Steki z tuńczyka są ostatnio wszędzie już prawie dostępne - i to świeże - nie tylko w wersji mrożonej :) Dzisiaj proponuję Wam przepis inspirowany recepturą Magdy Gessler - w tej wersji steki bardzo nam posmakowały :) SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja 300 kcal) 4 steki z tuńczyka - każdy po ok. 180 g (2 cm grubości) 1 łyżka suszonego rozmarynu 2 łyżki
Moje Kuchenne RewelacjeKrem z dyni z komosą ryżową to idealna zupa na zimowe wieczory. Przepisów na zupę dyniową jest mnóstwo, można ją doprawiać w przeróżny sposób, dodawać chrupkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejne danie typu „Mało roboty, wielkie WOW”. Uwielbiam takie dania, nie wymagające dużo pracy. Piracka ryba, czyli Łosoś pod pierzynką to kolejna propozycja z książki Magdy Gessler. Danie przygotowujemy dzień wcześniej. Wystarczy tylko wymieszać ze sobą składniki pasty, przykryć nią łososia i rybę wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia pozostaje tylko włożenie łososia do piekarnika i upieczenie
Moja DelicjaPlacki ziemniaczane można jeść na tysiąc różnych sposobów. Na słodko z cukrem, wytrawnie z mięsem lub jakimś fajnym sosem. Taki właśnie sos spotkałyśmy w książce pani Magdy Gessler i postanowiłyśmy go wypróbować. Na bazie pieczarek i kalarepy powstaje naprawdę fajny, lekko winy, aromatyczny sos, który idealnie komponuje się z plackami ziemniaczanymi. W duecie z nimi smakuje jeszcze lepiej niż samotnie
Kolizje Smakówdrodzy, byliście już może w restauracji „Schronisko Smaków” w Bukowinie Tatrzańskiej ? To jedyny lokal w Polsce południowej słynnej restauratorki Magdy Gessler. Ja planuję odwiedzić, to miejsce jeszcze w tym roku. Ale już dziś wiem, że będzie pysznie i wyjątkowo. Dlaczego? Bo od kilku dni wraz z rodziną i przyjaciółmi testujemy, próbujemy i zachwycamy się smakiem produktów ze wspomnianej
Słodkie okruszkiFundacja WIP (Warto im Pomóc) organizuje VIII edycję akcji rekomendującej gastronomię „Polska od kuchni”. Akcja przebiega pod hasłem „Wrócę tu!”. Konkurs jako jedyny szczyci się poparciem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomyślałam kupię gdzieś, potem stwierdziłam (jak to ja), że lepiej przynajmniej spróbować zrobić je w domu. W ten oto sposób, przeszukując internet, na stronie Smaki Życia znalazłam przepis Magdy Gessler. Byłam ciekawa co z tego wyjdzie i nie mogłam doczekać się efektu. Zapach jest przepiękny, smak w potrawach niepowtarzalny. Polecam Wam ten smaczny sposób na urozmaicenie wielu potraw :) Kiszone
Codzienna kuchnia niecodziennabardzo lekki w swojej konsystencji i znacznie delikatniejszy od pasztetu, który z reguły jest dość ciężki i zbity. Mus z wątróbek widziałam w jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji" z Magdą Gessler i zaintrygował mnie. Kiedy go przygotowałam, to mile zaskoczył mnie smakiem i właśnie swoją lekką konsystencją. Postanowiłam pokazać go Wam, bo jest prosty i szybki, a takich własnie potraw
Codzienna kuchnia niecodziennaJeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tiramisu albo liście laurowe do creme brulee, a może zainteresują Was ciasteczka z majerankiem takie cuda znajdziecie książce autorstwa Lary Gessler "Słodki Zielnik Lary". Książka wydana przez córkę Magdy Gessler? Pewnie córcia chce zrobić łatwą kasę na nazwisku rodziców - pomyślałam sobie jak tylko usłyszałam o jej ukazaniu się. Byłam do niej bardzo sceptycznie nastawiona, do póki jej nie otrzymałam. Spodobała
Cynamonowe szczęścieQchnia Artystyczna znajdującej się w pięknym Zamku Ujazdowskim, której właścicielką jest Marta Gessler. Dla niewtajemniczonych w klanie Gesslerów, ale ciekawskich mogę wyjaśnić, iż panią Martę z bardziej publicznie znaną Magdą Gessler łączy tyle, że obie są kolejnymi żonami Piotra Gesslera. Spotkanie prowadziła Karolina Korwin Piotrowska Spotkanie poprowadziła Karolina Korwin Piotrowska , więc wszystko odbywało się trochę na zasadzie podobnej do prowadzonego
Mr. Tastejednym z odcinków "Rewolucji kuchennych" Magdy Gessler pojawił się przepis na kurczaka z rożna, który zrewolucjonizował restauracje z programu. Zaciekawiona tę niezwykłą marynatą postanowiłam przygotować takiego kurczaka. Z braku rożna zrobiłam go na butelce. Kurczak wyszedł bardzo dobry, soczysty i przypuszczam, że z rożna byłby wyśmienity. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikOstatnio przejeżdżałam koło cukierni Magdy Gessler na warszawskim Mokotowie. Witryna udekorowana była lukrowanymi, kolorowymi babami. Od razu pomyślałam o książce pani Magdy „Kocham gotować”. Zaczęłam szukać przepisu. Zwykle zaczynam przeglądać książki od końca. Natknęłam się na wiele przepisów, które chcę zrobić. A przepis na babę był na pierwszych stronach ;) Kiedy czyta się jej naprawdę ma się odczyniania ze smaczną
AZgotuj!Jestem wielkim smakoszem wszystkich zapiekanek – zarówno tych ziemniaczanych jak i makaronowych. Do większości zapiekanek używamy mięsa mielonego, nie inaczej będzie również w tym wypadku. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!samego końca :) Bardzo doceniam czas spędzony z nim na przygotowywaniu potraw, w końcu mogłam podejrzeć samego mistrza przy pracy! :) Bezcenne doświadczenie! :) W nagraniu programu wzięła też udział Magda Gessler. Niestety bardzo spieszyła się tuż po udzielonym wywiadzie i nie udało mi się z nią porozmawiać. Pani Magda była uśmiechnięta i bardzo miło się przywitała :) Więc co się odwlecze... ;-P Przy
Słodko-Słony Świat Ilony