Yakitori w sezamie

Yakitori w sezamie

Yakitori w sezamie

Zmieniłam trochę poprzednią marynatę i posypałam białym sezamem. Są po prostu pyszne i tak szybko się je robi. Co prawda robię je w domu, a nie na grillu więc trochę smaczku im ucieka ale za to  mogę mieć namiastkę japońskiego ulicznego grilla w domu. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
SMAKOWE KUBKI, 2 czerwca 2013 22:18:34

Babciu BUNIU, bardzo mi się ten przepis podoba, na pewno wykorzystam na grillowanie za 10 dni.Zaraz go sobie zapiszę. Pozdrawiam

Justyna Bąk, 3 czerwca 2013 00:23:09

fajny pomysł:)

mnemonique, 3 czerwca 2013 11:30:32

kapitalne! i będzie pasować do bento :)

Anonymous, 3 czerwca 2013 13:48:43

Witam:) Smakowicie wygląda,musze i ja zrobić bo ślinka leci:)Pozdrowienia.

Anonymous, 17 października 2013 00:35:39

wygląda ciekawie, ale co robi ten włos na zdjęciu z szaszłykami przygotowanymi do smażenia ? :)

Bunia Babciagramolka, 17 października 2013 11:15:32

Bo Bunia jest ,, ślepa" - pewnie przykleił mi się do patyczka , zdjecie zrobiłam, włos wywaliłam -ale na zdjęciu został -a tego już nie widziałam. Dzięki- podmieniłam zdjęcie na ,, bardziej apetyczne" .