makaron smażony - 5576 przepisów (strona:216/372)

Wegetariańskie leczo z ciecierzycą 151

cukinią, ziemniakami, ryżem, kaszami i makaronem. Wybrałam kilka składników, które najbardziej mi odpowiadały i tak powstało proste, ale za to meeega pyszne danie :) Składniki: 1kg pomidorów żółta papryka mała cukinia cebula  pół dużej papryczki chili (lub jedna mała) 100g suchej cieciorki (przed ugotowaniem) pieprz, sól kminek natka pietruszki 2 ząbki czosnku olej do smażenia Musimy pamiętać, że ciecierzycę należy(...)pomidory trochę nam się rozprażą, dodajemy pozostałe warzywa. Dusimy, aż sos zgęstnieje.  Na koniec dodajemy cieciorkę. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Podajemy z opiekanymi ziemniakami lub makaronem. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 131

drobno posiekana 150 g podgrzybków (mogą być mrożone) 200 ml białego wina 3 gałązki świeżego tymianku 200 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki sosu sojowego do smaku Do podania: makaron pappardelle CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Jeżeli grzyby są mrożone, odstawiamy do rozmrożenia, a następnie kroimy w kostkę. Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy na 6 równych części(...)garnka, w którym smażyło się mięso, dodajemy masło, a następnie wrzucamy cebulę, ząbek czosnku i grzyby. Przesmażamy 4-5 minut. Dodajemy białe wino i świeży tymianek, zwiększamy ogień i odparowujemy połowę. Dodajemy śmietanę i sos sojowy, dokładnie mieszamy. Na sosie układamy polędwiczki, przykrywamy i dusimy 10-15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, podajemy z makaronem pappardelle. Smacznego

My Culinary Art
Falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym 159

nadać im jesiennego charakteru i pięknego żółtego koloru.  Falafele podałam z aromatycznym sosem pomidorowo-grzybowym przez co przypomina danie kuchni włoskiej. Dobrze skomponuje się z bułką lub makaronem spaghetti. Połączenie suszonych grzybów i pomidorów to dla mnie odkrycie. Ten niezwykle prosty, ale przepyszny patent na sos zapożyczyłam od Jamiego Olivera, kulinarnego geniusza :) Falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym(...)pryskać po spryskaniu go odrobiną wody. Falafele smaż partiami na złoty kolor, przewracając je łyżką cedzakową, aby usmażyły się z każdej strony. Przełóż je na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Usmażone falafele podawaj gorące z sosem pomidorowo-grzybowym. Pasuje do nich pieczywo, ryż, mogą być też pieczone ziemniaki, a także makaron (uzyskamy wtedy coś w rodzaju wegańskiego makaronu

Chilli Czosnek i Oliwa
Tagliatelle z indykiem w rozmarynie 172

jakości jest gwarancją kulinarnego sukcesu. W swojej kuchni starannie dobieram składniki, bo przecież gotuję dla tych, których kocham:) Dziś zapraszam na:  Tagliatelle z indykiem w rozmarynie Składniki: makaron Tagliatelle Lubella 2 sznycle z indyka kilka gałązek rozmarynu (lub 1 łyżeczka suszonych ziół) 300g pieczarek 3 ząbki czosnku 200 ml białego wina sól, pieprz 1 łyżka oliwy Mięso umyj(...)spożywczą i odłóż na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Po tym czasie filet  pokrój w kostkę i wyłóż na rozgrzaną na  patelni oliwę.  Smaż przez kilka minut, następnie przełóż do rondla, podlej białym winem, przykryj i duś do miękkości. Pieczarki umyj pod bieżącą wodą, pokrój w ćwiartki i   wraz z pozostałym czosnkiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Spaghetti z winem i selerem naciowym 108

mieszamy z warzywami i koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Krótko smażymy, po czym wlewamy wino, które odparowujemy. 4. Dodajemy pomidory i przecier, gotujemy kilka minut.  5. Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy.  6. Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami

