Makaron w sosie paprykowym według Jamiego Olivera. Minimum składników a maksimum smaku. Prosty, wegetariański obiad. Składniki: 2 papryki 1-2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 250 g makaronu penne 1 puszka pomidorów niecała łyżka czerwonego octu winnego parmezan sól, pieprz Papryki pozbawić gniazd nasiennych i posiekać w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać paprykę i smażyć przez 15 minut
Moja Galeria Smakulitra, sól 1/2 łyżeczki, smalec 1 łyżka, cebula 2 sztuki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, jarzynka 1 łyżeczka, śmietana 12% 200 ml, mąka pszenna 1 łyżka, koperek 1 pęczek, makaron penne 1 opakowanie prawdziwki oczyścić, pokroić, szybko opłukać na durszlaku, wsypać do garnka i gotować w nie dużej ilości wody z solą około 20 minut na smalcu zrumienić pokrojony w kostkę
W Mojej Kuchni Lubięjest naprawdę świetny. Dzisiaj proponuję zapiekankę z dodatkiem brokułów i kukurydzy, ale tak naprawdę do makaronu z kurczakiem można dodać różne produkty, które akurat mamy w lodówce - cukinię, świeżą paprykę, groszek konserwowy. Składniki na zapiekankę makaronową z kurczakiem ok. 250 g makaronu penne (pół opakowania) ok. 300 g piersi z kurczaka ok. 300 g różyczek brokułów mała puszka(...)Dziugas lub Parmezan) 2 opakowania serka topionego szklanka mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka papryka w proszku olej do podsmażenie kurczaka Przygotowanie zapiekanki z kurczakiem zaczynamy od ugotowania makaronu z osolonej wodzie, tak aby pozostał al dente . Następnie blanszujemy brokułu - oddzielone różyczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 5 - 6 minut. Warzywa odcedzamy. Teraz przyszła pora na kurczaka, którego
Gotujemy i jemyjest naprawdę świetny. Dzisiaj proponuję zapiekankę z dodatkiem brokułów i kukurydzy, ale tak naprawdę do makaronu z kurczakiem można dodać różne produkty, które akurat mamy w lodówce - cukinię, świeżą paprykę, groszek konserwowy. Składniki na zapiekankę makaronową z kurczakiem ok. 250 g makaronu penne (pół opakowania) ok. 300 g piersi z kurczaka ok. 300 g różyczek brokułów mała puszka(...)Dziugas lub Parmezan) 2 opakowania serka topionego szklanka mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka papryka w proszku olej do podsmażenie kurczaka Przygotowanie zapiekanki z kurczakiem zaczynamy od ugotowania makaronu z osolonej wodzie, tak aby pozostał al dente . Następnie blanszujemy brokułu - oddzielone różyczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 5 - 6 minut. Warzywa odcedzamy. Teraz przyszła pora na kurczaka, którego
KorniszonkiWitajcie! Dzisiaj podaję przepis na szybką warzywną zapiekankę makaronową. Kilka prostych składników, beszamel i mamy smakowite danie! Składniki: 2/3 opakowania makaronu penne 300 g pomidorków koktajlowych opakowanie mozzarelli mini 120 g sera żółtego (dowolnego miękkiego) 2/3 puszki kukurydzy 1 cukinia 2 łodygi selera naciowego sól, zioła do pizzy Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szklanki wody(...)szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 ząbki czosnku sól i pieprz 1 łyżeczka ziół do pizzy pęczek natki pietruszki olej do grillowania Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cukinię umyć, pokroić w grube półplasterki i zgrillować z dodatkiem ziół do pizzy i soli. Przełożyć do miski. Selera umyć, pokroić w paseczki i chwilkę dusić na tym samym oleju. Przygotować
Czerwień i błękitDODATKOWO : 200 g makaronu penne 100 g tartego sera parmezan do posypania PRZYGOTOWANIE : W garnku, na oleju podpiekamy drobno skrojoną cebule i czosnek aż lekko się zarumienią. Następnie(...)się podpiecze. Wlewamy pomidory z puszki, dodajemy pokrojoną, cukinię, bakłażana, poszatkowane pieczarki oraz przyprawy i przecier. Dusimy co jakiś czas mieszając. Gotujemy na małym gazie aż płyny znacznie odparują. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy sosem, lekko danie mieszając, posypujemy tartym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut
Kulinarne Fantazje Mariolimakaronową, która, jak się okazało, idealnie nadaje się na śniadanie. Jest bardzo sycąca, delikatnie pikantna i po prostu bardzo smaczna Składniki: – 250g filetów z piersi kurczaka – 200g makaronu penne ( u mnie durum) – 1 papryka czerwona – mały kawałek pora ( około 120g) – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej – ziarenka z jednego granatu – 5 łyżek jogurtu naturalnego typu(...)rosyjskiej – sól i pieprz wg smaku Mięso pokroić w cienkie paski i usmażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni. Paprykę pokroić w paski, por pokroić w cienkie krążki. Makaron ugotować al dente i wystudzić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać dokładnie, gotową sałatkę przełożyć do szczelnie zamykanego naczynia i odstawić do lodówka na minimum 1 godzinę. Smacznego Artykuł Sałatka
Smaki Armineoliwę z oliwek. Do dzisiejszego przepisu użyłem : 1 puszkę tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry 200 g. makaronu penne 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku Cebulę kroimy w drobne piórka i wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnie, po chwili dodajemy kapary w całości. W moździerzu rozgniatamy pierz z nasionami(...)czosnkiem. Po czym wrzucamy na patelnie na około 30 sekundy, następnie w dodajemy tuńczyka razem z olejem również chwile grzejąc go na patelni, a na sam koniec dodajemy pomidory. Makaron należy ugotować al dente gdyż później dodajemy go na patenie z naszym sosem. Smacznego
