marynaty - 6066 przepisów (strona:192/405)

Plastry wołowiny z marynowanym burakiem, truskawką z bazyliowym majonezem 108

rostbef z sałatką z buraków z truskawkami i majonezem bazyliowym przygotowaliśmy pod okiem  Agaty Wojdy, podczas warsztatów zorganizowanych przez  Niemiecki Instytut Wina   750 g oczyszczonego rostbefu, marynata do mięsa : kilka gałązek rozmarynu, 1,5 główki młodego czosnku, pieprz młotkowany (może być grubo mielony) sól wędzona, 3 łyżki miodu, sałatka z buraków : 5 – 6 ugotowanych młodych buraków

królestwo garów
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 103

bardziej zdecydowanych smaków, pojawiają się również nuty orientalne. Z pośród tych przepisów moją uwagę przykuła szarpana wieprzowina w cydrze, burger z krążkami cebulowym i piersi z kurczaka w cytrusowej marynacie. Ostatnia część to słodkie przepisy Sylwii - i tu jest w czym wybierać są muffinki, smakowite ciasta, serniki i torty jest w czym wybierać. Jedyny minus to brak jakiegoś uporządkowania

Cynamonowe szczęście
Letni obiad z chłodnikiem, fasolką, szparagami i niemieckim winem 92

przepyszny zestaw na letnie przyjęcia w ogrodzie. Grzanki z rostbefem wołowym z burakiem i truskawkami   Składniki na rostbef z burakiem i truskawką 1,5kg oczyszczonego rostbefu marynata do mięsa: 3 główki młodego czosnku w łupinie porozdzielany na ząbki, 3 cm kawałek świeżego imbiru, świeżo zmielony pieprz, 3 łyżki miodu grzanki upieczone w piekarniku z bochenka chleba sól wędzona

Ugotowane pozamiatane
Melon w pikantnej marynacie 108

specjalną łyżeczką do carvingu opcjonalnie mało do herbaty. Przekładamy do słoików. Ocet zagotowujemy z cukrem, winem, wodą, miodem, papryczką, imbirem pokrojonym w plasterki, cynamonem, zielem angielskim, pieprz i sól. Marynatą zalewamy melona, zakręcamy słoiki i pieczemy 25 minut w temperaturze 90°C. Z podanego przepisu wyszły 4 słoiczki

R'n'G Kitchen
Schabowe marynowane w musztardzie i majonezie 145

olej do smażenia Wymieszałam majonez z musztardą i przyprawami, czosnek zaś przecisnęłam przez praskę i odmierzyłam łyżką sos sojowy.  Mięso schabowe rozbiłam tłuczkiem i każdy plaster smarowałam marynatą.  Przełożyłam mięso do naczynia, zakryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 3 -4 godziny.  Kiedy mięso naszło smakiem każdy plaster obtaczałam w bułce tartej, rozkłóconym jajku i jeszcze

Pieprzyć z Fantazją
Łosoś pieczony z warzywami i kaszą pęczak 94

piekarnika), wyłożyć ją papierem do pieczenia. Na nim ułożyć kawałki łososia oraz pokrojone na kawałki szparagi. Oprószyć je solą i pieprzem, a następnie polać rybę i szparagi wyżej przygotowaną marynatą z oliwy, cytryny i ziół. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec całość przez ok. 15-16 minut aż ryba będzie w środku upieczona. Na suchej

Kulinarne Przeboje
Dorsz zapiekany w porach 165

Dorsz zapiekany w porach to zdrowy posiłek idealny na upalne dni. Ryby dostarczają nam sporo składników odżywczych. Do tego dania najlepiej jest wybrać rybę mięsistą, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tilapia z patelni z chilli i limonką 127

bieżącą zimną wodą , osuszamy papierowym ręcznikiem . Solimy do smaku . W małej miseczce łączymy ze sobą słodki sos chilli , sok z limonki , cukier , chilli ,kolendrę , mieszamy aż powstanie gładka marynata . Nacieramy każdy filet z obu stron i odstawiamy na około 20 – 30 minut do lodówki . Po tym czasie wyjmujemy i smażymy na maśle z obu stron na lekko złoty kolor

Ogrodnik w podróży
Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami 135

spotkania towarzyskie 1 porcja ok. 130 gram piersi z kurczaka 5/6 szparagów 5 pomidorków koktajlowych 2 garście mix sałat ( u mnie lodowa, masłowa,rukola) Parmezan do posypania ok.1 łyżka Marynata przyprawa do kurczaka olej sos czubata łyżka majonezu czubata łyżka jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny 2 listki świeżej mięty szczypta soli Kurczaka wymieszaj z przyprawą i olejem odstaw

Andzia Pichci
Kurczak Gong Bao 104

imbiru 6 ząbków czosnku 10 dużych suszonych papryczek chilli (ja dałam 4 świeże) 2 pory 20 nasion pieprzu syczuańskiego około 50-70 g orzeszków arachidowych olej rzepakowy do smażenia Marynata: 2 szczypty soli 2 szczypty zmielonego białego pieprzu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka wytrawnego wina u mnie białe 1 białko jajka 1 łyżka skrobi kukurydzianej (u mnie ziemniaczana

kruche babeczki
Kurczak w miodzie i ketchupie pieczony z warzywami 121

przekładamy przekładamy ketchup, miód i jogurt *** *** Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz przyprawy: po około pół łyżeczki każdej lub wedle uznania. Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Mięso z kurczaka przekładamy do uprzednio przygotowanej marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki *** *** W miseczce mieszamy rozpuszczone masło z olejem i niewielką ilością przypraw *** *** Tłuszcz z przyprawami przelewamy

Blog z Apetytem
Sałatka ze szparagami, truskawkami i krewetkami 88

zdjęcia, przypominam sobie smaki.. czuję się trochę jak w domu.  Który kocham. Składniki na jedną porcję sałatki: garść truskawek  5-6 szparagów 5-6 krewetek  marynata do krewetek: oliwa z oliwek, sól, pieprz, posiekana kolendra, chili  roszponka 1/3 ogórka 1/3 cukinii  dressing: miód, musztarda francuska, oliwa z oliwek, woda, szczypta soli i pieprz

Mango Papaja
Wieprzowina po grecku. Robimy domowy gyros! PRZEPIS 149

rozetrzyj z solą na pastę, wymieszaj z kilkoma łyżkami oliwy, solą (mniej więcej jedna łyżka), pieprzem i sporą ilością oregano. Wszystkie składniki (poza oregano) możesz też zmiksować w blenderze. Marynatą dokładnie natrzyj mięso i odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Cebulę pokrój w plastry, które wyłóż na dnie żaroodpornego naczynia, na niej umieść mięso. Piecz

Kulinarna Polska
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 157

ziemniaków około 0,40dag. polędwiczek z kurczaka 15 dag. wędzonego,parzonego boczku 2 cebule 15 dag. sera żółtego sól,pieprz, przyprawa grillowa,przyprawa do ziemniaków, zioła wg. uznania MARYNATA: sól,pieprz,łyżka pikantnego ketchupu, 2 łyżki oleju SOS: mały jogurt naturalny 2 jajka posiekana natka pietruszki(ilość wg.uznania) sól,pieprz WYKONANIE: polędwiczki drobiowe oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki zamarynować

Kuchnia Beaty
Niedzielny obiad – pikantny kurczak 220

majeranku sól pieprz łyżeczka suszonego czosnku 2-3 łyżki oliwy Pikantny kurczak – przepis Wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem i oliwą rozcieramy w moździerzu. Kurczaka myjemy i nacieramy przygotowaną marynatą do kurczaka . Wkładamy go do miski i odstawiamy na ok. 12 godzin. Kurczaka pieczemy w w zamkniętym naczyniu do zapiekania przez ok. 1 godzinę 20 minut w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!