szpinaku z parmezanem. Podać go można na różny sposób, z ziemniaczkami, makaronem lub kopytkami. W każdym z wariantów jest smacznie. Składniki: 2 filety z kurczaka ( 1 podwójna pierś ) Opakowanie mrożonego szpinaku ( brykiet ) 3-4 ząbki czosnku Sól Pieprz 50 ml śmietany słodkiej Sok z cytryny vegeta Olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy na kawałki ( cienkie plastry ). Doprawiamy solą
Smaki Ewykroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy około 5 minut na średnim ogniu, dodajemy pomidory i podsmażamy jeszcze przez kilka minut. Wywar odcedzamy i przecieramy do niego na sitku o drobnych oczkach pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i dodajemy śmietanę. Podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego
Symfonia smakowaSpaghetti z kurczakiem w pomidorach z rozmarynem Składniki: - makaron spaghetti - mięso mielone z łopatki wieprzowej - pomidory bez skórki (świeże) - mała cebula - mały koncentrat pomidorowy - 2 łyżki śmietanki 30% - sól, pieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczki rozmarynu - bazylia, pieprz ziołowy - papryka ostra mielona dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - sos czosnkowy domowy Przygotowanie: Podsmażam mięso na oleju. Kroję cebulę w kostkę
Kuchnia co dniaawokado świetnie nadaje się do sosów sałatkowych, dekorowania potraw, takich jak makarony, pierogi lub pieczone mięsa oraz do poprawiania przyswajalności składników odżywczych. Jedwabistą warstwą otula pożywienie i nie pozostawia tłustego posmaku. Ma najwyższą temperaturę dymienia (255 stopni Celsjusza) ze wszystkich olejów świata. Dzięki temu nadaje się zarówno do smażenia, pieczenia jak i grillowania. Potrawy z dodatkiem oleju z awokado
Marder&Marder Manufacturedodajemy kieliszek wytrawnego białego wina lub łyżkę, dwie octu winnego-smażymy do odparowania, wyjmujemy na chwilę polędwiczki, kruszymy ser pleśniowy intensywnie mieszając, aby nie przypalić sosu, wlewamy śmietankę, wkładamy ponownie polędwiczki i dusimy 15-20 min. na bardzo małym ogniu- gotowe! Podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem-jak kto lubi
Kuchnia Beatystron Rozgrzewamy olej (lub oliwę z oliwek) na patelni i smażymy mięso z obu stron na małym ogniu kilkakrotnie przewracając Przyznam szczerze, że na tym mój wkład w obiad się kończy :) ponieważ nie mialam czasu (a zjeść trzeba było). Ale proponuję ugotować do tego ryż lub chiński makaron. Mięso można wówczas pokroić na kawałki, np. w kosteczkę lub cienkie paski
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comNastępnie posiekać pora i także dodać do składników na patelni. Wszystko smażyć do lekkiego zarumienienia składników. Potem podlać całość bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy wszystko będzie miękkie ewentualnie doprawić i zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody. Gulasz zagotować i podawać np. z ugotowanym makaronem
Ewa w kuchniłyżeczka majeranku. Dobrze zrobiony gulasz wołowy smakuje za równo z kaszą, makaronem, czy ziemniakami. Każdy kto nie jest jaroszem doceni w smaku dobry gulasz wołowy. Kilka rad jak go zrobić gulasz wołowy Mięso wołowe powinno być chude, kroimy je w kostkę. Ja nie lubię wodnistych sosów, więc przed smażeniem do pokrojonego mięsa dodaję 2 łyżki mąki i dokładnie pokrywam mąką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgarnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy piersi z kurczaka. Po dwoch minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek. Wlewamy śmietane, dodajemy szparagi szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część
Smaki Edytymała cebula; 1/4 szklanki oliwy z oliwek; 1 liść laurowy; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę i szalotki obrać, drobno posiekać. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć, pokroić w bardzo małą kostkę. Laskę selera naciowego umyć(...)niewielką kostkę. Parmezan zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach (na pył). Przygotować sos pomidorowy. Na rozgrzaną, na patelni oliwę (1/4 szklanki) wrzucić posiekaną cebulę i podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i krótką chwilę razem podsmażać. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodać pokrojony seler naciowy i marchewkę. Posolić i popieprzyć. Wymieszać i całość razem podsmażać
Gospodyni Miejskasmażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę, paprykę oraz pomidory kroimy w kosteczkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy paprykę oraz pieczarki. Gdy zmiękną dodajemy kurczaka, pomidory i różyczki brokułu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i rozgotowania się pomidorów. Makaron
VioletoweKucharzeniesuszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym parmezanem i możemy poczuć się jak we Włoszech :) Inspirowałam się przepisem z książki What Katie Ate. Składniki ok. 300 g makaronu tagliatelle 250 g mrożonych krewetek Black Tiger 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki Cin&Cin Bianco 1 szklanka bulionu drobiowego 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku pęczek szczypiorku - pokrojony(...)pieprz Sposób przygotowania Krewetki włożyć do miski, zalać letnią wodą i trzymać je przez ok. 10 min. by się rozmroziły. Rozgrzać oliwę na patelni i dodać posiekany drobno czosnek. Smażyć na małym ogniu ok. 1 min. Dodać krewetki i smażyć z każdej strony przez 2 min. Gotowe przełożyć na talerz i odstawić. Przygotować sos śmietanowy - na rozgrzaną patelnię dać
pink envelopezawsze musi być nudno.Tym razem do panierowania piersi do bułki tartej dodałam tarte migdały.Do tego pomidorowy sos i makaron,wyszło smacznie . Składniki: pierś z kurczaka 2 szt bułka tarta 3 łyżki migdały mielone 2 łyżki jajko 1 szt pomidory w puszce 1 szt cebula mniejsza 1 szt czosnek 3 ząbki olej z pomidorami 3 łyżki sól ,cukier,bazylia ,pieprz(...)oczyścić, przekroić na pół i lekko rozbić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z migdałami. Piersi zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce z migdałami. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Na patelni rozgrzać olej dodać drobno pokrojoną cebulę, lekko zeszklić i dodać drobno pokrojony czosnek. Chwilkę podsmażać cały czas mieszając. Dodać pomidory z puszki
Ala piecze i gotujebędzie już odpowiednio rozgrzany wkładam ostrożnie pulpety. Smażę je po ok. 1-2 minuty z każdej strony, do uzyskania złoto-rązowego koloru. Pulpety wykładam na papierowy ręcznik, by osiąknęły z nadmiaru tłuszczu. Następnie wrzucam je do ciepłego sosu i lekko podgrzewam całość. Swoje neapolitańskie pulpeciki podałam z makaronem spaghetti, ale możecie wybrać swój ulubiony rodzaj. Świetnie sprawdzą się też
Cooking Monsterbeszamelowy. Jest to idealna kombinacja smaków i z czystym sercem polecam ten przepis każdemu fascynatowi włoskiej kuchni. Lasagne z Mięsem, Sosem Pomidorowym i Beszamelowym - Składniki : ok. 350 g makaronu lasagne ok. 140 g żółtego sera sos pomidorowy z mięsem: 500 g mięsa mielonego cebula 2 duże ząbki czosnku pomidory w puszce (krojone(...)Pomidorowym i Beszamelowym - Sposób przygotowania: Sos pomidorowy z mięsem: Cebulę i czosnek kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy mięso mielone i smażymy do momentu zbrązowienia, następnie wrzucamy pomidory. Bulion cielęcy rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy - wlewamy do mięsa. Całość gotujemy pod przykryciem przez minimum 45 minut
Słodka Strona