furorę w necie. Skusiłam się i zrobiłam je . Jak zwykle przepis trochę przekombinowałam , mimo to wyszły przepyszne :) . Składniki ciastka pieczarki: - 2 szklanki mąki ziemniaczanej -2 szklanki maki pszennej typ 500 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia -150 g margaryny rozpuszczonej - 3 łyżki oleju -10 łyżek ksylitolu zmielonego ( cukier brzozowy dietetyczny ) Kłos - Pol -błonnik kakaowy
Różowa kuchniaposzło lepiej.Takie upieczone i wystudzone rurki można nadziać czym się chce...u mnie nadziane bitą śmietaną... Razem ze mną rurki piekły : Agnieszka , Joasia , Agnieszka . Marzenka. . 25 dkg maki 3 łyżki jogurtu naturalnego 20 g masła szczypta soli 1 jajko Z podanych składników szybko zagnieść ciasto.Uformować kulę, zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki.Następnie
Moje domowe kucharzenienastawiamy wodę, kiedy się zagotuje dosypujemy naturalnej jarzynki z solą, dodajemy kawałek korzenia pietruszki oraz przekładamy nasze roladki razem z zawartością z patelni. W garnuszku rozrabiamy 1 łyżkę maki razem ze 2-3 łyżkami śmietanki i wlewamy przez sitko do graczka. doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze z 5 min i gotowe. Podajemy z kaszą lub ziemniaczkami, surówka
Gotowanie...to proste !podałam na pięknym zestawie od Porcelana Bogucice z kolekcji JESIEŃ - PORCELANA BOGUCICE Makowo- orzechowe ciasto z gruszkami Składniki: na ciasto jajka - 6 szt orzechy tarte laskowe - 1 łyżka mak mielony suchy - 1 łyżka kakao - 1 łyżka cukier - 1 szkl cynamon - 1 łyżeczka soda - 1 łyżeczka proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mąka - 2,5 szkl olej - 3/4 szkl Dodatkowo : gruszki
Kuchnia Danusikawałki. Składniki na ciasto: 300 g mąki krupczatki ( u mnie jasna orkiszowa) 200 g masła 100 g cukru pudru ( u mnie ksylitol) 3 żółtka Składniki na kruszonkę: 150 g maki krupczatki 75 g masła 90 g cukru pudru Dodatkowo: 500-1000 g jeżyn 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: zagnieć szybko ciasto i wstaw je do lodówki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minut lub do podwojenia objętości. Piekarnik nastawiamy na 180 st. C, program góra - dół. Po wyrośnięciu bułeczki smarujemy pędzelkiem zamoczonym w wodzie i posypujemy ulubionymi dodatkami, sezamem, makiem, otrębami, gruboziarnistą solą, ja posypałam kilka bułek czarnuszką. Tak przygotowane bułki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min., do pięknego złotego koloru. Po wyjęciu z piekarnika bułki przekładamy na kratkę
Naturalna KuchniaMasło i owsiane otręby do wysypania foremek ( Jedną formę wyłożyłam olejem a druga silikonowa wysmarowałam oliwa z oliwek i obsypałam płatkami owsianymi ) Wykonanie : Najpierw odmierzyłam 500 g maki a potem wsypałam do misy . Dodałam drożdże i wymieszałam. Do miseczki wsypałam płatki owsiane i rękoma je skruszyłam . Przygotowałam wrzątek i wlałam go do płatków. Dodałam masło
Różowa kuchniatakże na śniadanie czy kolacje ze szklaneczką mleczka. składniki: 75 g świeżych drożdzy 1 szklanka cukru 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 4 szklanki maki szczypta soli oraz 700 g śliwek Przygotować dużą miskę, u mnie misa od robota bo za jego pomocą potem wyrabiałam ciasto. Do misy po kolei dodawać składniki w podanej kolejności
Monia miesza i gotujerównież do hot-dogów. Teraz już nigdy nie kupię gotowych bułek! 1 szklanka mleka 3 łyżeczki masła 1 łyżka cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżka soli 4 szklanki maki pszennej Mleko do posmarowania Czarnuszka Sezam W rondelku mieszamy mleko, masło i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do przestygnięcia. Przelewamy do misy miksera. Dodajemy pokruszone drożdże i sól. Dolewamy
VioletoweKucharzeniewyrobione ciasto wkładamy do wyłożonej pergaminem foremki, napełniając je co najwyżej do połowy chlebowym ciastem( ponieważ jeszcze sporo urośnie). Wyrównujemy górę bochenka dłonią zwilżoną wodą( wierzch chleba posypujemy makiem) i o dstawiamy w ciepłe miejsce, na 3-4 godziny do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i wkładamy chleb do piekarnika ( przy przenoszeniu uważamy, by ciasto
Miód i pieprzgruszki. Jest miękkie i delikatne, a gruszki idealnie do niego pasują. SKŁADNIKI: 200g masła 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 1/2 szklanki mąki pszennej 100g orzechów włoskich 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 4 gruszek Orzechy zmielić i wymieszać razem z przesianą mąką pszenną, ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Gruszki obrać i pokroić w grube paski
https:KKuchniaMniamnastępnie dodaję 1 łyżeczkę papryki zmielonej, smażę 1 minutę. (Zapomniałam dodać że smażę cały czas mieszając , czosnek i papryka mają skłonność do szybkiego przypalenia się ,sos byłby gorzki) dodaję maki , kilka ruchów łyżką i wlewam bulion , cały czas mieszam aby kluski z tego nie zrobiły się. Chwilkę jeszcze gotuję tak to wygląda Teraz dodaje podgrzany jogurt (jeśli dodałabym zimny
Eli Gotowanieprzygotowanie Quiche na słodko z owocami. Czego tylko dusza zapragnie! Dziś jednak klasycznie, trzymając się grzecznie przepisu, mam Wam do zaprezentowania Quiche Lorraine z przepisu Cudawianki . Quiche Lorraine 250g maki pszennej 1 jajko 125g masla 40 ml wody 1 lyzeczka cukru szczypta soli 250g wedzonego boczku 50g zoltego sera (w oryginale Gruyere, u nas ser Edam) 200ml smietanki kremowki
Przepysznik - BLW i nie tylkozdążyłam zrobić żadnego zdjęcia. Toteż podam Wam przepis, ale będziecie musieli zatrudnić wyobraźnię, by trzecim okiem ujrzeć jak smakowicie wyglądały. Ravioli na słodko i na wytrawnie 300 g maki 2 jajka 1 żółtko ciepła woda łyżka octu szczypta soli Wszystkie składniki zagnieść na elastyczne, zwarte ciasto i na 30 minut wstawić do lodówki. 250g serka ricotta 300g jagód 2 łyżeczki
Przepysznik - BLW i nie tylkojednego końca i zapleść warkocz. Przełożyć na natłuszczoną blachę i odstawić na co najmniej godzinę. Po tym czasie nałożyć glazurę z rozkłóconego jajka. Można też jeśli ktoś lubi posypać makiem albo kruszonką. Piec w nagrzanym do 200 C piekarniku przez ok. 20 minut, po tym czasie można chałkę wyjąć, posmarować białe fragmenty, które się pojawiły i wstawić do piekarnika
Przepysznik - BLW i nie tylko