osuszam i strzepie na talerzu. Krewetki odmrażam i przekładam do miseczki. Dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, czosnek drobno pokrojony, kawałek chili, i natkę pietruszki. Mieszam i odstawiam w marynacie na godzinę do lodówki. Z rzodkiewek wycinam kwiatki i układam na sałacie. Cebule kroje w krążki. Szparagi kroję na 3 cm kawałki. Same łodyżki bez główek gotuję w osolonej
wesoła kuchniaGrillowane szparagi, kurczak i placuszki ziemniaczane Składniki na 2 - 3 osoby: 1 duża pierś z kurczaka 1 pęczek szparag 3 duże ziemniaki jajko 1 ząbek czosnku sól,pieprz olej marynata do kurczaka oraz szparagów: wędzona ostra papryka słodka papryka łyżka miodu olej pieprz ziołowy Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, wycinamy 2 lub 3 plastry mięsa. Na około
Życie zaczyna się w kuchniczosnkowy lekki na bazie jogurtu.Grill nie musi być ciężki, możemy przyrządzać na nim mnóstwo warzyw, ryb i owoców morza. 30 dkg krewetek mrożonych 1 cukinia 16 pomidorków koktajlowych marynata: przyprawa do grilla klasyczna 5 łyżek oleju rzepakowego sos: 200 g jogurtu greckiego przyprawa klasyczna do grilla 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z limonki skórka z limonki limonka
wesoła kuchniaPyszna pieczona szynka dla wszystkich miłośników chudego mięsa.Szynka pozostawiona w marynacie na dobę z mieszanką różnych ziół po upieczeniu smakuje wyśmienicie. Jako dodatek proponuję tarty chrzan i świeże pieczywo. Składniki 1 kg szynki 1 łyżka soli kilka gałązek świeżego tymianku łyżka rozmarynu świeżego lub suszonego łyżka suszonego oregano łyżka majeranku kilka ziaren kolorowego pieprzu … Czytaj dalej Szynka marynowana
gotuj ze mnąostrej papryki sól 4 łyżeczki masła 4 łyżek oleju Sposób wykonania: Mięso kurczaka wkładamy do miski. Jogurt łączymy z pastą curry, zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem, papryką i solą. Tak powstałą marynatą zalewamy mięso. Mieszamy aby każdy kawałek był równomiernie nią pokryty. Odkładamy do lodówki na noc (lub na co najmniej 2 godziny) do lodówki. Dno blachy lub naczynia żaroodpornego smarujemy olejem
Qchnia po prostukuchenną i solą peklującą. 2. Nacieramy bardzo dokładnie kawałek schabu solą z czosnkiem i odkładamy do lodówki na kilkanaście godzin (najlepiej na noc). 3. Następnego dnia oczyszczamy schab z marynaty, przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem, tak aby przykrywało mięso. Gotujemy schab na małym ogniu przez około półtorej godziny. Odparowane mleko uzupełniamy wodą, aby mięso przez cały czas gotowania było przykryte
W kuchni KatiePieczony kurczak w miodzie i rozmarynie 3. Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich 4. Kurczak pieczony z rozmarynem 5. kurczak pieczony z majerankiem i papryką 6. Kurczak pieczony w pikantnej marynacie 7. Kurczak pieczony ziołowy 8. Filet z kurczaka w panierce z krakersów 9. Faszerowane piersi kurczaka z serem kozim i bazylią 10. Kotlety z kurczaka i warzyw 11. Kotlety siekane
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBitki z szynki wieprzowej 39. Bitki wieprzowe w sosie kurkowym 40. Wieprzowina duszona w śmietankowym sosie 41. Szynka świąteczna z cytrusami i żurawiną 42. Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 43. łopatka pieczona z oregano 44. Szaszłyki ze schabu 45. Gołąbki z ryżem i mięsem 46. Papryka faszerowana kurkami i mięsem 47. Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięząbki czosnku 5 sztuk Duże, świeże uda kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce dobrze wymieszać: olej rzepakowy, przyprawę do złotego kurczaka, tymianek, kucharka, paprykę ostrą, uda dobrze natrzeć marynatą, wkładać do rękawa. Dodać do rękawa pomidory przekrojone na pół, ząbki czosnku, talarki cebuli, rękaw zawiązać i schować do lodówki na całą noc. Rękaw włożyć do blaszki i piec
W Mojej Kuchni Lubięminut Składniki 2 piersi z kurczaka sałata rzymska 200 g pomidorków koktajlowych 300 g twardego sera typu parmezan 3-4 kromki dowolnego pieczywa 2 łyżki oliwy z oliwek do marynaty kurczaka: 3 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki tymianku, łyżeczka soli, szczypta pieprzu, 2 łyżki oleju do sosu: 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%, łyżeczka ostrej musztardy, 2 łyżki oliwy z oliwek
Kuchnia Bazyliiłyżki oleju Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, a następnie dodajemy do niego przyprawę oraz olej. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (na noc). Karkówkę razem z marynatą wykłada na rozgrzaną patelnię i obsmażamy ze wszystkich stron. Gdy mięso będzie ścięte dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy do momentu aż sok z pieczarek odparuje, od czasu do czasu
Qchnia po prosturozmaite sposoby i zawsze wszystkim smakują, zarówno dużym jak i małym łasuchom. Udało mi się znaleść dość ciekawy i prosty przepis.Polecam Składniki 10-12 skrzydełek z kurczaka sól,pieprz Marynata 3/4 szklanki ketchupu 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu łyżka musztardy czubata 3 zmiażdżone czosnki łyżka … Czytaj dalej Skrzydełka po diabelsku
gotuj ze mnądrobno , czosnek wyciskamy praską . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , podsmażamy na nim cebulę , wyciśnięty praską czosnek , selera naciowego i paprykę . Jak już warzywa trochę zmiękną dokładamy kurczaka razem z marynatą , dokładamy różyczki brokuła , doprawiamy solą , pieprzem do smaku . Smażymy na dość dużym ogniu do chwili , aż mięso i brokuły będą gotowe się jeszcze nie zaczną się rozpadać Na koniec wsypujemy
Ogrodnik w podróżypłuczemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze porcje. Czosnek szatkujemy na bardzo drobne kawałki, mieszamy z sokiem z cytryny oliwą, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy rybę (wierzchnią część bez skóry). Odstawiamy na 30 minut. Porcje układamy na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C i pieczemy przez
Qchnia po prostu