burakami, lubicie, gotujecie, czy raczej unikacie? Ilość porcji: 3 litry zupy Czas przygotowania: 90 minut Składniki na barszcz ukraiński: 5 - 6 średnich buraków 500 g żeberek lub łopatki wieprzowej 1/4 małej główki białej kapusty 2 marchewki pietruszka korzeń selera 4 średnie ziemniaki 5 ząbków czosnku 2 duże cebule 200 g drobnej fasoli białej jabłko winne 3 listki laurowe
Kuchcik gotujeziół, by pod sam koniec oddać nieco pikantny i mięsny smak. Zdecydowanie ta wersja jest mi bliższa. A co potrzebujemy do chili con carne? 300 g mielonej łopatki wieprzowej 300 g mielonej szynki (z kulki) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 średnia czerwona papryka 1 średnia zielona papryka 1 średnia żółta papryka 1/2 małej papryczki chili
Raj dla PodniebieniaPorcja wyszła naprawdę spora więc naje się nią nawet 4 osobowa rodzina :) Łapcie przepis do sklepu po produkty i niech pachnie w waszej kuchni takimi smakołykami. Składniki: - 600g mielonej łopatki wieprzowej - 1 jajko - 1 cebula - 1 łyżka musztardy - 3 łyżki bułki tartej - 500 g drobnego makaronu (u mnie CAVATAPPI) - 2 kubki bulionu warzywnego (+/- 500ml) - 2 kubki mleka (+/- 500ml) - łyżka chrzanu
Smacznie Pysznie Kalorycznienaprawdę pożywne danie. Świetnie sprawdzi się na chłodniejsze dni, gdy potrzebujemy więcej kalorii. Choć jej przygotowanie jest dość pracochłonne, to zdecydowanie warto poświęcić na nią więcej czasu. 80 dag łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 pietruszka 5 ziemniaków 4 cebule 1 papryka 15 dag fasolki szparagowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej
Dieta bez mlekaobiad dla całej rodziny. Delikatny, soczysty i mięciutki schab w sosie pomidorowym tworzy dodatkiem marchewki i chrupiącego boczku wyjątkowo pyszną kompozycję. W podobny sposób można przygotować również karkówkę czy łopatkę wieprzową. Danie podałam z ziemniakami tłuczonymi z dodatkiem masła i zmiksowanej natki pietruszki. Doskonale będzie również do niego pasował ryż ugotowany na sypko. [embed]https://youtu.be/di1ZyhHXExw[/embed] Składniki na schab
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko 3-4 ząbki czosnku 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra … Czytaj dalej Mielone w cieście francuskim
czarrna od kuchnipieczeniu ,bardzo fajny posmak jak za dawnych lat-polecam (zdjęcie zrobiłam już ostatniego słoika bo wszystkie bardzo szybko się rozeszły) Składniki: 1, 2 kg świeżej słoniny, 80 dag łopatki wieprzowej, 2 średnie cebule, 2 ząbki czosnku, 2 pełne łyżki majeranku, 2 łyżeczki soli, łyżeczka pieprzu mielonego Przygotowanie: Do zmielonej słoniny i mięsa dodałam pokrojone
Swojskie jedzonkoprzygotowania, aczkolwiek jak to z gulaszami bywa, mięso i tak musi się trochę podusić, by zmiękło. Jest to tym samym doskonała propozycja np na sobotni obiad. 700-800 g łopatki wieprzowej 2-3 małe cebule 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka tymianku
Smaki Na Talerzumarchew 1 pietruszka 1 seler korzeniowy 1 por (biała część) 4 duże ziemniaki 500 g borowików 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1,5 litra bulionu warzywnego 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego lubczyku sól, pieprz Przygotowanie Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy
R'n'G Kitchentrochę pracy jest przy wykonaniu takiego dania, ale warto go poświęcić, smak wynagrodzi nam wszystko :) Napiszcie jaka jest Wasza ulubiona lazania. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na sos mięsny: 50 dag łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie do smaku bazylia suszona do smaku oregano suszone do smaku 4 łyżki koncentratu
Izabelawkuchniaromat grzybów, po prostu zwala z nóg. Dzięki temu dodatkowi kotlety są bardzo soczyste i pełne leśnych smaków. Składniki 1 cebula 150 g prawdziwków 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 4 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy cebulę, grzyby i bułkę tartą
R'n'G KitchenSkładniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 250 g pieczarek 250 g boczniaków 1 garść grzybów suszonych jarzynka, pieprz 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej marynata: 1 łyżka oleju 2 łyżki octu … Czytaj dalej Gulasz grzybowy
czarrna od kuchniziemniakami, kaszą lub ryżem. Do tego zestaw ulubionych surówek (polecam klasyczną surówkę z białej kapusty ) i mamy wspaniały obiad Składniki: 500 g mielonego mięsa – u mnie z łopatki wieprzowej 1 mała cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 3 łyżki bułki tartej
Słodkie okruszkidaniem kojarzy mi się ten makaron. Plus jest taki, że całość do wykonania na jednej patelni w mniej niż godzinę:) około 800g – 1 kg mielonej łopatki wieprzowej około 300 g makaronu np świderki 2 średniej wielkości cebule 2-3 ząbki czosnku 2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 puszki kukurydzy 1 op. mini kulek mozzarelli ostra papryka
Smaki Na Talerzu