Beurre Blanc – tradycyjny sos do grillowanych ryb, drobiu i wieprzowiny

Beurre Blanc – tradycyjny sos do grillowanych ryb, drobiu i wieprzowiny

Beurre Blanc – tradycyjny sos do grillowanych ryb, drobiu i wieprzowiny

Przepis na bardzo stary i tradycyjny sos do mięs. Składniki: 2 szklanki masła pokrojonego w kostki / około 10 sztuk ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki białego wina ¼ szklanki octu Przygotowanie: W rondelku wymieszać ocet, cebulę i wino. Doprowadzić do wrzenia. Cały czas mieszając zredukować o co najmniej połowę. Zmniejszyć ogień i zacząć stopniowo dodawać masło po jednym kawałku masło cały czas mieszając. Pozwolić aby kawałek masła zdążył się roztopić przed dodaniem kolejnego. Sos na koniec dodawani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.