odrobinę czasu, zjeść coś za przyzwoitą cenę, a miła obsługa nienachalnie obsłuży Cię jak będziesz, człowieku, grzeczny ; ) Będąc kolejną razą w Zakopanem, zawitam tam, oj zawitam. PS Tak, Magda Gessler była
Right Behind The Kitchendość, że wielkością danią zostałem wręcz porażony (w szczególności ilością mięsa w daniu mięsnym) to jeszcze zaszokowany ile przychodzi szaremu człowiekowi zapłacić za tą nieprzyjemność. Nie tak dawno Magda Gessler była w indyjskiej restauracji w Zielonej Górze i zjechała równo właścicieli, którzy podobne praktyki stosowali - porcje dań śmiesznie małe, a ceny przerażająco-odstraszające. No i jakby to powiedział pan prezydent
Right Behind The Kitchenwarzywa i gotujemy wszystko do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany i jasnym pieczywem" Źródło: Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler. Wyd. znak litera nova *W mojej zupie pominęłam kminek, dodałam 2 papryki, 5 ziemniaków,więcej zacierek i ok. 800g mięsa. Podałam bez dodatku kwaśnej śmietany
A Ty Smakuj MnieJakiś czas temu jedna z czytelniczek poprosiła mnie o przetestowanie tego przepisu. Jak później się okazało jest to przepis pani Magdy Gessler, który przywiozła z Londynu. To zupełne odwrócenie klasycznego przepisu na kruche ciasto, jakie wszyscy znamy. Nie używamy tu zimnego masła a rozpuszczamy je i gorące mieszamy z mąką (coś podobnego do ciasta parzonego, tyle że bez jajek). Bardzo
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawałka - lepienie pierogów było dla Niej rytuałem i formą odpoczynku. I oczywiście piekła je w piecu chlebowym :) Długo nie mogłam odtworzyć tego smaku, aż trafiłam na przepis pani Magdy Gessler. I strzał w dziesiątkę - dokładnie takie jak u Babci! Przepis jest bardzo dobry - ciasto miękkie i elastyczne, a farsz idealny - nie jest zbyt zwarty, ale też nie rozsypuje się
Nie tylko w kuchniElos kurczakos / Kurczak na butelce piwa... Pewnie wielu z Was oglądało "Kuchenne Rewolucje" kiedy to pani Magda Gessler robiła na kolacje generałów, czyli kurczaki na butelce piwa. Tak mnie ta potrawa zainspirowała, że postanowiłam zrobić ją sama. Kurczak jest naprawdę wyśmienity, soczysty w środku i ta chrupiąca skórka... Mniam! Kurczaczka myjemy, oczyszczamy z resztek piór i wycinamy szyję. Do miseczki
Pelusiowa Kuchniarazem zrobiłam z innego przepisu. Kiedyś testowałam przepis z gotowanymi ziemniakami i twarogiem, tym pozostałam tylko przy gotowanych ziemniakach. Pierwszy przepis można znaleźć TUTAJ , a ten jest autorstwa Magdy Gessler. W mojej ocenie, ciasto bez twarogu jest o wiele bardziej elastyczne i miękkie. Knedle jem tylko na słodko i najczęściej raz w roku. Z morelami właśnie albo ze śliwkami
bistro mamapuszkę zamiast butelki? Jeśli nie, to przeczytajcie jakie ma plusy dlaczego warto ją wykorzystać. To nie jest żaden nowy sposób, chociaż w naszym kraju rozpowszechniła go (chyba zupełnie niechcący) Magda Gessler po swoich „Kuchennych rewolucjach”. W jednym z odcinków hitem i znakiem rozpoznawczym jednej z knajp po przejściach miał zostać „kurczak generał” – upieczony właśnie na butelce, stojący pionowo i dumnie
Karo in the KitchenOtomina pojechaliśmy w poszukiwaniu jednej z kuchennych rewolucji Magdy Gessler. Ponieważ pomysł przyszedł nam do głowy w ostatniej chwili nie zabraliśmy ze sobą dokładnego adresu, licząc na dobre oznakowanie i reklamę. Położony tuż przy granicy z gdańską metropolią Otomin to w końcu nieduża wieś. Okazało się, że dobrego oznakowania zabrakło, za to całkiem przypadkiem znaleźliśmy się przy hotelu
Smaki EwyZeszłoroczny przepis inspirowany artykułem Magda Gessler: Pani Botwina ok 20 dużych liści młodych buraczków ( wielkości dłoni ) 0,5 kg mielonego mięsa cielęcego ( lub drobiowego ) 1/4 szklanki posiekanego szczypiorku 1/4 szklanki posiekanego koperku łyżka śmietany 12 % 5 namoczonych w mleku biszkoptów sól i pieprz Liście botwiny myjemy i blanszujemy. Dokładnie odsączamy na sicie. Do mielonego mięsa dodajemy posiekany szczypiorek
Atlas SmakówNigdy za kaczką nie przepadałam, ale zaciekawiła mnie marynata w jednym z odcinków programu „Kuchenne rewolucje”. Pani Magda Gessler użyła tej marynaty do gęsi. Pomyślałam, że skoro nadaje się do gęsi, to dlaczego nie – do kaczki. Kaczka marynowana w zalewie do ogórków (nie z ogórków). Składniki: - kaczka 2 kg Marynata (zalewa): - 3l wody - 6 łyżek soli
mojewypiekiinietylkoWracając do serialu to podobno kościół i plebania filmowa znajduje się pod Sandomierzem. Ale wiele miejsc można z serialem skojarzyć jak i również restaurację, w której swoją rewolucję przeprowadzała Magda Gessler. Wracając z Sandomierza kupiliśmy sobie picie na drogę powrotną do domu, bo już pobyt po za domem dobiegał końca. I tu mieliśmy przygodę jakiej chyba nigdy nie zapomnę. Moje
Ewa w kuchniProsto , szybko, pysznie. A jak mogłoby być skoro to przepis Magdy Gessler Składniki stek z tuńczyka ok. 200 g , 2 cm grubość suszony rozmaryn pieprz kolorowy oliwa z oliwek sól cytryna Przygotowanie Marynata : wymieszałem oliwę z rozmarynem, solą i zmielonym pieprzem. Posmarowałem marynatą steki z obu stron. Odstawiłem na 15 minut. Patelnię grillową mocno rozgrzałem. Smażyłem tuńczyka po minucie
R'n'G Kitchenktórym przepadam i jadłam go wiele razy. http://myjemypijemy.blogspot.com/2014/05/tunczyk-tataki-na-ogorku-i-mango.html Zagadałam się z jurorami i o mały włos nie zdążyłam ułożyć dania na talerzu !!! Dowiedziałam się, że ulubionym koktajlem Magdy Gessler jest ukochana przeze mnie Margarita w klasycznym wydaniu. Nie wiem jak wpadła na to, że moja rodzina pochodzi ze Lwowa... Zamurowało mnie! Moja babcia urodziła się we Lwowie. Tuńczyk
Jemy Pijemy