Przepis na : sałatka
Szparagi to bardzo zdrowe i niskokaloryczne warzywo. Dlatego zaczynamy je wcinać, gdy tylko pojawią się w sklepach. Szparagi można gotować w wodzie, na parze, smażyć, grillować, piec i jeść na surowo. Każdy sposób jest dobry – muszą być tylko świeże! Jak ugotować szparagi? Jak je wybrać w sklepie? Czym białe szparagi różnią się od zielonych, w jaki sposób pozbyć się zdrewniałej końcówki? Czy szparagi trzeba obierać? Wszystkiego dowiecie się w tym wpisie! Przez lata szparagi uchodziły za pewny afrodyzjak,... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.