marynaty - 6066 przepisów (strona:188/405)

Skrzydełka w marynacie teriyaki 181

skrzydełka oraz ,, drobnica,, obrana z kostek kręgosłupa zostaje wykorzystana po zmieleniu na farsz . Ale czasem takie ugotowane mięso z pałek lub skrzydełek smażę panierowane lub wkładam w pikantne marynaty i potem obsmażam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Quesadilla z grillowanym kurczakiem i sosem BBQ 800

SOSEM BBQ (składniki na 4 quesadille) Składniki: - 500 gram piersi z kurczaka - sos bbq z  tego przepisu - 2 kulki sera mozarella - 8 placków tortilli - oliwa z oliwek Marynata do kurczaka: - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżka sosu sojowego - sól, pieprz - ząbek czosnku - papryka słodka, papryka ostra Zaczynamy od zamarynowania mięsa. Z podanych składników zrobić marynatę, kurczaka pokroić(...)paseczki, wymieszać w marynacie i odstawić na co najmniej 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Zamarynowanego kurczaka usmażyć na patelni grillowej. Tortille wysmarować sosem bbq, ułożyć kurczaka i posypać startym serem mozzarella. Przykryć drugą tortillą. Patelnię nasmarować oliwą z oliwek (za pomocą ręcznika papierowego). Ułożyć quesadille i smażyć około 1-2 min z każdej strony. Pokroić na 6 kawałków

Zgrabne Gotowanie
Zapiekane Ziołowe Ziemniaczki 149

łyżeczka czosnku z torebki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka estragonu sól Wykonanie: Ziemniaki myjemy, osuszamy i nacinamy na 5 mm plasterki, tak aby nie przeciąć całkiem ziemniaka. Składniki na marynatę mieszamy razem w miseczce. W pierwszej kolejności solimy ziemniaki, a następnie łyżeczką umieszczamy marynatę między plasterkami. Wierzch ziemniaków oszczędnie smarujemy pozostałością marynaty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Blondynka Gotuje
Młode Ziemniaczki Zapiekane z Ziołami, Cytryną i Czosnkiem 203

spróbujcie i sami oceńcie. Dodałam do nich to wszystko co uwielbiam. U mnie w domu zniknęły w kilka minut :) Ziemniaczki te podałam z Grillowaną Piersią z Kurczaka w Zarąbistej Marynacie. Przepis własny. Składniki: 5 niedużych ziemniaków młodych czosnek niedźwiedzi Skworcu sól prowansalska Kamis 3 ząbki czosnku, zgniecione w łupinie 3 małe ćwiartki cytryny kilka gałązek świeżego tymianku 2 większe gałązki(...)grube plastry, około 1/2 cm. Do małej miseczki wlewamy kilka łyżek oleju rzepakowego, wsypujemy czosnek niedźwiedzi i świeżo zmieloną sól prowansalską i mieszamy. Plastry ziemniaków obtaczamy w powstałej marynacie i układamy je na blaszce w taki sposób, aby każdy plaster opierał się na poprzednim plastrze. Między rzędami układamy ząbki czosnku w łupinie i ćwiartki cytryny. Na wierzchu układamy gałązki świeżego

Blondynka Gotuje
Tortilla Wiosenna! 393

czasami go oszukuję w kuchni :) Mi po prostu bardzo zależy aby zjadał zdrowe i wartościowe produkty w tym naszym pokręconym świecie :) A teraz do rzeczy Blondynko. Zacznę od marynaty, którą sama sobie wymyśliłam. Składniki na 4 tortille: 1 duża pierś z kurczaka 1 duża gałązka świeżego rozmarynu olej rzepakowy Biooil przyprawa do grilla pikantna Kamis sól czosnkowa z ziołami Kamis(...)wrzucamy do miski, do której wlewamy olej rzepakowy, wsypujemy sól czosnkową i przyprawę do grilla i mieszamy wszystko razem. Osuszona pierś kroimy na cienkie paseczki, które wrzucamy do naszej marynaty, musimy wymieszać mięso w taki sposób, aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Miskę z mięsem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki do czasu aż nam się zechce działać dalej

