marynaty - 6066 przepisów (strona:314/405)

Naturalne przyprawy i dodatki do zdrowszego grillowania 129

Tworzenie własnych przypraw i sosów urozmaica klasyczne potrawy z grilla. Oto kilka przepisów na bardziej naturalne domowe przyprawy i sosy do grilla, które można przygotować w

naRuszcie
Nuggetsy z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych 318

Nuggetsy w płatkach kukurydzianych to świetna przekąska, idealny dodatek do sałatek. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Kurczak w miodzie 151

Kurczaka podawałam na wiele sposobów ale w miodzie jeszcze nie. Czas nadrobić zaległości, bo kurczak to znakomite źródło białka i walory smakowe. Przygotowany w miodzie ma

Moje Małe Czarowanie
Herbata nie tylko do picia! Doskonały sos barbecue zrobimy z herbaty 148

Aby zrobić ten doskonały sos barbecue będziemy potrzebować pudełko (20 szt) dobrej brzoskwiniowej herbaty w torebkach. Torebki z herbatą zalewamy 1 ½ szklanki wrzącej wody. Dzięki temu

naRuszcie
Kurczak po tunezyjsku 168

Jakiś czas temu byliśmy w Tunezji, smaków tam znalezionych szukam cały czas w mojej kuchni. Kurczak w jogurcie z harissą to typowy smak tamtych rejonów, polecam

Moje Małe Czarowanie
Marynowane Maślaki 124

Zbieranie grzybów daje mi dużo przyjemności i odprężenia.  A gdy po okresie jesiennym i nagromadzeniu odpowiednich zapasów grzybków pod różnymi postaciami nadejdzie zima ... tym większą

Taste Therapy
Bruschetta po polsku, czyli schabowy w sałatce na grzance podany. 198

Oto szybka propozycja obiadowo - kolacyjna. U nas jak zwykle powstała z potrzeby wykombinowania obiadu z produktów znajdujących się w lodówce. Jak zwykle z poprzedniego obiadu zostało

Kuchnia po mojemu
Smażone kanie w octowej zalewie 125

Jak już wszyscy wiedzą kanie w tym roku bardzo obficie obrodziły. Trzeba je jakoś wykorzystać bo smaczne są bardzo. Ponieważ miałam ich bardzo dużo dlatego kilka

Moje Małe Czarowanie
Maślaczki drwala – zimowe przetwory 184

Maślaczki drwala – zimowe przetwory No to rozhulałam się jak maślaki pod choinkami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Blue Cheese dresing najlepszy z selerem i skrzydełkami Buffalo 291

Ostatnio, przy okazji t radycyjnych skrzydełek Buffalo wspominałam popularny w USA Blue Cheese dip . Ten intensywny w smaku sos , którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy

Jem więc Jestem
Okoń smażony w zalewie octowej ! Wyszły idealne! 373

- 8 okoni (lub śledzi ewentualnie) - szklanka mąki - sól - olej i masło do smażenia Ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz solą z obu stron i obtocz w

Pasje Jolki
Pieprzowe, czosnkowe , ogórki kanapkowe 207

Pieprzowe , czosnkowe, ogórki kanapkowe Kolejny przepis , na zimowe przetwory i wykorzystanie , tym razem wyrośniętych ogórków . Dość pikantne, dzięki wyraźnej nucie czarnego pieprzu i bardzo aromatyczne z

Ogrodnik w podróży
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM NA OSTRO I MANGO 145

Mango to jeden z najrzadziej jedzonych przeze mnie owoców – a szkoda, bo jak zapewne wiecie smakuje rewelacyjnie – zwłaszcza wtedy kiedy jest dojrzałe i mega

Ostra na Słodko