Spaghetti z kurczakiem i brokułami

Spaghetti z kurczakiem i brokułami

Spaghetti z kurczakiem i brokułami

Mam nadzieję, ze wypoczęliście w Święta. Ja mimo długich przygotowań znalazłam czas także na odpoczynek. Poza tym jestem strasznie objedzona. Zawsze staram się trzymać jednej zasady - z reguły nie rezygnuje z jedzenia potraw, chcę spróbować każdego dania. Ale na próbowaniu się kończy. W ten sposób jestem zaspokojona kulinarnie ale też nie jestem przejedzona. W tym roku coś poszło nie tak, starałam się nie jeść dużo, a mimo wszystko byłam strasznie syta. Więc jest to najlepszy moment na powrót do zgrabnego gotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zgrabne Gotowanie

Autor

zgrabnegotowanie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brokuły, spaghetti, brokuł, kurczak, sosy, makaron, przepisy na święta, makarony, orzechy, cebula, zdrowe, makaron spaghetti, pierś kurczaka, orzechy włoskie, czosnek, włoska, gotowany kurczak, pierś z kurczaka, pierś, piersi, mięso, sos do makaronu, makaron spaghetti z kurczakiem, sos do kurczaka, kurczak z makaronem, kurczak makaron, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, kurczak po włosku, sos spaghetti

Inne przepisy z Zgrabne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
ChocoMonster , 28 grudnia 2013 17:10:02

pychota :) robiłam niedawno podobne :)

babka z rodzynkiem, 4 stycznia 2014 21:38:46

Kurczak, brokuły i pyszny śmietanowy sos to danie zdecydowanie dla mnie!

Anna Nowak, 10 stycznia 2014 09:27:17

To co piszesz jest profesjonalne, ale także w sposób bardzo interesujący i przyjemnie się go czyta.Dodam Twojego bloga do listy najlepszych blogówhttp://blogi-o-odchudzaniu.blogspot.com

Katarzyna Dolińska, 10 stycznia 2014 14:30:24

Bardzo mi miło, dziękuję :)

Anonymous, 24 stycznia 2014 18:16:37

Witam. A ja mam pytanie odnośnie śmietany - chodzi tu o słodką śmietankę tak?

Katarzyna Dolińska, 24 stycznia 2014 18:45:58

Tak, chodzi o śmietankę (potocznie nazywa się ją słodką ;) ). Można też użyć śmietany 18%, tylko przed dodaniem do sosu trzeba będzie ją wymieszać z gorącą wodą, żeby się nie zwarzyła.Pozdrawiam

Anonymous, 24 stycznia 2014 20:01:11

Nie wiem jaką dokładnie ma pani na myśli śmietanę pisząc śmietana 18% - owa :) Bo mnie konkretnie chodzi o to czy mogę użyć zwykłej kwaśnej śmietany. Właściwie kto mi broni prawda :) Ale nie mam pewności czy nie zepsułoby to smaku. Przepraszam, że tak drążę temat tej śmietany ale chcę na jutrzejszy obiad przyrządzić to spaghetti ( bardzo smakowicie się zapowiada ) i chcę wiedzieć co muszę w sklepie kupić :)

Katarzyna Dolińska, 24 stycznia 2014 22:42:07

Śmietana 18% (tłuszczu) to jest właśnie zwykła, kwaśna śmietana. Ale ja mimo wszystko proponuję kupić śmietankę (słodką) 30%, gwarantuję, że nie zepsuje smaku a sos będzie delikatny i kremowy :)

Anonymous, 24 stycznia 2014 22:51:27

Zgadza się, że zwykła kwaśna śmietana występuje jako 18% lub 12% ale nie tylko kwaśna, ponieważ w sklepach dostępne są również słodkie śmietanki o takiej samej zawartości tłuszczu - 18% i 12%. Stąd były moje wątpliwości. Co do "30-stki" ich nie miałam ale nie byłam pewna o jaką śmietaną chodzi - kwaśną czy słodką - w przypadku tej "18-stki" i "12-stki". No ale już teraz wszystko wiem :) Dziekuję za udzielenie odpowiedzi. Pozdrawiam

Katarzyna Dolińska, 24 stycznia 2014 22:54:01

Te wszystkie nazwy "kwaśna" czy "słodka" są i tak chyba tylko umowne, ważna jest zawartość tłuszczu, przecież żadna śmietana nie jest tak naprawdę słodka w smaku :) Mam nadzieję, że obiad się uda! :)Pozdrawiam

Gosia, 2 kwietnia 2014 17:16:28

Zrobiłam i było pyszne. Dodałam tylko trochę więcej czosnku, a śmietanę wymieszałam pół na pół z jogurtem naturalnym. Następnym razem jak będę robić, na koniec całość posypię pokruszonym serem typu feta.W każdym razie dziękuje za pyszny pomysł na obiad.Pozdrawiam,Gosia