marynaty - 6066 przepisów (strona:308/405)

Łosoś w sezamie 182

cytryny Miód 1 łyżeczka płynnego miodu Imbiru w proszku 1 łyżeczka Sól do smaku Pieprz do smaku Oliwa z oliwek Wykonanie: Filet łososia pozbawić skóry. Umyć, osuszyć. Przygotować marynatę z sosu sojowego, soku z cytryny, imbiru, miodu, […] The post Łosoś w sezamie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Faszerowany udziec z indyka 174

łyżki bułki tartej 1 jajko garść posiekanej natki pietruszki  przyprawa do kurczaka papryka słodka pieprz ziołowy zioła prowansalskie 3 ząbki czosnku Vegeta 0,5 szklanki oleju do marynaty  masło do posmarowania indyka Wykonanie:  Mięso powinniśmy zacząć przygotowywać 2-3 godziny wcześniej. Najpierw usuwamy kość: nacinamy wzdłuż kości, następnie dookoła, oddzielamy kość od mięsa, starając się nie podziurawić(...)roladę, obwiązujemy nitką lub sznureczkiem, jeżeli nam się rozpada możemy zszyć igłą i nitką niesforne mięsko ;) Naszą roladę układamy w naczyniu żaroodpornym "szwem" do dołu, nacieramy pozostałymi przyprawami z marynaty. Następnie obkładamy mięso kawałkami  masła i pieczemy, w 180 stopniach, najpierw 1,5 godziny pod przykryciem, następnie pół godziny bez przykrycia, aż mięso na zewnątrz będzie dobrze zarumienione. Jeżeli

Czerwona Porzeczka
Pieczone ziemniaki z czosnkiem i tymiankiem 35

Danie, które kojarzy mi się z wygodą, domowym ciepłem i niesamowitym smakiem, to z pewnością byłyby to pieczone ziemniaki z czosnkiem i tymiankiem. To proste, a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w zalewie pomidorowej 54

Przepis na te pyszności dostałam od koleżanki Doroty na Fb. Tak przyrządzona ryba rozpływa się w ustach, będzie idealna na świąteczny stół. U mnie znikała szybko

Moje Małe Czarowanie
Marynowany siedzuń sosnowy 66

Siedzuń sosnowy to taki cudny grzyb, który wygląda jak kalafior. Jeśli go nie znacie, nie zrywajcie. Post dedykuje tym którzy siedzunia znają a nie wiedzą jak

Moje Małe Czarowanie
Tajski sos orzechowy (z masłem orzechowym) 81

Dziś szybko i prosto. Polecam tajski sos orzechowy, który świetnie sprawdza się do bowli, sałatek czy do maczania świeżych warzyw.  Konsystencję można uzyskać wedle uznania

Zielona Kuchnia
Wiesz jak „ugryźć” pomarańcze w kuchni? 57

(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://embed.playbuzz.com/sdk.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','playbuzz

Przepisy Babci
Miodowy winegret 122

Klasyczny winegret delikatnie podkręcony miodem. I dealnie pasuje do lekkich, letnich sałatek przygotowywanych n a bazie zielonych sałat i kolorowych warzyw czy owoców. P rosty w

Moja kraina smaków
Czas smażenia steków 135

Steki to jedno z najlepszych potraw z wołowiny jakie można przygotować. Aby jednak mięso było smaczne, soczyste i wysmażone według naszych upodobań powinniśmy wiedzieć ile czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z buraka i awokado do grilla 200

Sałatka z buraka i awokado do grilla to bardzo lekki i wyjątkowo aromatyczny dodatek do ciężkich potraw z grilla. Pieczony burak jest w smaku bardzo słodki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pikle z rzepy i buraka 93

Przepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghi "Jerozolima". Jak napisał sam autor te pikle to łatwizna ale potrzebują choć 2 dni aby dojrzeć. Są ostre

Moje Małe Czarowanie
Smażone filety śledziowe 209

Śledź przez wielu z nas uważany jest za rybę wykorzystywaną tylko do przygotowania przystawki na przyjęcie. To bardzo błędne pojęcie, jest to ryba trochę zapomniana i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gotowana golonka i żurek 256

Chyba każdy mężczyzna uwielbia golonkę. Tym razem będzie to gotowana golonka i przy okazji zrobimy pyszny żurek na zakwasie, który idealny będzie jako dodatek do golonki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SALSA MEGA PYSZNA 126

Ta salsa to dzieło przypadku, chciałam podsmażyć różne warzywa do obiadu i postanowiłam je drobno posiekać. I wyszła salsa i zwykle było więcej niż zamierzałam, więc

Cytryna&Co.
SOS BARBECUE 126

Wiadomo, domowy jest sto razy lepszy niż ten gotowy ze sklepu! Musi być w lodówce, bo przydaje się do wielu potraw. Składniki czerwona cebula 2 ząbki

Cytryna&Co.