makrela - 1690 przepisów (strona:50/113)

Pieczona makrela 140

makrele, 3 ząbki czosnku, 1,5 łyżki posiekanego rozmarynu, skórka otarta z cytryny, sok z cytryny, sól, 100 g czarnych oliwek bez pestek (mogą być zielone), Makrele oczyścić, wypatroszyć, wyjąć skrzela i oczy. Oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i odstawić na co najmniej 30 minut. Oliwki pokroić w plasterki. Czosnek rozgnieść i posiekać, wymieszać z rozmarynem, oliwkami i skórką

królestwo garów
Sałatka Mimoza 152

Czas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 40 min Gotowe w : 3 h   Istnieje wiele sałatek warstwowych. Ponieważ zalegały mi puszki makreli w oleju (a nie ma na nie w domu ochotnika), postanowiłam zrobić sałatkę. Wyszła bardzo smaczna a do tego wygląda imponująco. Składniki 2 puszki ryby w oleju (u mnie jest to makrela) 2-3 szt. Ziemniaki

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Pasta z wędzonej makreli z jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem 130

takie wyjątkowe smaki, które pamiętamy latami. Do jednych z moich ulubionych należy smak pasty z makreli. Domowej kanapkowej pasty z makreli

Przepisy Kulinarne
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 169

można pofarbować jajka w naturalny sposób -  kliknij tutaj.   Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc Przepisy wytrawnie Jajka Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Pasta jajeczna z makrelą Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym 237

jajka faszerowane. Ilość sposobów na przygotowanie farszu do nich jest nieskończona, podpowiadam Wam te –według mnie – najsmaczniejsze. Zawsze bazą będzie żółtko i nieco majonezu, następnie możemy dodać ryby (łososia, makrelę, tuńczyka i krewetki), domowe wędliny, żółty ser, serek śmietankowy, biały ser, koncentrat pomidorowy, świeży lub mrożony szpinak, pieczarki, chrzan, musztardę. Tak naprawdę ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Wszystkie składniki pasty(...)blogu znajdziecie całe mnóstwo inspiracji: Jajka faszerowane pastą szpinakową Faszerowane jajka z musztardą   Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane pastą szpinakową Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane

Kulinarne przygody Gatity
Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem 138

Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką. Składniki: 300g obranej z ości makreli 1 czerwona cebula 7 jajek 300g żółtego sera 10 rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać. 2. Jajka ugotować

Szalona Kuchnia Eweliny
BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 217

powstał przepis na piękne, zielone bułki brokułowe, których bazę stanowią znane już Wam bułeczki z kalafiora . Doskonale smakują z różnego rodzaju pastami jak ta z mięsa rosołowego , jajeczna , z makreli czy paprykarzem bez ryżu . Składniki – bułki brokułowe (6 sztuk): 350 g startego surowego brokułu 5 jajek 100 g mąki kokosowej opcjonalnie 10 g łupin babki jajowatej (jeśli ktoś(...)minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości bez dodatków: 750 g, 852 kcal

Ola la LCHF
BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 213

powstał przepis na piękne, zielone bułki brokułowe, których bazę stanowią znane już Wam bułeczki z kalafiora . Doskonale smakują z różnego rodzaju pastami jak ta z mięsa rosołowego , jajeczna , z makreli czy paprykarzem bez ryżu . Składniki – bułki brokułowe (6 sztuk): 350 g startego surowego brokułu 5 jajek 100 g mąki kokosowej opcjonalnie 10 g łupin babki jajowatej (jeśli ktoś(...)minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości bez dodatków: 750 g, 852 kcal

Ola la LCHF
Pasta z makreli i sera 94

mnóstwo kwasów Omega-3 oraz jest źródłem selenu i witaminy D. W połączeniu z serem i natką pietruszki, stanowi pyszne źródło energii począwszy od samego rana. Składniki 250 g makreli wędzonej 250 g sera typu feta 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Makrelę obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości. Mielimy razem z serem i posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
Chrupiące kąski z makreli 155

Chrupiące kąski z makreli to ciekawe danie rybne. Do jego przygotowania najlepsza jest japońska panierka panko. Dzięki tak przygotowanej panierce … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Chrupiące <span>kąski z makreli</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pasta z makreli. 200

swoim poście  kolorowe pasty kanapkowe  do zabawy kolorem i kształtem. Wszystko po to, aby w efekcie końcowym otrzymać nagrodę w postaci harmonii zmysłów. Pasta z makreli może nie ma imponującej barwy, ale za to nadrabia smakiem ;) U mnie dodatkowo wywołuje przyjemnie skojarzenia. Robiła ją moja mama, a teraz ja czasem wracam do niej, serwując w czasie weekendowych śniadań(...)wszystko, co kojarzy się z weekendem musi być dobre :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Rybę dokładnie oczyścić z ości. Cebulę drobno posiekać i sparzyć wrzątkiem. Dokładnie odsączyć. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez. Doprawić solą i świeżo zmielonym

zadanie-gotowanie
CZY ZDROWE ODŻYWIANIE JEST DROGIE? MOJE WYDATKI Z CAŁEGO MIESIĄCA 144

sałatka ze szpinakiem, grejpfrutem i awokado z poprzedniego dnia Obiad:  makaron ryżowy z kurczakiem, warzywami i sezamem Kolacja: zupa z poprzedniego dnia Dzień trzeci : Śniadanie:  kanapki z makrelą i ogórkiem kiszonym II Śniadanie:  sałatka z z kaszy gryczanej z gruszką Obiad:  makaron z poprzedniego dnia Kolacja:   koktajl Dzień czwarty : Śniadanie:  kanapki z makrelą

Powiedz dietom nie
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie trzeciego tygodnia. 232

TYGODNIA DRUGIEGO W tym tygodniu diety upolowałam na promocji kilka produktów: marchew – 1,99 zł/kg mandarynki – 3,89 zł/kg winogrona – 4.99 zł/kg makrela wędzona – 11,90 zł/kg granat – 1,99 zł/szt mango – 2,99 zł/szt kiwi – 0,89 zł/szt Zostało mi jeszcze awokado, które kupiłam(...)winogronem, która bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła i jaglanka z polewą kakaowo-miodową.  TYDZIEŃ 3 JADŁOSPIS kliknij w obrazek żeby zobaczyć w lepszej jakości   Dzień pierwszy : Śniadanie:  makrela z pieczywem II Śniadanie:  sałatka z winogronem i ciecierzycą Obiad:  orzechowy makaron z brokułem Kolacja:   pudding ryżowy z jabłkiem i cynamonem   Dzień drugi : Śniadanie:  kanapki

Powiedz dietom nie