para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Wg Magdy Gessler to profanacja , dla mnie bardzo smaczny wynalazek. Spróbujcie sami! Porcja dla 2 osób. Pewnie jakby zastąpić masło olejem, wyszłaby wersja wegańska, ale jeszcze nie próbowałam. Składniki: 2 łyżki masła 6-7 drobno(...)razem Swego czasu na Allegro było dostępne takie właśnie tapety, ale były piekielnie drogie, do tego trzeba było płacić licencję. Postanowiłam je więc namalować. Fresh cucumber soup According to Magda Gessler it’s desecration , for me it’s a very tasty invention. Try it yourselves! Portion for 2 people. Probably if you replace butter with
Qlinarnie i Qlinarniecoś zjeść. Padło na "Karczmę pod Łosiem" znajdującą się na obrzeżach Gorzowa Wlkp. Przymierzałam się już kilka razy, aby sprawdzić jak ten lokal funkcjonuje po kuchennych rewolucjach z Magdą Gessler. Zawsze jakoś było nie po drodze. Tym razem jednak nie spieszyliśmy się, a i w domu nie za bardzo było coś na obiad. Przyznam się nawet, że pierwotnie nie miałam(...)Wygląd wyglądem, ważne jest to, co można zjeść. Karta dań została wydrukowana na kolorowych kartkach. Czysta i estetyczna, ale trochę "robocza". Oto nasze dania: barszcz z kołdunami według Magdy Gessler: zupa borowikowa z kluskami lanymi: zestaw dziecięcy Pinokio, czyli: filet z kurczaka z frytkami i białą kapustą: Barszcz niestety był wodnisty, poza smakiem octu nie było
Codzienna kuchnia niecodziennaubiegły czwartek skorzystałam z zaproszenia na degustację wiosennego menu w restauracji Ale Gloria. To miejsce sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Właśnie ona stworzyła przyjemną, bajkową atmosferę restauracji, dbając o każdy szczegół. W sali truskawkowej się zakochałam, a w diamentowej mogłabym codziennie jadać obfite obiady. Gdybym do restauracji przyszła z najlepszymi znajomymi, czułabym się jak w domu, na rodzinnym spotkaniu, jednak(...)menu (mango, szparagi, jajko) i brak jasnej informacji od szefa kuchni, dlaczego taki właśnie był zamysł, było niezrozumiałe. Chciałabym, aby Ale Gloria była takim miejscem, jak w zamiarze Magdy Gessler: „To połączenie zapomnianego świata z nowoczesną ideą kuchni, w której królują najlepsze polskie produkty” . *zdjęcia do wpisu od Ani ze Spinki i Szpilki
Kuchnia Bazyliikrok po kroku. Solianka to niezwykle pożywna zupa , bardzo popularna w Rosji, na Ukrainie i w Białorusi. W Polsce największą prawdopodobnie popularność zyskała po "Kuchennych Rewolucjach", kiedy to p. Magda Gessler wprowadziła ją do menu jednej z restauracji. Do tamtej pory, chyba niewielu z nas wiedziało, że taka potrawa w ogóle istnieje ;) Zupa ta jest słona(...)podajemy z kleksem śmietany, plasterkiem cytryny, obficie posypaną natką pietruszki. Smacznego :) Zobacz również przepis na prawdziwy ukraiński barszcz czerwony>>> Polecam przepis na świąteczny pasztet wiejski Magdy Gessler
Moja Książka Kucharskarestauracji „Kryształowej”. Restauracja Kryształowa mieści się w samym centrum Katowic , znajduje się przy ulicy Warszawskiej w pięknej stylowej, odrestaurowanej kamiennicy. Jest jedną z restauracji prowadzonych przez Panią Magdę Gessler . Restauracja już z zewnątrz zwraca na siebie uwagę. Wielkie szyby ozdobione są napisami po śląsku jak np. „Kaj jedzom jydz, kaj robiom nie zawadzaj” czy „Na czornej ziymi się(...)krem z malinowym granita w cenie 22 zł, paschę z lodami czekoladowymi za 20 zł i Copa melba za 18 zł. Tu Konczi skusiła się na polecaną przez Magdę Gessler domową szarlotkę na ciepło z kremem waniliowym. Szarlotka była podana w towarzystwie kuleczki lodów i kawałka truskawki. Całość prezentowała się dość skromnie na wielkim talerzu ale zapewniamy, że kawałek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach . Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naleśniki wg Magdy Gessler, są super proste i w ogóle wychodzą super. Idealne do wszelkiego rodzaju wariacji w postaci krokietów czy faszerowanych sakiewek, z dodatkiem cukru są świetne do deserów. Wychodzą cienkie więc łatwo je zwinąć, proporcje są niemalże idealne! Czytaj więcej
PychotkaaaStroganow to danie, które jednocześnie może zastąpić nam zupę i drugie danie. Jest bardzo syte i dzięki odrobinie ostrej papryki bardzo rozgrzewające. Z całą pewnością mięsożercy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na naleśniki wg Magdy Gessler. Trochę różnią się w przygotowaniu od tych klasycznych, przede wszystkim tym, że do ciasta nie dodajemy tłuszczu. Naleśniki smażymy na patelni wysmarowanej masłem klarowanym :) Zapraszam do smażenia! Składniki: 1 jajko 1 pełna szklanka mąki 3/4 szklanki wody gazowanej 3/4 szklanki mleka szczypta soli Dodatkowo: masło klarowane do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary ArtChyba każdy mężczyzna uwielbia golonkę. Tym razem będzie to gotowana golonka i przy okazji zrobimy pyszny żurek na zakwasie, który idealny będzie jako dodatek do golonki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Letnia sałatka Magdy Gessler Składniki na sos: 3 ząbki czosnku cząber lub czubryca (ilość wedle uznania) gruba sól morska pół szklanki oliwy extra vergine lub oleju słonecznikowego sok z jednej cytryny odrobina octu z białego wina łyżka miodu lipowego Składniki na sałatkę: 4 miniaturowe sałaty rzymskie spora garść czerwonych oliwek kalamata 4 dorodne, dojrzałe, dojrzewające na słońcu pomidory, najlepiej malinówki
WojnaNaSmaki.plPotrawka z kurczaka i szpinaku to zarówno dietetyczne i bardzo zdrowe danie obiadowe. Tą potrawkę możecie podać z dowolnymi dodatkami – kaszą jęczmienną, kasza gryczaną, czy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealny dodatek do pieczywa. Doskonale nadaje się jako dodatek do kanapek. Przepis jest bardzo prosty, a przede wszystkim szybki w wykonaniu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy krupnik to tradycyjna polska zupa przygotowana na bazie wywaru z drobiu, z marchewką i kaszą jęczmienną. Dodatek kaszy sprawia, że jest ona bardzo syta. Krupnik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zwał tak je zwał, wiadome jest tylko że te puszyste placuszki amerykańskie wszyscy uwielbiają. Tym razem zaczerpnęłam sposobu Magdy Gessler, placuszki są rewelacyjne, spróbujcie je usmażyć a przepadniecie. Jako dodatek miód, syrop klonowy, cukier puder co Wam w duszy gra. Pankejki - Pancakes amerykańskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie