowej miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z kakao. Dodajemy cynamon, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ciasto dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy i ścieramy na grubej(...)nagrzanym do 200 stopni ok. 50-60 minut. Upieczone c iasto odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy polewę: gorzką czekoladę rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Tort dekorujemy polewą czekoladową. **** PREPARAZIONE Montate il burro ammorbidito e lo zucchero, aggiungendo un uovo alla volta. Per ultimo aggiungete la farina setacciata con il lievito vanigliato,  il cacao amaro

La grande e la piccola cuoca
Biszkopt 421

soli. Dodajemy porcjami oba cukry, za każdym razem dokładnie ubijając. Do miski z żółtkami (weźmy trochę większą, bo masa zwiększy objętość) dodajemy proszek do pieczenia oraz ocet – łączymy składniki. Masę żółtkową dodajemy po łyżce do ubitej piany i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, olej i ekstrakt waniliowy. Delikatnie łączymy składniki i przekładamy do tortownicy, której spód wykładamy papierem(...)nagrzanego do 180°C i pieczemy 40 minut. Po przestygnięciu i wyjęciu z formy, biszkopt kładziemy spodem do góry, co zagwarantuje nam idealnie równe ciasto.Biszkopt ten możemy wykorzystać na torty, babeczki, placki z kremem, czy owocami i np. galaretką. Zamieniając 2-3 łyżki mąki na taką samą proporcję kakao otrzymamy ciemny biszkopt. Moją propozycję jego wykorzystania przedstawię w najbliższych dniach

mojewypiekiinietylko
Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką (tylko 4 składniki!) 175

kremem i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 27 cm) Krem: 500 ml mleka zagęszczonego bez cukru (takiego z kartonika) 2 opakowania gotowego kremu to ciast i tortów (zmieszałam smak truskawkowy z waniliowym) Wierzch: 1 galaretka (*) Dodatkowo: około 350g herbatników (**)       Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką - przygotowanie: Galaretkę należy rozpuścić(...)wody i następnie po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Przygotować krem. Zimne mleko zagęszczone przelać do wysokiego naczynia i wsypać proszek kremowy.  Całość miksować przez kilka minut, aż powstanie masa o gęstej konsystencji.  Formę wysłać papierem do pieczenia lub folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć herbatniki, następnie wyłożyć krem oraz ponownie umieścić warstwę ciastek. Herbatniki zalać tężejącą

Di gotuje
Tort bezowy z kremem czekoladowym 200

tort bezowy to nic innego jak wariacja na temat Pavlovej. Udekorowana sezonowymi owocami i osłodzona aksamitnym kremem na bazie kakao… Słodkiego deszczowego popołudnia. Buziaki! Składniki na bezę Pavlova : 4 białka 220 g cukru kryształu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ( z czubem) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Schłodzone białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Do sztywnej masy wsypujemy

Domowe ciasta
Idealny biszkopt – przepis 200

tortów i innych fantastycznych ciast. Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest

MojaQchnia.pl
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 311

czekoladę. Rozpuściłam ją w kąpieli wodnej. Wsypałam do ciepłej czekolady cukier puder. Wymieszałam. Do czekolady dodawałam stopniowo po łyżce twarogu. Powinien być w pokojowej temperaturze. Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło(...)olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo będzie czekoladowego smaku  i ubiłam bitą śmietanę z odrobiną cukru pudru. Na nią starłam gorzką czekoladę.  A wisienką na torcie w dosłownym znaczeniu  było ułożenie na wierzchu wiśni z syropu nasączonych alkoholem.   Smacznego

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania