A skoro dwieście tysięcy odsłon minęło, to wstyd coś nie upichcić dobrego. Po dość długiej jak na mnie przerwie witam się z Wami przepisem na chrupiącą
Kuchnia po mojemuWpis miał być przed świętami, ale niestety nie zdążyłam. Ale kto powiedział, że śledzi nie można zrobić tak bez okazji ;) Pozdrawiam i życzę smacznego śledzika :) Zalewa
kuchcikowniaKimchi czyli tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta, rzepa albo ogórek ale można też przygotować kimchi z
Moje Małe CzarowanieOkres postu obfituje w dania z ryb, wszelakich gatunków. Dziś proponuje mięso z rekina. Rekin to rewelacyjne mięso ale wcześniej należy mrozić rybę 24 godziny aby
Moje Małe CzarowanieMam dla Was dzisiaj propozycję przygotowania jajek troszkę inaczej. Wiem, że w niektórych domach takie jajka są znane, ale w większości królują pisanki czy kraszanki malowane
Codzienna kuchnia niecodziennaNuggetsy w płatkach kukurydzianych to świetna przekąska, idealny dodatek do sałatek. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldOto kilka pomysłów na rewelacyjne sosy do grillowanych ryb. Lekkie sosy domowej roboty. Do większości grillowanych ryb pasują rzadkie sosy na bazie oliwy, z sokiem z
naRuszcieJeśli można użyć coli do stworzenia wyjątkowego sosu barbecue to dlaczego nie piwa. Pikantny sos piwny do grilla Sos ten idealnie pasuje do drobiu i wieprzowiny
naRuszcieTen gęsty i ciemny sos jest bardzo aromatyczny. Używamy go z wieprzowiną, grillowanym drobiem oraz burgerami wołowymi. Składniki: ½ szklanki drobno posiekanej cebuli ½ łyżeczki wyciśniętego czosnku 1
naRuszcieDomowy sos Worcestershire Oryginalna receptura tego sosu jest pilnie strzeżona, ale w zasadzie sos ten składa się z anchois, egzotycznych owoców tamaryndowca, melasy, czosnku, octu, chili
naRuszcieHej! Idąc dziś przez miasto natknąłem się na pana oferującego pietruszkę i czosnek, od razu pomyślałem o kwintesencji polskich smaków czyli pesto o polskim charakterze, domowe
Kuchnia PROzdrowotnaChyba już domyślacie się co będzie walentynkowym daniem? Tahini to pasta na bazie nasion sezamu używana do przygotowywania wielu potraw. Zaplanowałam sobie jutro spróbować hummusu, więc
CoolinarniePLZredukowane czerwone wino Gotowanie czerwonego wina na średnim ogniu powoduje koncentrację jego smaku i nadaje winu konsystencję gęstego syropu. Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 2
naRuszcieIrlandzkie sosy Ballymaloe są produkowane przez rodzinną firmę. Sosy te są gotowane z wykorzystaniem tradycyjnych metod i składników najwyższej jakości. W wyniku czego otrzymywany jest produkt
naRuszcieDomowy sos barbecue jest bardzo łatwy do wykonania. Podstawowe składniki prawdopodobnie znajdziemy w swojej kuchni, lodówce czy spiżarni. Przygotowanie takiego sosu możemy rozpocząć od ketchupu lub
naRuszcie