marynaty - 6066 przepisów (strona:320/405)

5 łatwych i szybkich domowych sosów barbecue 165

Domowy sos barbecue jest bardzo łatwy do wykonania. Podstawowe składniki prawdopodobnie znajdziemy w swojej kuchni, lodówce czy spiżarni. Przygotowanie takiego sosu możemy rozpocząć od ketchupu lub

naRuszcie
Malai Kofta Czyli Indyjskie Klopsiki w Gęstym Sosie (wegańskie i bezglutenowe) 228

Malai Kofta to danie, które z pewnością pojawi się w każdej szanującej się restauracji serwującej dania kuchni Dalekiego Wschodu. Jego najpopularniejsza wersja zawiera ser paneer (panir

Pełna Lodówka
Beurre Blanc – tradycyjny sos do grillowanych ryb, drobiu i wieprzowiny 134

Przepis na bardzo stary i tradycyjny sos do mięs. Składniki: 2 szklanki masła pokrojonego w kostki / około 10 sztuk ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki białego wina

naRuszcie
Klasyczny domowy sos do steków 131

Najlepsze w przypadku tworzeniu własnych domowych sosów jest to, że można dostosować jego składniki do własnych upodobań i preferencji smakowych. Składniki: 1 szklanka dobrej jakości ketchupu

naRuszcie
Tagliatelle w kremowym sosie kurkowym 164

Lato to sezon na pyszne, soczyste owoce, smaczne i pełne witamin warzywa oraz aromatyczne grzyby. Pieprznik jadalny, zwany potocznie kurką możemy obecnie dostać na każdym bazarze

Pełna Lodówka
Pyszna pasta z awokado 229

Dziś przygotowałam specjalnie dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową z awokado. Do jej przygotowania nie potrzebujecie blendera, wystarczy widelec. Dojrzałe awokado bardzo łatwo się rozgniata

Pełna Lodówka
SOS TERIYAKI 119

Sos Teriyaki jest wyśmienity z rybą (szczególnie z łososiem, miecznikiem, tuńczykiem lub morskim okoniem), kurczakiem lub wołowiną. Składniki: ½ szklanki sosu sojowego ¼ szklanki białego wina ¼ szklanki octu

naRuszcie
Sos do steków z piwem i whiskey 130

Wyjątkowy sos do wołowiny z grilla, którego bazę stanowi połączenie amerykańskiej whiskey i ciemnego piwa Guinness pochodzącego z górnej fermentacji.Składniki: 120 ml whiskey Jack Daniels3

naRuszcie
Sos miętowy do jagnięciny i baraniny z grilla 159

Ten łatwy sos miętowy jest doskonałym dodatkiem do grillowanego udźca jagnięcego. Możemy go zrobić w ciągu kilku minut ale dla osiągnięcia lepszego smaku powinniśmy go odstawić

naRuszcie
Chińszczyzna po polsku czyli szynka Maggi z warzywami 172

Chińszczyzna - dość szerokie określenie potraw, które swoje korzenie wywodzą z dalekiego wschodu. Nie ma chyba takiego, który nie próbowałby kurczaka czy wieprzowiny z ryżem przyprawionych orientalnymi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cukinia w zalewie musztardowej 161

Cukinia w tym roku obrodziła. Nie pamiętam, żeby było jej tak dużo. Wszystkie robiące przetwory na zimę gospodynie przerabiają ją w zastraszających 

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sos żurawinowy z winem porto do mięs z grilla 150

Ten sos jest odmianą tradycyjnego sosu żurawinowego. Wyczuwalne w nim wyjątkowe połączenie smaków bardzo różni się od tradycyjnego sosu z żurawiną. Jest on zarówno słodki i

naRuszcie
Dorsz w nori z makaronem. 126

Cod in nori with pasta.  Składniki. 2 filety z dorsza 15 cm pora, biała część 1 łyżka masła 1 arkusik nori 1 łyżka oleju 200

Kulinarny karnet Christophera
Sałatki na lato i nie tylko. 332

Sałatka z kozią bródką. Składniki. 3 kromki białego chleba 150 g koziego sera 2 garście endywii 4 pomidorki koktajlowe Sos. 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka

Kulinarny karnet Christophera