magda gessler - 401 przepisów (strona:8/27)

TEST – Lasagne z Lidla – Chef Select 315

Lasagne to wbrew pozorom bardzo proste danie do przygotowania. Jest to typowe włoskie danie – połączenie makaronu w formie dużych płatów, z sosem pomidorowym i mięsem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak zrobić naleśniki 216

Wiele osób poszukuje przepisu na szybkie i pyszne ciasto naleśnikowe. W tym wpisie pokażę Wam jak zrobić naleśniki. To będzie najbardziej klasyczna wersja naleśników jaka może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 176

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Żeberka w coli z grilla 167

Żeberka w coli z grilla to dość oryginalne połączenie, ale tak przygotowane mięso jest kruche, delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Przepis jest niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mule w sosie śmietanowo-cydrowym 85

Przepis Magdy Gessler  Składniki: 1 kg świeżych muli 1 pęczek natki pietruszki 2 bagietki Sos cydrowy: 250 ml cydru wytrawnego 250 ml śmietanki 30 % 1 por (biała część) 1 pieczone jabłko Sos beszamelowy: 4 łyżki masła 4 łyżki mąki 750 ml mleka 1 ser camembert gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie: Sos cydrowy: Do garnka wlałem trochę wody i śmietanę

R'n'G Kitchen
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 102

Byłam na nich z babcią i skoro nawet Jej smakowały (wzięła z masłem ziołowym) to naprawdę to jest "to". 8. Stary Kredens ( plac Świętego Michała 4, 38-500 Sanok) Magda Gessler zrobiła dobrą robotę bo w Kredensie naprawdę dobrze karmią. Lepszego miejsca na rodzinny obiad lub randkę raczej w Sanoku nie znajdziecie. Elegancki wystrój, krótkie - ale bardzo fajne menu, naprawdę

Czarnawisienka
Zapiekanka pasterska, czyli sposób na warzywa z rosołu 306

przetworzonych produktów, czyli naszych ulubionych leftovers . Warzywa ugotowane z mięsem, jako podstawa rosołu, trafiają następnie (drobno posiekane) do sałatki. Na marginesie, rozbawiła nas relacja z jednej z rewolucji Magdy Gessler, która sałatkę jarzynową dodała do zrewolucjonizowanego menu.: „ Wszyscy ją znają, ale sałatka jarzynowa dzięki Gessler zyskała od teraz nowe życie. Próbujący jej goście przyznali, że taka sałatka, choć znają

Niedzielny kucharz
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 135

Byłam na nich z babcią i skoro nawet Jej smakowały (wzięła z masłem ziołowym) to naprawdę to jest "to". 8. Stary Kredens ( plac Świętego Michała 4, 38-500 Sanok) Magda Gessler zrobiła dobrą robotę bo w Kredensie naprawdę dobrze karmią. Lepszego miejsca na rodzinny obiad lub randkę raczej w Sanoku nie znajdziecie. Elegancki wystrój, krótkie - ale bardzo fajne menu, naprawdę

Czarnawisienka
Popularne programy kulinarne. Przez żołądek do serca. 117

rzecz i nie nudzić się jedzeniem tego samego. Najlepsze programy kulinarne były zawsze najpopularniejsze w telewizji, a ich ilość rośnie. Oto kilka najpopularniejszych programów kulinarnych: Kuchenne rewolucje Czyli niezastąpiona Magda Gessler , która od prawie dziesięciu lat przemierza całą Polskę, by znaleźć przyczyny braku sukcesu restauracji, które wzywają ją na pomoc. Najpopularniejszy program kulinarny w Polsce, nieprzerwanie w polskiej telewizji. Właśnie

codojedzenia
Włoski makaron "Cacio e Pepe" + film krok po kroku 135

grudkami sera; Włosi mówią na nie "efekt kuli". Talerz z takimi grudami od razu ląduje w koszu na śmieci, niczym w restauracji  biorących udział w "Kuchennych Rewolucjach" Magdy Gessler ;) Robiłam co ś  źle i chciałam zrozumieć co.  Jest kilka wskazówek, aby Cacio e Pepe stał się makaronem  idealnym a k rem z pecorino, który otacza makaron

La grande e la piccola cuoca
Szczawnica subiektywnie wg Aleex 89

ciepłej wodzie, dałyśmy się porwać nurtowi rwącej rzeki, odpoczywałyśmy na leżakach i gadałyśmy, gadałyśmy, gadałyśmy. Po kilkugodzinnej kąpieli byłyśmy naprawdę głodne. Początkowo planowałyśmy, aby pójść do nowej restauracji Magdy Gessler w Bukowinie, ale ostatecznie wybrałyśmy inne miejsce. Skusiły nas niezwykle pozytywne opinie, które postanowiłyśmy zweryfikować. Po pokonaniu kilku kilometrów dość stromej drogi dojechałyśmy do Karczmy Wenta w Bukowinie Tatrzańskiej

