najważniejsze bardzo smaczna. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ OBIADOWĄ KEBAB-GYROS (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 700 g fileta kurczaka 300 g makaronu penne 12 ogórków korniszonów 1 papryka czerwona 120 g mozzarelli kilka plasterków sera żółtego 1/2 puszki kukurydzy 5-6 łyżek ketchupu 4 łyżki śmietany 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka papryki wędzonej
Przepiski.plSkładniki: 250 g makaronu penne; 1 mała cebula; 1 ząbek czosnku; 125 g wędzonego boczku; 125 g sera gorgonzola; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 1/2 szklanki mleka; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; 1/2 pęczka natki pietruszki do oprószenia po wierzchu; Pieprz; Sól; Olej do smażenia. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie
Gospodyni Miejskacebulką, dodatkowo makaron jest zapieczony, co sprawia, że na wierzchu tworzy się chrupiąca serowa skorupka. Dzięki temu jeszcze bardziej nie można się oprzeć temu daniu! :) Baza dania: 500 g makaronu penne z pszenicy durum ok. 0,5 kg kiełbasy wieprzowej pokrojonej w kostkę 1 puszka kukurydzy konserwowej duże naczynie żaroodporne 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia Kukurydzę otwieramy i odsączamy
Cooking Monsterselera naciowego 300 g ciemnych winogron 200 g roqueforta (lub rokpola albo lazura) 200 g czarnych oliwek 100 g orzechów włoskich 1 słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 200 g makaronu penne 1 ząbek czosnku 2 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: Seler naciowy drobno pokroić. Winogrona poprzekrawać na połówki i wybrać pestki. Roquefort pokroić w kostkę. Oliwki poprzekrawać na pół lub pokroić
Food Squarecukinią i szynką... Sprężyste rurki makaronu. Kosteczki podsmażonej szynki i wiórki cukinii. Zatopione w sosie na bazie śmietanki i jajek. Oprószone drobno startym parmezanem. Pycha! Składniki: 250 g makaronu penne; 150 g dobrej jakości szynki (u mnie z indyka); 200 g cukinii (waga przed obraniem); 1,5 czubatej łyżki masła; 200 g śmietanki o zwartości tłuszczu
Gospodyni Miejskaoliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz, 1/2 szklanki soku jabłkowego z kartonu, 3 szklanki bulionu warzywnego, 1/2 łyżeczki ziaren białego pieprzu, łyżka startego korzenia imbiru, 200 g makaronu penne razowego, 4 łyżki jogurtu naturalnego, Po przyprawy zapraszam do sklepu SKWORCU Wykonanie; Na oliwie dusimy dymkę.Dodajemy seler , pomidory oraz imbir. Zalewamy stopniowo bulionem. Następnie dolewamy sok jabłkowy. Doprawiamy
Anioły w kuchnidanie w kilka chwil, więc oczywiście postawiłam na makaron. Do tego boczek, kapary i oliwki (które są absolutnym "must have" w naszej kuchni) i powstało smaczne, sycące danie, dobre zarówno na obiad, jak i na kolację. Makaron z boczkiem, oliwkami i kaparami Składniki: 1) ok. 300 g makaronu penne 2) 1/2 szkl(...)pieprz czarny świeżo mielony 10) chili 11) garść rukoli 12) 150 g sera żółtego Sposób przygotowania 1. Makaron gotujemy al dente. 2. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Następnie dodajemy sok pomidorowy, pomidory krojone, wino, kapary i pokrojone w plasterki oliwki i wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem
Na kulinarnym poligonieMakaron po florencku to pomysł na szybki obiad, który przygotujemy w ciągu 30 minut. Jest to pyszny, aromatyczny sos śmietankowy z suszonymi pomidorami, które w połączeniu ze szpinakiem i kurczakiem nadają daniu wyjątkowego smaku, a całości dopełnia ulubiony makaron i ciągnący się ser. Takie danie na pewno każdemu zasmakuje! Składniki: 300 g filetu z piersi kurczaka 300 g makaronu penne
