kolację, lub kiedy będziecie mieli ochotę w ciągu dnia:) Z dodatkiem orzechów włoskich, suszonych pomidorów i koziego sera, które nadają paście pięknego zapachu i smaku. Składniki: średnia wędzona makrela pół małej cebuli 2 suszone pomidory garść orzechów włoskich 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki koziego sera śmietankowego 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego, np. Bakoma sól, pieprz do zjadliwego(...)udekorowania kilka listków świeżej rukoli i plasterków zielonego ogórka Wykonanie: Bardzo proste:) Obieramy makrelę z ości, układamy w blenderze. Do tego wrzucamy kolejno: pokrojone w kostkę cebulę i suszone pomidory, orzechy włoskie, jajka pokrojone w ćwiartki, kozi ser, jogurt, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Podajemy na pieczywie kładąc na nią plasterki
Zasmakuj KuchniSkładniki: makrela wędzona 1 większa, ryż 1,5 woreczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, marchew 1 sztuka, seler 1 mały, papryka czerwona 1 średnia, papryka słodka mielona 1 łyżka, przecier pomidorowy 100 ml, woda 1/2 szklanki, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka ugotowany ryż wysypać z woreczka(...)wlać wodę i dodać przecier pomidorowy, dusić z 15 minut, na koniec wsypać ryż, i podsmażać z 3 minuty mieszając do ryżu dodać obraną dokładnie z ości świeżą wędzoną makrelę, wymieszać i mieszając połączyć składniki na średmin ogniu, zostawić do wystudzenia, najlepiej na całą noc aby smaki się "przegryzły" paprykarz jest pyszny, aromatyczny i od kupnego o niebo lepszy smakowo
W Mojej Kuchni LubięDziś następna przekąska z serii Graal. Tym razem głównym dodatkiem będą... Filety z Makreli w sosie pomidorowym:) Powtały z nich całkiem wykwintne... Apetajzerki Makrelowe Podpiekłam bagietkowe kromeczki i wyłożyłam na nie makrele, które roztarłam na pastę. Jak widzicie położyłam też ogóreczka, który jakże wzbogacił cały smak. Brakowało mi jeszcze listków pietruszki ale niestety nie miałam. Pyszne chrupiące kromeczki z pastą
Ukojenie Podniebieniapomidor 1 puszka tuńczyka w oliwie liście bazylii 3 łyżki gęstego majonezu czarne oliwki bez pestek 100 g sera lazur sól, pieprz Sos : 1 puszka makreli w pomidorach mielona papryczka chili Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w plastry. Tuńczyka osączamy z zalewy, rozgniatamy widelcem, mieszamy(...)Oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy górną częścią. Na wierzch układamy pokrojony na plasterki ser. Zapiekamy 10 min w temperaturze 180°C. W tym czasie przygotowujemy sos: Do miski przekładamy makrelę wraz z zalewą, doprawiamy do smaku odrobiną zmielonej papryczki chili. Rozgniatamy widelcem. Bułki po upieczeniu kroimy na mniejsze kawałki. Podajemy z sosem makrelowym
R'n'G Kitchengenialny na kanapki-prosty do zrobienia i pyszny-polecam spróbować samemu Składniki: jedna makrela wędzona jeden woreczek ryżu(dałam 2/3 woreczka) 1 cebula 1 marchewka 3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego łyżeczka ketchupu ostra papryka mielona-do smaku pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól,pieprz 2 łyżki oleju Przygotowanie: makrelę obieramy dokładnie z ości i skóry, rozdrabniamy, ryż gotujemy według przepisu
Swojskie jedzonkoSkładniki: 1 średnia makrela wędzona 5 suszonych pomidorów 3 jajka 1/2 małego pora lub mała cebula 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sposób przygotowania: Makrelę obrać ze skóry, ości i rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić na drobno. Pora lub cebulę umyć i również pokroić
