marynaty - 6066 przepisów (strona:196/405)

Złoty kurczak z rożna 215

sól pieprz gałązka rozmarynu 1. Kurczaka dobrze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy sola oraz pieprzem. 2. Olej łączymy z miodem, sokiem z cytryny i przyprawą curry. Tak przygotowaną marynatą smarujemy całego kurczaka, także wewnątrz. Na koniec wkładamy do środka gałązkę rozmarynu. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny. 3. Zamarynowanego kurczaka nabijamy na szpikulec. Umieszczamy w rożnie i pieczemy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
FILETY Z KURCZAKA A'LA KFC 428

kurczaka przyrządzony w ten sposób smakuje podobnie, a ośmielę się stwierdzić, że nawet zdecydowanie lepiej od oryginalnych stripsów z KFC 😍 Potrzebujemy: 1 podwójną pierś z kurczaka  Składniki na marynatę do kurczaka:  1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (jeśli nie lubimy bardzo pikantnych, dajmy ostrą paprykę) 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego  1/2 łyżeczki słodkiej  papryki Pierś

Walijskie Pichcenie
Kanie w zalewie ketchupowej 211

nadmiaru tłuszczu. W tym samym czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, miód i wodę ( 1 litr ), zagotowujemy. Do słoików przekładamy kanie, zalewamy marynatą. Słoiki pasteryzujemy w piekarniku 130°C przez godzinę

R'n'G Kitchen
BAGIETKA Z PASTĄ "HAWAJSKĄ" 111

wspólnego gotowania ! SKŁADNIKI : Mięso z kurczaka Ananas z puszki Jogurt naturalny Gęsty Majonez light Sól, pieprz Dodatkowo: Bagietka  Kawałki ananasa i oregano/bazylia do dekoracji Sposób wykonania: Kurzaka nacieramy marynata z ziół, soli i oliwy z oliwek. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy.  Kurczaka dzielimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt , majonez

Marcepanowa kuchnia
Papryka Aleppo - co to jest 135

kruszone. Do czego stosować paprykę Aleppo Aleppo pepper jest popularną w krajach śródziemnomorskich i na Bliskim Wschodzie  przyprawą, tradycyjnie stosowaną do doprawiania zup, mięsa, fasoli, sałatek i marynat, może być jednak traktowana jako zamiennik czerwonej ostrej papryki papryki.  Pieprz Aleppo można stosować do aromatyzowania oleju lub oliwy, jako dodatek do wszelkiego rodzaju dipów i sosów sałatkowych, a także

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tradycyjny tatar wołowy 116

SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł Tradycyjny tatar wołowy pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Curry z kurczaka po jamajsku 125

kurczaka po jamajsku . Podstawą tego curry jest domowa mieszanka przypraw , która z pewnością przyda się także do wykonania innych potraw. Ostrość curry możecie oczywiście regulować poprzez ilość użytej do marynaty papryczki chilli. Gorąco polecam to curry z kurczaka z dodatkiem ziemniaków i mleka kokosowego. Jest idealne na jesienne wieczory. Curry z kurczaka po jamajsku  Składniki: 3-4 ząbki czosnku

Codzienne Gotowanie
Gulasz grzybowy 211

Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 250 g pieczarek 250 g boczniaków 1 garść grzybów suszonych jarzynka, pieprz 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej marynata: 1 łyżka oleju 2 łyżki octu … Czytaj dalej Gulasz grzybowy

czarrna od kuchni
rydze w occie 127

grzyby a takie najlepiej się sprawdzą. Tak też było w tym roku, stąd niewielka porcja - raptem dwa słoiczki.  Zalewę lubię dosyć ostrą, dodaję więc bardzo mało cukru. Tę marynatę robię na podstawie Kuchni polskiej z 1982 r,  pierwszej mojej książki kucharskiej, którą  dostałam od mamy.  Zbiór książek mam teraz duży, ale do tej często wracam

Stare Gary
Kurczak z patelni po grecku 99

Zdejmij kurczaka z patelni, dodaj cebulę i podsmaż, aż trochę zmięknie i się zeszkli. Dodaj ryż i smaż razem przez chwilę. Na patelnię wlej wodę lub bulion oraz resztki marynaty, w których był kurczak, oregano, sól, pieprz i wymieszaj. Ułóż mięso na górze, a na mięsie grubo pokrojone plastry cytryny i przykryj pokrywką. Piecz przez około 45-50 minut

Oslov.
Sałatka z burakiem i jabłkiem 108

Sałatki które robicie nie muszą być tylko pyszne, mogą być też piękne. Tym razem lekko ugotowany buraczek w pysznej lekko octowej marynacie i dodatek jabłka. Pokazuję Wam tu wersję podstawową, ale można ją wzbogacić serem kozim lub gorgonzola, dodać kurczaka lub łososia. W każdej wersji wyjdzie pysznie. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka

nietylkopasta.pl
Buraczki tarte do słoików. Przepis krok po kroku. 136

małym ogniu aby smaki się przeniknęły, około 3 minuty.   Obrane buraczki zetrzyj na tarce o grubych oczkach do dużej miski.   Zalej gotową marynatą, może być jeszcze ciepła.   Dokładnie wymieszanymi i przyprawionym i buraczkami napełnij wyparzone słoiki. Zostaw 2 cm od brzegu, dociśnij buraczki w słoiku, aby pozbyć się nadmiaru powietrza

kuron.com.pl
Kurczak majonezowo- ketchupowy w płatkach kukurydzianych 154

Podudzia z kurczaka pieczone w piekarniku. Wcześniej zamarynowane w marynacie z dodatkiem majonezu i ketchupu a potem panierowane w płatkach kukurydzianych. Do tego możemy podać ziemniaki, frytki czy inne dodatki oraz surówkę i mamy smaczny obiad. Kurczak majonezowo ketchupowy w płatkach kukurydzianych Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pieczony Schab ze Śliwką 204

schabu zdejmujemy nadmiar przypraw (głownie czosnku) i mięso obsmażamy z każdej strony na patelni do zbrązowienia schabu. Następnie schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, znów nacieramy zdjętym wcześniej czosnkiem, marynatą i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na ok. 2 godziny. Po tym czasie mięso przestudzamy i kroimy w ok. 1-1,5 cm plastry. W międzyczasie przygotowujemy

Słodka Strona
Jemy w Łodzi Food Fest - Stekówka - Steki i Burgery 123

było po prostu uzależniające, o aksamitnej teksturze. Żółty burak, jak i kasztany, debiutował w moim jadłospisie, ale wiem, że polubimy się na dłużej. Może to przez kolor albo pyszną marynatę, ale jego smak odpowiada mi bardziej niż jego czerwonego kuzyna. 😁     Właśnie za to kocham takie wydarzenia, za to kocham gotowanie i jedzenie, że wciąż mogę odkrywać nowe składniki

Cooking Monster