W mojej kuchni
Tarta na kruchym spodzie z brzoskwiniami, borówkami i lodami waniliowymi. 102

wiecie o co mi chodzi. Masło musi mieć 82- 83% tłuszczu, tylko takie nadaje się do wypieku tarty. Wiadomo, że niestety niektórzy oszukują w tym temacie, ja stosuje trik Magdy Gessler i w sklepie zawsze staram się tak jakby zgnieść masło w palcach, jeśli się poddaje to najprawdopodobniej nie ma tyle tłuszczu, lub druga opcja dopiero co zostało wyłożone

SMYKWKUCHNI
Placki ziemniaczane z kurkami i sosem śmietanowym z koperkiem 143

naszła nas straszna ochota na placki ziemniaczane. Same chłopakom tak nie bardzo smakują więc zrobiliśmy z kurkami i sosem śmietanowym z koperkiem. Wyszło super smacznie, placki robię z przepisu Magdy Gessler, które bardzo wszystkim smakują. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki placki: 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka M 2-3 łyżki mąki sól pieprz smalec

kruche babeczki
Placuszki z mascarpone 15016

prostu oprószyć cukrem pudrem. Jeśli uwielbiacie naleśniki i placuszki wszelkiego rodzaju, to zapraszam również do spojrzenia na te przepisy: naleśniki budyniowe , rosyjskie racuchy bez drożdży oraz naleśniki Magdy Gessler . Jeśli macie ochotę na nieco zdrowsze wersje placuszków to polecam wypróbować przepis na naleśniki gryczane – będą one idealne zarówno dla dzieci, jak i dla osób na diecie odchudzającej, cukrzycowej

Kulinarne Przeboje
Przepisy na Wielkanoc 93

orzechowym Sernik z jogurtów greckich Sernik wiedeński z rodzynkami Zrazy z karkówki Pieczona polędwiczka wieprzowa Pieczony kurczak na butelce Karkówka z pieczarkami Schab w sosie chrzanowym Kotlety schabowe według Magdy Gessler Polędwiczki w kremowym sosie własnym Zobacz też przepis na domowy majonez   Artykuł Przepisy na Wielkanoc pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Baba drożdżowa wg Magdy Gessler 114

przymierzałam do jej wypieku postanowiłam nie testować nowych przepisów a postawić na sprawdzoną recepturę. Już parę lat temu pojawił się u Tysi ( klik ) przepis na babkę drożdżową z przepisu Magdy Gessler. I to na nią postawiłam. Babka jest moim zdaniem - fantastyczna. Zniknęła w jeden dzień więc nie powiem Wam, czy długo zachowuje świeżość, bo się nie doczekała kolejnego dnia degustacji

My simple kitchen
Restauracja Ale Gloria | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 110

Restauracja Ale Gloria w Warszawie to miejsce sygnowane nazwiskiem samej Magdy Gessler. Miałam okazję już kilkukrotnie pojawić w restauracji i za każdym razem spróbowałam czegoś nowego. Standardem jest, że w tym miejscu zawsze możemy liczyć na sezonowe menu. Postawiliśmy więc na część dań już wiosennych, a część tradycyjnych – z gęsiną, która tutaj wiedzie prym. W restauracji znajdziemy bowiem specjalną

Kuchnia Bazylii
Poradnik: Jak ugotować szparagi 127

sposobów: gotować w wodzie, na parze, smażyć, grillować, piec i jeść na surowo. Jak wybrać szparagi i kiedy je kupować aby były smaczne? Lucyna Ćwierczakiewiczowa, czyli Magda Gessler i Perfekcyjna Pani Domu z końca XIX wieku w jednym, pisała w swojej książce „365 obiadów”, że szparagi najlepsze są w maju, ale sezon na te warzywa zaczyna się już

Niedzielny kucharz
DOMOWE PASZTETY NA ŚWIĘTA - 3 wypróbowane przepisy na pyszne pasztety świąteczne 147

przyprawy sprawią, że pasztet będzie jeszcze lepszy i niepowtarzalny. Jak zrobić domowy pasztet wieprzowy - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie tutaj>>> > DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER .  Pyszny, wiejski pasztet pieczony. SKŁADNIKI:  300g podgardla wieprzowego 300g wątróbki wieprzowej 500g łopatki wieprzowej 500g wołowiny (pręga lub łata) 100g suszonych grzybów 2 cebule 5 jajek 2 czerstwe

Moja Książka Kucharska
Gnocchci z pesto z rukoli i natki pietruszki 133

zawsze go tak robię, nie trzymam się przepisów, bo robię takie, żeby nam smakowało :-) W przepisie jest też śmietanka 30%, której dawać nie musicie. Ja widziałam raz w programie Magdy Gessler ten patent i ona mówiła, że żeby nam się pesto ładnie połączyło z makaronem to dodaje śmietankę. U nas pesto podane z gnocchi. Pycha :-) Polecam i miłego dzionka

kruche babeczki