Prosto i Smacznie z AnetąDanie ma 352 kcal. kawałek wędzonej makreli 120 g. kiełki rzodkiewki 50 g. 3 kromki bułki pszennnej 45 g. 1 pojemnik jogurtu owocowego light 150g. herbata nieslodzona bez ograniczeń *************************************************** Makrelę obrać z ości i rozsmarować na bułce ,posypać wierzch kółkami rzodkiewki.Podawać z jogurtem owocowym.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipyszna i szybka w przygotowaniu sałatka postna SKŁADNIKI 1 makrela wędzona, ½ szkl. kaszy kuskus, 4 ogórki kiszone, 1 mała czerwona cebula, 2 jajka, pieprz, 2-3 łyżki majonezu, ½ łyżeczki musztardy WYKONANIE Kaszę kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy. Cebulę, ogórki, jajka kroimy w kostkę. Wszystko łączymy
słodki bratekśniadanie samo zdrowie, wędzona makrela, awokado i rzeżucha – porcja energii na dobry początek dnia Składniki: 1 wędzona makrela 2 jajka 1/4 dojrzałego awokado 1 garść rzeżuchy 1 … Czytaj dalej Pasta śniadaniowa
czarrna od kuchniLubicie makrelę?Ja za nią przepadam.Wędzenie to jedna z metod utrwalenia i konserwacji jedzenia.Przedłuża spożycie danego produktu oraz nadaje mu specyficznego ,wspaniałego wędzonego smaku.Nadaje produktom barwy i zapachu za co jesteśmy jako konsumenci bardzo wdzięczni:).Jednak zaleca się je jeść tylko od czasu do czasu ponieważ podczas wędzenia tracą one na jakości i wartości składników .Zapraszam więc(...)pyszną ,smaczną sałatkę z wykorzystaniem wędzonej ryby. Danie ma 300 KCAL. ćwierć główki kapusty pekińskiej pokrojonej w paski 100 g. 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku -6g. kawałek wędzonej makreli -100 g. 1 rozgnieciony ząbek czosnku - 3 g. 1 łyżeczka majonezu light -5 g. chrupkie pieczywo -11g. herbata miętowa niesłodzona bez ograniczeń ***************************************************** Kapustę pekińską wymieszać ze szczypiorkiem i kawałkami wędzonej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: makrela wędzona 1 większa, cebula 1 większa, ogórek kiszony 1 większy, pomidor 1 średni, szczypiorek 1 pęczek, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba świeżą makrelę obrać z ze skóry, dokładnie obrać z ości, mięsko wkładać do miski cebulę, kiszony ogórek, pomidor, pokroić w kostkę i dodać do ryby do smaku dac pieprz mielony, olej rzepakowy, posiekany
W Mojej Kuchni LubięPyszna pasta do kanapek Składniki 1 awokado 300 g wędzonej makreli 1 łyżeczka soku z cytryny 4 duże suszone pomidory ( z zalewy ) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Awokado obieramy, drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Makrelę obieramy ze skóry i ości, dodajemy do awokado razem z posiekanymi pomidorami. Całość blendujemy i doprawiamy
R'n'G Kitchenpochmurny i zimny dzień mam dla Was kolorową sałatkę, która napewno przypomni nam słoneczne dni. Składniki: - 1 średnia makrela wędzona - 1 brokuł - 1 papryka czerwona - 2 ogórki kiszone - 1 puszka kukurydzy - sól, pieprz - papryka słodka - delikat czerwony - majonez - jogurt naturalny Przygotowanie: Makrelę obieramy z ości i drobno rwiemy. Brokuła obgotowujemy na półtwardo, studzimy i kroimy na drobne kawałki
Zainspirowana w kuchnidogów ale jeśli nie macie to możecie użyć zwykłej podsmażonej cebuli. Taka cebulka całkowicie zmienia smak zwykłej pasty a do tego jest wspaniale chrupiąca. Składniki: 1 wędzona makrela 2 kostki serka fromage z cebulą (po 100 g) kilka rzodkiewek łyżka majonezu pieprz 3-4 łyżki prażonej cebulki Makrelę przebrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Dodać serki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSKŁADNIKI: 2 makrele 1 gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sok z cytryny Domowa przyprawa do ryb (zróbcie taką sami): sól, czosnek granulowany, pieprz czarny mielony, kurkuma, koperek,gorczyca biała mielona, oregano, skórka z cytryny Makrelę oczyścić, umyć i osuszyć. Rybę z zewnątrz nakłuć w kilkunastu miejscach, włożyć w tak utworzone mini kieszonki po kilka
ClauditteMissCooking