Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem

Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem

Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem

Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką. Składniki: 300g obranej z ości makreli 1 czerwona cebula 7 jajek 300g żółtego sera 10 rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać. 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdzielić żółtko od białka. Białko drobno pokroić, a żółtko rozgnieść widel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka, makrela, ryba, ryby, sałatki, sałatka z serem żółtym , sałatka z majonezem, salatka z jajkiem, makrela wędzona

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.