Full Smakufiletu z indyka 45 dag mrożonego szpinaku 150 ml śmietanki kulinarnej 12% 150 g kwaśniej śmietany 12% 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz, bazylia makaron penne 15 dag sera żółtego Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę mięso z indyka, posolić i chwilę podsmażyć. Następnie dusić przez ok. 15 minut(...)szpinak, wyciśnięty przez praskę czosnek i dusić na wolnym ogniu przez kolejne 5 min. Całość doprawić pieprzem i bazylią, dodać obie śmietanki i gotować 3 minuty. Podawać z makaronem a gotowe danie posypać startym serem. Smacznego
Delicious Titbitsmięsa. Tym razem wybrałam salami i dodałam również pieczarki, paprykę i kukurydzę, a to wszystko skąpane w sosie śmietanowym z ziołami i zapieczone z żółtym serem. Składniki: 300 g makaronu penne (rurki) ok. 150 g pikantnego salami pół puszki kukurydzy 250 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pikantna przyprawa do kurczaka (najlepiej z ostrą papryką) sól(...)czosnek, zioła śródziemnomorskie (do pizzy, spaghetti) 1,5 szklanki mleka 2/3 szklanki słodkiej śmietanki olej do smażenia 1 łyżka masła 2 płaskie łyżki mąki ok. 200 g sera żółtego Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Salami, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę zaszklić na oleju, dodać pieczarki i usmażyć. Pod koniec smażenia dodać
Czerwień i błękitRazem z Anią pichciłyśmy w ramach akcji "Trzy po trzy". Dzisiejszymi bohaterami są: makaron, brokuł i czosnek. Zapraszam po przepis na aromatyczną zapiekankę. Składniki: opakowanie makaronu penne 300 g pomidorków koktajlowych 1 duży brokuł podzielony na różyczki 2 duże filety z kurczaka 250 g miękkiego twardej mozzarelli 2/3 puszki kukurydzy sól, pieprz, słodka papryka , granulowany czosnek, zioła do pizzy(...)łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szklanka wody 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% pół główki czosnku, drobno posiekanego czosnku sól i pieprz 1 łyżeczka ziół do pizzy Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką , granulowanym czosnkiem i ziołami do pizzy. Usmażyć na niewielkiej
Czerwień i błękitfuksji - magia w najczystszej postaci! Gorąco Was zachęcam do wypróbowania, bo jest to naprawdę niewiarygodnie prosty, szybki, smaczny no i tani przepis. * SKŁADNIKI na 4 porcje 500 g pełnoziarnistego makaronu penne (rurki) ćwierć główki czerwonej kapusty 50 g nasion słonecznika 100 ml oliwy z oliwek sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku sól himalajska do smaku * PRZYGOTOWANIE Kapustę drobno poszatkuj(...)blenderze na fioletowy proszek. Słonecznik podpraż na patelni i dodaj do kapusty wraz z czosnkiem. Zmiksuj ponownie. Wlej sok z cytryny oraz oliwę, połącz i dopraw solą do smaku. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedź, połącz z pesto i podawaj
Food SquareWprowadziłam do przepisu lekką modyfikację, gdyż znalezienie twardej Ricotty (sera z mleka owczego) w moim otoczeniu, graniczy z cudem. Zastąpiłam go (myślę że z sukcesem ;) ) Cheddarem. SKŁADNIKI: 200 g makaronu (penne lub spaghetti) 1 bakłażan 3 ząbki czosnku 3 pomidory (bez skórki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przecieru pomidorowego sól morska pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka suszonego(...)bazylii tarty ser Cheddar A jak to zrobić: Bakłażana pokroić w 1 cm kostkę, obficie posolić, wymieszać i odstawić na 20 minut. W tym czasie, w osolonej wodzie zagotować makaron, aż będzie al dente. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z połową drobno posiekanego czosnku. Gdy czosnek się lekko zrumieni , dodać resztę oliwy i czosnku, oraz bakłażana (opłukanego z soli
Kuchnia w opałachmary, to jak zawsze sprawdzi się niezawodny i nieoceniony makaron. Tym razem w wersji jesiennej, pełen rozmaitych smaków i różnych barw, który nasyci każdego głodomora. Kolorowy dzięki czerwonym warzywom, a sycący dzięki smakowitej kiełbasie z piersi kurczaka Morliny . Makaron farmera Składniki: 1) 250 g makaronu penne 2) 1 kawałek kiełbasy(...)smażenia 12) sól, pieprz czarny mielony 13) serek topiony (100g) 14) 200 g śmietany 18% 15) chili Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, ale zostawiamy wodę, w której gotował się makaron. 2. Cebulę kroimy w kosteczkę, paprykę w paseczki, a kiełbasę
Na kulinarnym poligonielanguage:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Chcecie szybko i na temat? To macie ;) Z produktów dostępnych pod ręką, powstają niesamowite, aromatyczne kompozycje. Składniki 150 g makaronu penne 100 g mini marchewek 2 łodygi selera naciowego 1 słoik sosu pomidorowego z oliwkami od Barilla 150 g sera bałkańskiego sera koziego natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie(...)Marchew i seler kroimy na kawałki, zalewamy wodą (ok. 1 l), dodajemy sos i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W tym samym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu. Ser kroimy w kostkę. Natkę siekamy. Na talerz wykładamy makaron, wlewamy zupę, dodajemy ser, posypujemy natką pietruszki. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchen