makrela - 1690 przepisów (strona:47/113)

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami 163

Blueberry Corner by "jagodzianka" Makrela to morska ryba. Na polskim stole gości dość często, najczęściej w postaci wędzonej. Widziałam w kilku sklepach świeżą – … Przeczytaj cały artykuł Post Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pasta z wędzonej makreli z oliwkami, awokado i papryką 170

Blueberry Corner by "jagodzianka" Przedstawiam Wam nową wersję pasty z wędzonej makreli. Świetnie się komponuje z wiejską bagietką, na śniadanie lub kolację. Porcja dla … Przeczytaj cały artykuł Post Pasta z wędzonej makreli z oliwkami, awokado i papryką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kedgeree z wędzoną makrelą 179

dodatkiem masła lub śmietany i rybą, w kuchni brytyjskiej  tradycyjnie z wędzonym łupaczem. N iestety, u nas ten gatunek jest raczej trudno dostępny, dlatego zastąpiłam go wędzoną makrelą, która sprawdziła się doskonale. Potrawa z pewnością zasmakuje miłośnikom orientalnej kuchni. Czosnek, por, papryka i przyprawa curry doskonale dopełniają ten pyszny posiłek. Zaskakuje podniebienie, choć na pierwszy rzut oka tak nietypowe(...)zestawienie produktów może wywołać niesmak... do pierwszego kęsa ;) Składniki (na 2 porcje) :  - 100 g ryżu (u mnie parboiled) - 1/2 wędzonej makreli oddzielonej od skóry i ości - kawałek pora - ząbek czosnku - 2 średniej wielkości pomidory - papryka czerwona - przyprawy : sól, pieprz, chilli, czosnek, łyżeczka curry - 1/4 szklanki mleka - łyżka oleju - łyżka gęstej śmietany/kremowego serka - sok z cytryny do skropienia - natka

Kuchnia Ellie
Paprykarz szczeciński 299

własny paprykarz. Jest zdecydowanie lepszy w smaku, bardziej doprawiony, a przede wszystkim „wiem, co jem”. Ilość porcji: Kilkanaście Czas przygotowania: 30 minut + czas potrzebny na ugotowanie ryżu Składniki: Wędzona makrela (ok.250g) (fajną cenę na wędzoną makrele znajdziecie TUTAJ) Woreczek ugotowanego brązowego ryżu Puszka krojonych pomidorów Marchewka Cebula 5 pieczarek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku Oliwa rzepakowa do smażenia

Kolizje Smaków
Krakersy z pastą z makreli 289

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam pyszną pastę z makreli, którą podałam na krakersach. Taka przystawka pasuje na wszelkiego rodzaju imprezy. Całość posypałam pysznymi ziołowymi ziarenkami, które idealnie skomponowały się z pastą i krakersami. Polecam. Post Krakersy z pastą z makreli pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Kwiecień z Sophie Dahl - szybka makrela 191

Wędzona makrela ze szpinakiem. Nie ma tutaj dużo gotowania, ale całość prezentuje się elegancko i co najważniejsze jest bardzo smaczna. Największą zaletą jest jednak czas przygotowania - 15 minut. Idealne na kolację, kiedy chcemy sobie sprawić przyjemność czymś smakowitym bez wielkiego wysiłku. Chrupka skórka ryby, chrupkie podsmażone kapary i garść świeżego, soczystego szpinaku. Polecam! Składniki: filety z makreli miód do posmarowania

W kuchni wieczorem
Sałatka ze szpinakiem i wędzoną makrelą 217

Bardzo szybka, prosta i pyszna sałatka dla miłośników szpinaku :) SKŁADNIKI 2 garście szpinaku 3 jajka ugotowane na twardo 150g wędzonej makreli 1 czerwona cebula kilka pomidorków koktajlowych sos: 3 łyzki musztardy 3 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i osuszamy - układamy na półmisku.  Jajka kroimy na ćwiartki, pomidorki na połówki, a cebulę w półkrążki(...)Pomiędzy warzywami i jajkami układamy kawałki makreli. Składniki sosu mieszamy energicznie - najlepiej wstrząsając w małym słoiczku. Polewamy sałatkę. Pyszna sałatka z jajkiem i szpinakiem gotowa. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Pasta z wędzonej ryby i marchewki 203

