marynaty - 6066 przepisów (strona:310/405)

Indyk w sosie z zielonym groszkiem 141

Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron spaghetti z krewetkami i papryczką chili 239

Makaron spaghetti z krewetkami i papryczką chili to wykwintne danie pod wieloma względami. Krewetki zaliczane są do afrodyzjaków, także samym daniem możemy skraść czyjeś serce. Ponadto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z kurczaka po farmersku 150

Kotlety z kurczaka po farmersku – to nic innego jak zamarynowane w sosie farmerskim kawałki filetów z piersi kurczaka, które następnie obtaczamy w bułce tartej i

Kulinarne Przeboje
Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami 171

Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami to propozycja na bardzo elegancki obiad. Odpowiednio zrobione i przyprawione mięso z gęsi jest wyjątkowo delikatne w smaku i bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarciuch z cukinią. Tarta cukiniowa 124

Tarta cukiniowa to przepyszne danie, które można przyrządzić w błyskawicznym tempie. Tarciuch wykonany jest z ciasta kruchego, a jego głównym dodatkiem jest lekko uduszona cukinia. Ma

sierotka maRysia w kuchni
Kurki w solance 186

Przepis bardzo na czasie, bo (z bólem serca) nadszedł czas przygotowań do zbliżającej się zimy… Jakimś cudem i ja znalazłam czas na zaprawy, moja wielka

Garniec Magalie
Pomidory w słoikach 163

Pomidory w słoikach to domowy odpowiednik pomidorów z puszki. Ten sposób jest najprostszy ze wszystkich jakie znam. Robię też pomidory inną metodą, która wymaga większego nakładu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane patisony 196

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Buraczki marynowane 112

Kiedyś, dawno, dawno temu... nie za górami i lasami, ale u nas w sklepach, były dostępne małe buraczki marynowane . Były one całe, małe, takie od ładnej

królestwo garów
Pasta z lubczyku. Pasta lubczykowa 167

Pasta z lubczyku. Pasta lubczykowa. Domowe maggi. Niedawno podawałam Wam przepis na pastę selerową , a dzisiaj przyszła pora na pastę z lubczyku. Roślina ta ma charakterystyczny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak po cygańsku 590

Kurczak po cygańsku to całkiem szybki i z pewnością ciekawy pomysł na wykorzystanie udek kurczaka. Uprzednio podsmażone udka zalewa się mieszanką ketchupu, powideł śliwkowych, niewielkiej ilości

Smaki Na Talerzu
Ketchup z cukinii 148

Sprawdzony przepis na kecthup, na którym bazuję od kilku lat. Majstruję tylko proporcjami przypraw, w zależności od tego, jaki stopień ostrości chcę uzyskać. Ketchup z cukinii

CoolinarniePL
Obiadowa sałatka warzywna do słoików na zimę 382

Obiadowa sałatka warzywna do słoików na zimę Czasami ,nasze ogórki rosną, jakieś ,takie koślawe , a już zawsze pod koniec sezonu , zdarzają się takowe maszkary . Problem jest

Ogrodnik w podróży
Ogórki ” Studenckie koreczki” przetwory 154

Ogórki ” Studenckie koreczki ” przetwory Nadszedł ten piękny czas , kiedy można ,zacząć ,zamykać lato w słoiczkach , dla mnie to czarodziejski okres. Uwielbiam robić przetwory , zapasy

Ogrodnik w podróży
Dżem czereśniowy z nektarynkami i amaretto 130

Sezon na przetwory już się zaczął. Zapraszam więc na moje nowe odkrycie, czyli dżem czereśniowy. Jest naprawdę smaczny, więc warto. Dżem z czereśni i nektarynek z

CoolinarniePL