Blondynka Gotuje
Szaszłyki z maggiczną marynatą 107

Jeszcze dziś pozostanę w klimacie maggi bo ta płynna przyprawa świetnie nadaje się do marynat - do mięs, warzyw czy nawet owoców, które potem możemy upiec na grillu czy w piekarniku. Niech Was nie dziwi połączenie tego co nadziałam na szpadki - to wypróbowany zestaw, słodkawy i jednocześnie pikantny, bardzo smakowity. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – prosty przepis 528

jajkiem – prosty przepis Zobacz inne przepisy na dania na śniadanie wielkanocne: Jajka faszerowane szynką i papryką Wielkanocna sałatka warstwowa z szynką i groszkiem Biała kiełbasa pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Pasztet jajeczny z pieczarkami Jajka w sosie chrzanowym na zimno Artykuł Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – prosty przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Co to jest puree? 24

pamiętając o przykryciu i mieszaniu w trakcie podgrzewania. Jednak najlepszy smak ma świeżo przygotowane puree. Zobacz przepisy, które idealnie pasują jako dodatek do puree: pulpety z bakłażana pieczarki w marynacie do obiadu pulpety z granulatu sojowego bitki z kotletów sojowych

Via Gusto
Polędwiczka wieprzowa z sosem żurawinowym 425

jest bez znaczenia. Jej miękkość i soczystość sprawiają, że jest to idealny wybór na eleganckie kolacje i specjalne okazje. Dzięki swojej niezrównanej teksturze, polędwiczka doskonale wchłania aromaty marynat i przypraw, co pozwala na eksperymentowanie z różnorodnymi smakami. Składniki: 1 większa polędwica wieprzowa 1 łyżka posiekanych listków rozmarynu lub tymianku (można użyć suszonych ziół) 1 łyżka oleju roślinnego Sól morska

Moja Książka Kucharska
Cielęcina ze szparagami i sosem holenderskim 22

smaku Szczypiorek, drobno posiekany Pieprz kajeński Biały pieprz Cielęcina: Mięso oczyść, osusz i natrzyj pieprzem oraz estragonem. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i olej. Marynatą natrzyj mięso i odstaw na minimum 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Mięso umieść w naczyniu żaroodpornym, wlej białe wino i piecz około 1,5 godziny, do miękkości. Podczas

Moja Książka Kucharska
Dania z grzybami – 5 pomysłów na pyszne potrawy 19

Grzyby marynowane – wyjątkowy dodatek do wytrawnych dań Grzyby leśne marynowane w occie to tradycyjny dodatek do mięs i wędlin. Do słoików nadają się borowiki, maślaki i podgrzybki . Jak przyrządzić marynatę? Do wody z cukrem dodaj liście laurowe, ziele angielskie, całe ziarenka pieprzu i nasiona gorczycy, a potem dolej ocet spirytusowy. Grzyby ugotuj, umieść w wyparzonych słoikach i zalej gorącą zalewą

ProstePesto.pl
Żeberka słodko-kwaśne pieczone w garnku glinianym 16

garnku glinianym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny! Pieczenie w garnku glinianym sprawi, że mięso stanie się kruche i jednocześnie zachowa soczystość oraz intensywność smaku. Sodko-kwaśna marynata na bazie miodu i octu balsamicznego sprawdza się doskonale, a żeberka dzięki niej smakują naprawdę wyśmienicie. Taki obiad z pewnością spodoba się nie tylko miłośnikom klasycznych, domowych potraw, które również

Di gotuje
Pałki z kurczaka w kefirze + film 19

przeciśniętych przez praskę Przepis: Do miski przekładamy umyte i osuszone pałki z kurczaka, następnie wlewamy kefir, dodajemy przyprawę do kurczaka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na 3 godziny a najlepiej na całą noc. Po tym czasie pałki z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Danie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp

Smakowite Dania
Danie z poledwiczki wieprzowej 20

zastanawiasz się, co jeszcze można zrobić z polędwiczki wieprzowej, to możliwości jest wiele. Możesz ją również wykorzystać do przygotowania: Polędwiczki zapiekanej z warzywami. Smażonej polędwiczki na kanapkach. Polędwiczki w marynacie ziołowej. Faqs Jak długo trzeba smażyć polędwiczkę wieprzową? Czas smażenia polędwiczki wieprzowej zależy od grubości mięsa. Zazwyczaj smaży się ją przez 3-5 minut z każdej strony, ale ważne jest

Ania i Marcin gotują
Dania dla dzieci 24

przyozdobiony. Prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia. Wszystkie dzieci będą się tymi deserkami zajadać!   Soczyste kotleciki serowo-drobiowe Przepis tutaj (KLIK) Delikatne mięsko z kurczaka w mega smacznej marynacie z dodatkiem żółtego sera. Pyszny pomysł na przekąskę dla dzieci!   Racuchy twarogowe Przepis tutaj (KLIK) Puszyste, rumiane i przepyszne racuszki z twarogowego sera mielonego. Bardzo szybkie i proste

Blog z Apetytem