Może nie wygląda zbyt apetycznie..ale smakuje dobrze..takiej pasty jeszcze nie robiłam ..a pomysł na nią podpatrzyłam w książce Michela Morano -Moje Smaki..ja zamiast śledzia wędzonego dałam makrelę..i w sumie robiłam na oko..nie ważyłam ani ryby ani marchewki.. 125 g śledzia wędzonego [ dałam makrelę wędzoną] 250 g marchewki 1  łyżka  różowego pieprzu

Moje domowe kucharzenie
Domowe pasty do kanapek — sprawdzone przepisy 35

sól, szczyptę papryki słodkiej i odrobinę soku z cytryny. Całość wymieszaj i gotowe! Gotowa pasta idealnie pasuje do ciemnego chleba i różnego rodzaju kanapek z warzywami. Smacznego! Pasta z makreli wędzonej Wspominając o pastach rybnych, nie możemy również pominąć wersji z makrelą wędzoną . Zacznij od oczyszczenia ryby z ości, a następnie podziel ją na drobne kawałki. Wymieszaj wszystko z pokrojonymi

Kuchcik gotuje
Pesto bazyliowe 49

pieprzem. Zużyj natychmiast lub przełóż do słoiczka, zalewając go z wierzchu cieniutką warstwą oliwy, co zapobiegnie utracie koloru. Zobacz też inne przepisy na pasty kanapkowe Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Pasta jajeczna z pieczarkami Pasta ze słonecznika Pomidorowa pasta z cieciorki Pasta z bobu Zobacz też nowe przepisy Pesto bazyliowe Pasta z makreli Marchewka z ubijaną fetą

okolicepalnika.pl
Jajka faszerowane makrelą 54

Jajka faszerowane makrelą to kolejna, rewelacyjna proporcja na pyszna faszerowane jajka. Przepis sprawdzi się świetnie i na wielkanocnym stole i na każdym przyjęciu.  - prosta i pyszna pasta z wędzonej makreli - dokładny opis ze zdjęciami kroków wykonania - kilka pomysłów i propozycji na zamienniki składników

AniaGotuje.pl
Sałatka z makrelą 65

Sałatka z makrelą Każdy lubi odkrywać jakieś nowe smaki. Polecam sałatkę w roli głównej makrela. Tak przygotowana sałatka idealnie nadaje się na imprezy jak i na codzienną przekąskę. czytaj

Kulinarna Chwila
Ryba po japońsku – Nanbanzuke 70

lubisz więc smaki wschodu i szukasz nowych inspiracji, ten przepis powinien Ci się spodobać. Zapraszamy na kuchenną, orientalną wycieczkę i gorąco polecamy przepis! Ryba po japońsku Składniki: filet z makreli bez skóry (może być też dorsz): 500 – 600 g skrobia ziemniaczana: 2 – 3 łyżki marchewka: 1 szt. cebula: 1 szt. szczypiorek: 2 pęczki papryczka chili(...)Jeżeli chcesz, możesz przed dodaniem, papryczki oczyścić z pestek. Wywar należy zagotować. Jaka ryba do ryby po japońsku inaczej? Najlepsza ryba do ryby po japońsku według oryginalnego przepisu, to makrela. Ale możesz użyć innej białej ryby. Filety rybne pokrój w mniejsze kawałki i usuń ewentualną wilgoć przy pomocy ręczników papierowych. Każdy kawałek ryby dokładnie obtocz w skrobi ziemniaczanej. W rondelku

Kuchnia Na Wypasie
Paprykarz domowy 62

przygotowaniu i składa się tylko z kilku prostych składników. Smakuje również o wiele lepiej niż jego sklepowa wersja. PAPRYKARZ DOMOWY – PRZEPIS Składniki torebka ryżu (100 g) 1 puszka makreli w sosie pomidorowym 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka ketchupu szczypta chilli sól pieprz Przygotowanie Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i przesypać do miski. Następnie dodać makrelę

Alle Dobre!