Szefowa kuchni
Spaghetti 153

smak Świeża  nadaje sie tylko do dekoracji Smażymy  nasze mięso  do czasu az nie bedzie surowe  jesli macie dobra patelnie unikajcie olejów  czy tłuszczów  ja zawsze smaże bez Dlaczego??? Nie lubie łączenia  sosu z olejem ktory później  pływa  mi na wierzchu Makaronu nie odcedzamy Zaostawiamy w wodzie w ktorej ugotowalismy dzieki

Viola cooks with passion
Kolorowy gulasz wołowy 166

danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli, majerankiem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć aż mięso nabierze złotego koloru. Dodać cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę smażyć, mieszając. Wrzucić grzybki i lekko podsmażyć. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 311

salsiccię parzymy w 80⁰C przez 40 minut.   W „Rodzinie Soprano” salsiccia smażona była na grillu, z przyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie! SKŁADNIKI 500g

Karo in the Kitchen
Włosko-polskie risotto ze świeżym pstrągiem i kurkami 131

trudniej go rozgotować. Standardowo z ryżem do risotto jest podobnie jak makaronem - 80-100 g na osobę. Z racji tego, że podczas gotowania ryż zwiększa swoją objętość warto wziąć największą patelnię jaką mamy pod ręką. Mając na uwadze fakt, że przygotowywałem obiad dla czterech osób, smażyłem równocześnie na dwóch dużych patelniach. Po prostu jest wygodniej nam gdy mamy większą swobodę

Right Behind The Kitchen
Kotlety zapiekane z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami 145

kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony po 2 minutki. Na każdy kawałek kotleta układamy plasterek sera, kilka plasterków oliwki i kawałki suszonego pomidora. Zapiekamy w piekarniku ok. 10 minut w 180 stopniach. Podajemy z makaronem polanym masełkiem i posypanym świeżą natką pietruszki

Aga w kuchni
Danie z kurczaka z kolendrą, oregano i kolorowymi dodatkami 152

smażymy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy kolendrę i oregano. Jeszcze chwilę smażymy. Osobno w garnku dusimy pokrojoną w kosteczki paprykę, cebulę i pomidory. Gdy jarzyny będą miękkie dodajemy do nich mięso, a następnie odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Całość solimy, pieprzymy i zagotowujemy. Podajemy z pieczywem, makaronem albo samo :) Zawsze smakuje pysznie :) R E K L A M A google

Smakowy Raj
Makaron naleśnikowy 225

Zazwyczaj do zup robimy makaron bez jajek ale dziś do zupy owocowej będą treściwe kluski z jajek i to w dodatku słodkie. Składniki : 1,5 szklanki mąki 2 szklanki wody 3 jajka łyżeczka cukru szczypta soli olej do smażenia Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Pomidorowa z prawdziwych pomidorów 223

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i smażyć aż się rozpadną. Lekko doprawić solą i pieprzem. Zmixować pomidory z jedną ugotowaną marchewką. 4. Przecier przelać do wywaru z warzyw i doprawić do smaku sola i pieprzem. 5. Podawać z ryżem lub makaronem ale koniecznie posypać koperkiem. Dla chętnych - łyżka śmietany. P.S. Zanim zabrałam się za pomidorówkę

Matka Żywicielka
Warzywa w sosie słodko - kwaśnym, z miodem i chili 187

składniki sosu, następnie rozgrzewamy woka, na oleju smażymy warzywa, najpierw te twarde, smażymy około 3 minuty, potem te miękkie (około 10 minut). Dodać sos i szybko doprowadzić do wrzenia. Dokładnie wymieszać, aż warzywa połączą się z sosem. Zagęszczamy mąką. Pyszne! Szczerze polecam Warzywa możecie podać z makaronem ryżowym podawanym ze świeżą kolendrą ;-) Pozdrawiam cieplutko!!! AKCJA KULINARNA

SMYKWKUCHNI
Schab z papryką w curry sosie. 215

kurczakowego 2 łyżki sosu sojowego puszka pomidorów pietruszka lub kolendra ryż lub makaron No I przechodzimy do pracy- I sam zrobienie obiadu to tylko ok 10 min. Jeżeli chcemy zrobić wrażenie- to - to jest to :)  Wykonanie: Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebule I przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy na maksymalnym ogniu ok 1-2 min. Dodajemy mięso- smazymy

Smaki Edyty