Kuchnia indyjska słynie z bogactwa aromatów, przypraw. Same Indie kojarzone są także z wielokulturowością, religiami, które to rzutują na całą kuchnię indyjską. Tak jak u nas mamy kuchnię ze wschodu (kresową) tak i w Republice Indii znajdziemy podział na kuchnie północy, południa, wschodu, zachodu oraz diaspory. Niemniej jednak to co z pewnością jest identyfikowane ogólnie z kuchnią hinduską czy indyjską to masala czyli mieszanka różnych przypraw, ziół, które w szczególności występują na tamtych ziemiach. Najczęściej... czytaj dalej...
Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.