Dziś mam coś niebanalnego zarówno w wyglądzie, jak i w smaku. Jeśli chcesz zaskoczyć najbliższych ciekawym, świątecznym daniem, to ten przepis jest dla ciebie! Nie wiem, czy często jecie jajka przepiórcze? Ja sięgam po nie zdecydowanie za rzadko! A szkoda, bo są bardzo smaczne, zdrowe no i przede wszystkim przeurocze! Dziś namawiać was będę też na eksperyment z innym, mało popularnym produktem – wątróbką rybną. Tak, tak, właśnie z wątróbką rybną. Niektórzy zakochują się w niej po pierwszym kęsie, inni... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.