dyni 1 średniej wielkości cebula 10 g masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki utartego parmezanu Dodatkowo: makaron penne dla dwóch osób Cebulę drobno posiekać. Dynię pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, wyciśnięty czosnek i suszone oregano. Cebulę zeszklić i dodać pokrojoną dynię. Całość zalać
Bulliodyni 1 średniej wielkości cebula 10 g masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki utartego parmezanu Dodatkowo: makaron penne dla dwóch osób Cebulę drobno posiekać. Dynię pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, wyciśnięty czosnek i suszone oregano. Cebulę zeszklić i dodać pokrojoną dynię. Całość zalać
Bulliomakaronu 150 g kurek pół bakłażana sól pieprz pieprz ziołowy pół cebuli 200 ml śmietany 22% szczypta kurkumy 1 łyżka masła bazylia natka pietruszki Makaron (penne) ugotować. Bakłażana wcześniej posolić, po upływie ok pół godziny przepłukać zimną wodą i osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, ułożyć najpierw bakłażan i pozwolić by się przyrumienił. Następnie dodać opłukane kurki, posiekaną cebulę , przyprawy
Gotowanie jest łatweDziś zapraszam Was, na NAJLEPSZĄ sałatkę gyros z makaronem. Przepis dostałam od szwagierki. Iwona, bardzo dziękuję za niego! Chociaż, pozwoliłam sobie go troszeczkę zmodyfikować. Pomidor zamieniłam na paprykę, a korniszon na ogórek kiszony, to powiem, że obie wersie są przepyszne. Polecam:) Składniki: 500 g makaronu penne 2 średnie piersi z kurczaka 4 duże ogórki kiszone 2 średnie
magiczna kuchnia Kasifont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron z brokułami Składniki: 1 duży brokuł 30 dag makaronu penne ( ukośnie ścięte rurki, u mnie pełnoziarnisty albo bezglutenowy) 8-9 ząbków czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek Sól i pieprz do smaku parmezan(...)gotującą , lekko posoloną wodę wrzuć podzielony na różyczki brokuł i gotuj około 8 minut (ja gotuję na parze). · Ugotuj makaron al dente (ma być elastyczny i lekko twardawy). Po ugotowaniu przelej zimną wodą. · Na dwóch łyżkach oliwy smaż na małym ogniu przez około
Moja Mama GotujeSposób na szybki i pyszny obiad, uwielbiam grillowane mięso, a do tego dobry makaron i gotowe :). Składniki dla 4 osób: - 50 dag makaronu penne Mięso: - 2 piersi z kurczaka Marynata: - 2 łyżeczki sosu sojowego - sól - pieprz - oliwa Sos: - 250 ml słodkiej śmietanki 12 % - 1 duża czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - 1 por, tylko biała część - sól - pieprz - łyżka
Apetyczna babeczkaDelikatny smak wędzonego kurczaka i suszonych pomidorów przenika do sosu, nadając mu niepowtarzalny smak. Danie zostało przetestowane na dużej grupie dzieci i wszystkim smakowało ;-)! Skład na 2 porcje: 100g makaronu penne (ja używam razowego, ponieważ taki jest zdrowszy, ale możesz użyć dowolnego) 100ml śmietany 18% 2 łyżki startego sera Grana Padano (bądź każdego innego) 300g wędzonego udka kurczaka
Perfect home lifeponieważ nie trzeba na nie czekać, można je wziąć w rękę i kontynuować zwiedzanie, nie tracąc czasu ;) Zdecydowanie polecam tę nietypową zapiekankę! Zapiekanka makaronowa w cieście Składniki: 250g makaronu penne 500g mięsa mielonego mieszanego 500g świeżych pomidorów czubata łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 50g parmezanu lub grana padano
Codzienne Gotowanieniej cukinię, szybka i łatwa do przygotowania , zapieczona pod cienką warstwą sera stanowi pożywny obiad, porcja tej zapiekanki na długo daje uczucie sytości. Zapraszam! Składniki: 40 dag makaronu penne ½ kg mięsa mielonego z indyka 15 dag chudego wędzonego boczku 2 cebule 1 mała cukinia 1 biała papryka 1,5 szklanki sosu pomidorowego jak do spaghetti 15 dag startego ostrego
Wanilia i Kardamondość sporych pomidorów (sparzyć, obrać ze skórki), poza sezonem 2 puszki 2 ząbki czosnku 1/2 sporej cebuli 1 łyżka tłuszczu 1 łyżka sera Ricotta 2 łyżki świeżo startego sera Makaron penne Sól Pieprz Oregano Ew. cukier PRZYGOTOWANIE: Filety myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę. Na tłuszczu, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek, dodajemy kurczaka. Smażymy 3-4 minuty
Kopystką po garachlekkich modyfikacjach ja przygotowuję go dla męża, któremu również bardzo zasmakował ten mocno czosnkowy makaron w śmietanowym sosie. Składniki na 4-5 porcji: 1 brokuł 400 g makaronu penne 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 średnia główka czosnku 1 duża śmietana 18% 1 mała śmietana 12% przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, curry, mielona gałka muszkatołowa kiełki rzodkiewki
Simply Foodjeszcze powtórzę, bo robi się ją błyskawicznie – dam tylko odrobinę więcej chili (dałam pół papryczki) i odrobinę mniej cytryny niż w przepisie. Hiszpańska carbonara – składniki: 320 g makaronu penne 70 g kiełbasy chorizo 1/2 – 1 czerwona papryczka chili 2 gałązki rozmarynu 4 ząbki czosnku 1 duże jajko ok. 20-30 g sera manchego lub parmezanu 2 łyżki
Poezja smakukurczakiem i czosnkiem. Uwielbiam takie obiady bo w swojej prostocie są obłędne w smaku. Uwielbiam szpinak więc staram się go przygotowywać od czasu do czasu. 250 g makaronu penne 1 pierś z kurczaka 3 ząbki czosnku 250 g szpinaku baby 1 cebula 250 ml śmietany 30 % 3 łyżki startego parmezanu masło klarowane sól, pieprz natka pietruszki
wesoła kuchniaSKŁADNIKI: 250 g makaronu penne 500 g mięsa mielonego wołowego 1 0 dag sera żółtego w plastrach 500 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki czerwonej ostrej 1 /2 łyżeczki chilli 2 łyżki suszonj bazyli 1 łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE: Makaron
Gotowanie PatkiOstatnio jest to jedno z moich ulubionych dań. Polecam na obiad. Składniki na dwie porcje: 1. Makaron penne – proponuje zawsze zwracać uwagę by by wykonany ze 100% pszenicy durum 2. Szpinak – proponuję brykiet, bez problemu da się podzielić – 6 kulek 3. Suszone(...)Czosnek – 2 ząbki 7. Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. 2. Na odrobinie oliwy z oliwek smażymy szpinak do momentu aż się rozmrozi. Dodajemy pokrojony czosnek. Przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą gałki oraz
Mój Smak na Życie