Danka Pichcidania, zwłaszcza, że są to spontaniczne pomysły, a takie wychodzą najlepiej. Makaron z papryką i pomidorami to moja propozycja na szybki lunch do pudełka do pracy, ale nie tylko. Posmakuje dzieciom i wszystkim, którzy nie lubią mięsa. Makaron z papryką i pomidorami / 2 porcje Składniki: 200 g makaronu penne czyli rurki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki
Moja smaczna kuchniapomysł dla zabieganych osób, które nie mają czasu na gotowanie a także bardzo aromatyczna i smaczna propozycja dla wielbicieli wyrazistych smaków. składniki na 3 porcje 250 g makaronu Penne Polskie Młyny podwójna pierś z kurczaka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów krojonych 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego 150 g startego żółtego sera 2 ząbki czosnku
Smakowite DaniaLubię przygotowywać takie obiady. Wystarczy wyrobić mięso, urozmaicić dodatki, zapiec i obiad gotowy. Taka pieczeń szybko znika ze stołu. 1 szklanka pełnoziarnistego makaronu penne 500 g mięsa mielonego wieprzowego 4 łyżki kukurydzy 1 marchew Kawałek selera korzeniowego 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 150 g sera korycińskiego lub goudy 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz 1 łyżka suszonej natki pietruszki
VioletoweKucharzenieSkładniki: kilka plasterków wędzonego boczku natka pietruszki cebula ząbek czosnku pół piersi z kurczaka fix carbonara sól, pieprz makaron penne Przygotowanie: Boczek i cebulę pokroić w kostkę, kurczaka w paski. Wlać na patelnię łyżkę oleju i podsmażyć na nim boczek. Następnie dodać cebulę z kurczakiem. Czosnek dodać na końcu z solą i pieprzem. Przygotowany według przepisu
Gaździnka warzyPrzepyszny makaron w sosie serowym... bez sera! Za to z kalafiorem i pastą hummus 😇 Poniższa receptura to jedno z moich ostatnich odkryć. Razowy makaron penne zanurzony w kremowym sosie o konsystencji topionego serka to przepis który niedawno wpisał się na listę moich COMFORT FOODS. Nawet zdeklarowani mięsożercy stwierdzili, że sos jest pyszny i na pewno musi być w nim dodatek
Kuchnia Ellieoparty na czterech różnych serach: białym, topionym, żółtym i mozzarelli. A piątym, pikantnym posypałam całe danie. Wszystko jest mocno serowe, delikatnie pietruszkowe i wprost rozpływające się w ustach :-) Składniki: makaron penne pełnoziarnisty Lubella - 250 g 500 ml śmietany kremowej 12% 100 g serka topionego śmietankowego 100 g żółtego sera np. gouda 100 g białego sera drobno mielonego kostka mozzarelli
Poezja Smaków - blog kulinarnydyni 1 średniej wielkości cebula 10 g masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki utartego parmezanu Dodatkowo: makaron penne dla dwóch osób Cebulę drobno posiekać. Dynię pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, wyciśnięty czosnek i suszone oregano. Cebulę zeszklić i dodać pokrojoną dynię. Całość zalać
Bulliodyni 1 średniej wielkości cebula 10 g masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki utartego parmezanu Dodatkowo: makaron penne dla dwóch osób Cebulę drobno posiekać. Dynię pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, wyciśnięty czosnek i suszone oregano. Cebulę zeszklić i dodać pokrojoną dynię. Całość zalać
Bulliomakaronu 150 g kurek pół bakłażana sól pieprz pieprz ziołowy pół cebuli 200 ml śmietany 22% szczypta kurkumy 1 łyżka masła bazylia natka pietruszki Makaron (penne) ugotować. Bakłażana wcześniej posolić, po upływie ok pół godziny przepłukać zimną wodą i osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, ułożyć najpierw bakłażan i pozwolić by się przyrumienił. Następnie dodać opłukane kurki, posiekaną cebulę , przyprawy
Gotowanie jest łatwe