wykrawamy kieszonkę na owoce. Układamy tak, żeby po jeden stronie były śliwki a po drugiej morele - po kilka owoców na przemian. Przyprawy (prócz soli) mieszamy razem z olejem. Nacieramy marynata schab. Odstawiamy na min. 2 godziny. Posypujemy solą. Obsmażamy z każdej strony po około minucie na mocno rozgrzanej patelni. Wkładamy do nagrzanego do 100 stopni Pieczemy około 1 godziny
Lena Gotujemetodą wolnego gotowania, a w zasadzie wolnego pieczenia zetknęłam się kilka lat temu, przy okazji “ Długo pieczonej karkówki w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym “. Pamiętam jakim zaskoczeniem dla wszystkich była informacja, iż pieczenie tej potrawy zajmuje 6-7 godzin (w piekarniku o temp. ok. 140°C). Jeszcze większym zaskoczeniem był efekt końcowy, czyli soczyste, delikatne
Moja Delicjaposmarujcie patelnie masłem, połóżcie bułki i podgrzewajcie na średnim ogniu do zrumienienia krawędzi. Następny będzie kurczak przekrojony na pół, aby nie był zbyt gruby. Musi zostać kilka godzin w marynacie, aby po usmażeniu był soczysty. Ja użyłam przyprawy do kurczaka, ale jeśli nie chcesz jej używać, to dodaj znaczną ilość papryki słodkiej, czosnku w proszku, cebuli w proszku, soli
Słodkie Gotowaniehoisin to połączenie wielu składników tj. masło orzechowe, miód, ocet ryżowy, sos sojowy czy czosnek. Ma ciemnobrązową barwę i jest dość gęsty, dzięki czemu można stosować go jako składnik marynaty czy po prostu dressing np. do warzyw. Ja jak na razie wykorzystałam go do marynowania mięsa i mogę powiedzieć, że jest ono potem przepyszny. Lekko słodkie ale pikantne zarazem
Życie ze smakiemKrewetki obieramy z pancerzy i ogonów (jeżeli używamy mrożonych to rozmrażamy) *** *** Krewetki zalewamy pięcioma łyżkami sosu Teriyaki, dodajemy starty imbir oraz przciśnięty czosnek, mieszamy i pozostawiamy w tej marynacie na około 10 minut *** *** Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i smażymy na nim zamarynowane krewetki po około 3 minuty z każdej strony *** *** Krewetki zdejmujemy z patelni
Blog z Apetytemszczypiorek Przyprawę do mięs rozprowadzić w oliwie z oliwek i wlać do pokrojonego na małe kawałki udźca z indyka. Mięso dokładnie wymieszać, tak aby każdy kawałek był obtoczony w marynacie. Odstawić na ok 30 minut. W tym czasie można pokroić w dużą kostkę paprykę i cebulę. Pieczarki oczyścić, większe przekroić na pół lub na ćwiartki, a małe pozostawić całe. Zamarynowane
https:KKuchniaMniamoczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oregano, rozmaryn, tymianek, majeranek, bazylię, cząber, czosnek, mieloną gorczycę, mielony imbir, pieprz, kozieradkę, mielony kminek, mieloną paprykę i sól mieszamy ze śmietaną. Mięso obtaczamy w marynacie. Pieczemy 40 min w temperaturze
R'n'G Kitchentrochę pracy, to kto lubi mięsko w galarecie doceni smak i wygląd potrawy: kruchy schab nadziany ostrą pastą żółtkowo- chrzanową. Dla mnie bomba;) Mięso : 2 kg schabu bez kości Marynata: czosnek granulowany papryka ostra sól pieprz majeranek rozmaryn olej Mięso obficie nacieramy przyprawami i kilkoma łyżkami oleju. Zawijamy szczelnie w folię spożywczą i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego
Domowe ciastaKarkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos
Na moim talerzuZiemniaki Hasselback Ziemniaki w marynacie Buraczki zasmażane Pieczone ziemniaczki Ćwikła Makaron domowy
Na moim talerzujarzębiny daje nam niezwykłe połączenie będące idealną propozycją na niedzielny obiad. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dania znajdziecie w sklepie Stovit, oraz Helio. Składniki 1 pierś z kurczaka podwójna Marynata: 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu Sweet& Fit Stovit Sok z połowy cytryny Przyprawa do kurczaka, sól, pieprz Panierka: 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki mąki
Podróż w kulinariaAbsolutnie nigdy jej nie wylewajcie! W kuchni znajdziesz wiele możliwości, by zużyć ją w całości w niedalekim czasie. Jakie? Dressing do sałatek przede wszystkim, ale to już wiecie ;) Marynata do mięsa- zwłaszcza takiego pieczonego w piekarniku :) Dodatek do pysznych grzanek :) Baza do pysznych sosów, które połączone z makaronem dają niezły posiłek- u mnie był to sos szpinakowy z dodatkiem
Kuchnia w czekoladzieplastry tofu, oprószając je świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do obsmażonego tofu wlać zalewę, zwiększyć moc palnika i zredukować sos. Plastry tofu podawać np. z ugotowanym bulgurem polanym sosem z marynaty. Do tak przygotowanego tofu świetnie pasuje surówka z selera naciowego i jabłka
Weekendy w domu i ogrodziepodaniem pierniczki ucieram w moździerzu na pył, koper siekam a bagietkę grilluję. Na środku talerza układam kawałek bagietki, obok niej w trzech miejscach po kawałku śledzia razem z odrobiną marynaty. Obok każdego kawałka pojawia się kleks creme fraiche i marynowana kostka jabłka. Dekoruję wierzch koperkiem i posypuję talerz, jedynie wokół, pudrem piernikowym. Cała filozofia mojego dania. Smacznego, Klaudia
Mango Papajajuż wszystkie mięsko podsmażymy to dokładamy również resztę pokrojonych warzyw, czosnek,suszone borowiki(wcześniej trzeba je namoczyć w letniej wodzie choć przez godzinkę),pomidory w puszce,odcedzoną wcześniej marynatę ,doprowadzamy do wrzenia ,przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok 2 godz(aż mięsko będzie miękkie.,na końcu doprawiamy jeszcze solą i pieprzem grubo mielonym Smacznego
Swojskie jedzonko