Wspominałam Wam kiedyś, że uwielbiam mocno czekoladowe, wilgotne ciasta? Na bazie biszkoptu brownie, który już Wam tutaj podawałam zrobiłam w te święta pyszne ciasto! Wystarczyło przełożyć
Kuchnia w czekoladzieprosto królewski tort. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 żółtka 1/2 szklanki drobnego cukru 1/3 szklanki kakao 1/2 szklanki mąki pszennej Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Gdy piana będzie gęsta i sztywna dodajemy żółtka. W oddzielnej misce mieszamy przesianą mąkę z kakao. Do tej mieszanki dodajemy 1/3 masy jajecznej i krótko miksujemy. Dodajemy
Pyszności SłodkościZapewne wiele osób zastanawia się co dobrego można zrobić z wykorzystaniem białek, które zalegają w zamrażarce. Ja proponuję to pasiaste ciacho :) Makowe biszkopty przełożone masami z
Na Ciasteczkowych Papierachaksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę i gotujemy budyń, cały
magiczna kuchnia KasiPrzygotowanie: Przygotowanie tego tortu najlepiej rozpocząć dzień wcześniej, aby blat mógł dokładnie przestygnąć. Mak wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzącą wodą, tak aby był całkowicie przykryty. Zakrywamy i odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy będzie letni, odsączamy wodę i przekręcamy dwukrotnie przez maszynkę lub blendujemy. Do maku dodajemy miód. Żółtka ubić z cukrem na gładką, puszysta masę (ubijam w kąpieli wodnej
ChilliJemymojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że
moj przepis nahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest puszyste, delikatne i smakuje rewelacyjnie. Każdy kęs rozpuszcza się w ustach - a kokos
Di gotujedelikatnie wciskając w masę. Galaretkę zalać wrzątkiem, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na owoce. Schłodzić w lodówce aż do jej całkowitego stężenia. Smacznego! Chciałabym jeszcze nadmienić, że to 800 wpis na blogu. Tak, tak, już tyle za nami! Całkiem imponująca to liczba, muszę przyznać. Może powinnam upiec z tej okazji tort
Pożeraczka, czyli raz adobrzetortu to tylko spotkanie”. Tort to naked cake zbudowany z czterech warstw dwóch rodzajów ciasta – ucieranego ciasta na herbacie Earl Grey i biszkopta genueńskiego , nasączonych ponczem herbaciano-cytrynowo-rumowym, przełożony kremem śmietankowym i waniliowym ze świeżymi owocami. Naked cake to takie ‘uczciwe gotowanie’ – wszyscy widzą co zrobiłeś i co jedzą, nie ma słodkiej cukrowej masy, wymyślnych polew czy miliona
Karo in the KitchenDoskonały torcik na każdą okazję, a że dzisiaj wypada moje małe święto to Was nim częstuję :) Prosty i nieskomplikowany, ale prezentuje się wspaniale :) A masa truskawkowa
Na Ciasteczkowych Papierachpieczeniu biszkoptu na tort dla małej Klary ( jak ktoś ciekawy jak wyszedł to można go zobaczyć tutaj ), że upiekłam taki jeden skromny zapasowy- w sumie to nie wiem jak to się stało ;) Szkoda mi go było wyrzucać więc ku uciesze moich domowników postanowiłam, że i dla nich zrobię torcik- taki trochę inny bo bez masy plastycznej. Słodycz kremu została
Krakowskie smaki Anibabeczka: 80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczeni 2
Humanistka w kuchniŚnieg za oknem i brak słońca powoduje, że marze tylko o kawie i słodyczach. Stąd dzisiejsza propozycja - pyszne, kremowe tiramisu. 2 serki mascarpone 4 łyżki
Humanistka w kuchniRobimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1,5- 2 szklanek jagód 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru
Humanistka w kuchni