makaron smażony - 5576 przepisów (strona:219/372)

GULASZ Z MIĘSA I BAKŁAŻANA Z ZALEWY 168

garna o grubym dnie wlewam olej dodaję mięso i przyprawy smażę na rumiano. Czosnek przeciskam przez praskę. Bakłażana z zalewy drobno siekam. Dodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wody. Duszę, aż gulasz będzie gęsty. Podaję na ciepło z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podaję również z plackami, makaronem czy kotletami ziemniaczanymi

Gotowanie Patki
Makaron lane kluski z kremowym sosem pieczarkowym 263

muszkatołowa, papryka słodka, zioła prowansalskie,  Wykonanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.  3. Pieczarki obieramy, myjemy, i kroimy w większą kostkę.  4. Na rozgrzanej patelni, podsmażamy cebulę na maśle, kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki, smażymy do odparowania wody i aż ładnie się zarumienią. Podczas

Mój pomysł na
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 175

łyżeczki cukru gałka muszkatołowa makaron cannelloni cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób przygotowania: 1.       Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć z wyciśniętym czosnkiem, bazylią i oregano. 2.       Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na drobne kostki, dodać do cebuli. Całość smażyć aż pomidory osiągną konsystencję sosu

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Tajska zupa curry z warzywami 168

odstawić na później. Dodać sos sojowy ciemny, pastę curry i smażyć mieszając co jakiś czas.Wlać wywar warzywny lub 1 litr wody plus 1 duża kostka rosołowa. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 5 minut. Jak warzywa będą już miękkie dodać końcówki szparag. Gotować minutkę. Wlać mleczko kokosowe, dodać makaron ryżowy, wymieszać i gotować następne kilka minut na bardzo małym

Kuchnia Pokoleń
Muszle ze szpinakiem i ricottą 214

szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz mozarella oliwa Przygotowanie :  Makaron ugotować al dente w dużej ilości wody.  Odcedzić i odstawić, aby ostygły. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej czosnek i drobno pokrojoną cebulę, gdy cebula się zeszkli dodać drobno posiekaną papryczkę chili, wszystko jeszcze chwilę smażyć po czym dodać pokrojony szpinak. Całość smażyć przez kilka minut

Codzienne Gotowanie
Pierś z kurczaka w sosie cukiniowo - brzoskwiniowym 141

podsmażyć na patelni. Dodać do nich pierś z kurczaka i smażyć, aż pierś będzie biała. Brzoskwinie pokroić na kawałki. Do podsmażonej piersi dodać brzoskwinie i sos cukiniowy. Podlać sokiem z brzoskwiń i dusić przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Można podawać z ryżem lub makaronem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 część II 206

wpadłabym na to, że z naleśników można zrobić makaron do sosu. Ciekawa lekcja i bardzo smaczna. Prawdą jest, że taki sos każdy może zrobić sobie w domu, podobnie jak naleśniki, ale… Już nie każdy może wymyślić takie połączenie.  7/10 8. Restauracja Bułgarska 4/10 pkt Caca, czyli szprotki smażone na głębokim tłuszczu Obsługa wyłapywała jedynie przypadkowe osoby do obsłużenia

Życie zamknięte w smaku
Szybki kurczak z warzywami (z mrożonki) 376

podaję je z ryżem,ale dziś stwierdziłam że wykorzystam makaron. Bez kurczaka też jest bardzo dobre ;)   Składniki:  drobne mrożone warzywa, np. sałatka meksykańska (typowe warzywa na patelnie są za duże i trudne dłużej się gotuje) filet z kurczaka przyprawa do kurczaka bułka tarta masło/margaryna trochę oleju do smażenia Wykonanie: Gotujemy ryż/kaszę/makaron. W tym czasie

W kuchni bez szafek
Makaron z cukinii w sosie kalafiorowym (gluten-free) 375

masala, ostrą paprykę, sól i pieprz, smażymy 4 minuty do miękkości cebuli.  3. Do garnka z kremem kalafiorowym wkładamy pieczarki, sok z połowy limonki i kurczaka. Gotujemy na średnim ogniu, aż kurczak będzie gotowy (5-7 minut). Na minutę przed końcem dodajemy kolendrę i mieszamy. 4. Na dwa głębokie talerze wykładamy "makaron" z cukinii, nakładamy sos i dekorujemy listkami

My Culinary Art
MAKARON ZE SZPINAKIEM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM 137

SKŁADNIKI: makaron fusilli ugotowany al dente 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku 1 papryczka chili świeży szpinak (2 garści) 2 łyżki suszonych pomidorów wędzony łosoś A jak to zrobić: Na patelni rozgrzać oliwę z posiekanym czosnkiem i papryczką, całość chwilkę smażyć.Dodać szpinak i lekko poddusić.Następnie suszone pomidory i ugotowany wcześniej makaron.Dzieło wieńczy wędzony łosoś

Kuchnia w opałach
Makaron z sosem śmietanowym i piersią kurczaka 303

czosnku, bazylia, oregano, kostka rosołowa, pieprz, sól, olej. 1. Gotujemy makaron. 2. Czosnek obieramy, wyciskamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Szklimy. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Dorzucamy na patelnię do czosnku. Szklimy na złocisty kolor. 4. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Dorzucamy do cebuli i czosnku, smażymy. 5. W szklance wody rozrabiamy kostkę rosołową drobiową. Dodajemy

Kuchnia Pełna Pasji
Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym 184

paprykę w paski, a marchewkę w plasterki. Wszystko razem smażyć na patelni przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. 2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do podsmażonych składników. 3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. Na koniec dodać orzeszki i wymieszać. 4. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym. PS. Spodziewajcie się niedługo także drugiego nowego fixa, którego już

Pasja Smaku
Makaron tagliatelle z kurkami, polędwiczką i winem w sosie śmietanowym 324

postaci, z makaronem chyba najbardziej Dziś mam dla Was makaron tagliatelle z kurkami, polędwiczką i winem w sosie śmietanowym. Połączenie kurek i polędwiczki to zgrany duet, musicie spróbować ! Składniki: Makaron tagliatelle 200 g kurek 1 polędwiczka wieprzowa 1 średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku 250 ml śmietany 30 % 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy(...)cienkie plastry. Natkę pietruszki posiekaj. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i 1 łyżę oliwy z oliwek. Podsmaż na niej cebulę do momentu aż się zeszkli, dodaj czosnek i smaż jeszcze około 1 minuty. Dodaj kurki i smaż 4 – 5 minut, dolej wino i zwiększ ogień, pogotuj 3 – 4 minuty. Następnie dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem

Moja pasja smaku
Zupa koperkowa z klopsikami. 141

mamy a zupa na zakończenie sezonu koprowego jak znalazł! Składniki; mały seler pietruszka 2 marchewki 2 ząbki czosnku ziele angielskie , liść laurowy 2 łyżki śmietany sól, pieprz 15 dag makaronu ( u mnie świderki) 2 pęczki koperku 2 łyżki masła Klopsiki; mała cebula 50 dag mięsa mielonego ( wieprzowo - wołowego) 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz suszony tymianek(...)pulpecików W garnku w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy masło a na nie rzucamy obrane i starte na dużych oczkach warzywa( seler, marchew, pietruszka) dorzucamy zgniecione ząbki czosnku i smażymy chwile. Dodajemy listek i ziele i zalewamy gorącą wodą. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, wcześniej podsmażoną cebulką na maśle a także namoczoną bułką w wodzie

Radość kipiąca uśmiechem.