także swój smak przyprawom i suszonemu pomidorowi... Nie mogło być inaczej! Do tego puree z mlekiem i ulubione dodatki - smacznego:) Składniki (na 9 kotletów): 330 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka, karkówka lub schab) 1 mała cebulka 1 suszony pomidor z zalewy połowa papryczki chili nieduża garść zielonej ciętej fasolki szparagowej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk, słodka papryka, kebab-gyros
Zasmakuj KuchniOtrzymałam mięso z dzika i tym razem postanowiłam przechować je w słoikach w formie pasztetu. Składniki : 1,5 kg dziczyzny (dzik) 0,5 kg łopatki wieprzowej lub tłustego karczku (wtedy nie trzeba słoniny) 20-30 dag słoniny 2 marchewki 3 cebule 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 3 ząbki czosnku sól, pieprz gałka muszkatołowa w proszku, sól, pieprz Przygotowanie
Proste Potrawyobiad. W smaku są delikatne, zasmakują każdemu! Podane z ryżem i mizerią smakują jeszcze lepiej :). Zapraszam po przepis :). Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie było z łopatki wieprzowej) 1 mała marchewka 1 jajko szczypta koperku 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki mąki 1 litr bulionu warzywnego sól pieprz papryka słodka Przygotowanie: Do miski wrzucamy zmielone mięso. Dodajemy jajko
Gotuj z MąkąSmaczny dodatek do pieczywa. Pieczeń rzymską wzbogaciłam zielonymi szparagami, które nadały jej dodatkowych walorów smakowych i odżywczych. S kładniki 500 g mielonej łopatki wieprzowe 1 czerstwa bułka 2 jajka 1 cebula 1 łyżka oleju 4 zielone ugotowane szparagi przyprawa Kuchta Tradismak sól pieprz 1 łyżka płatków owsianych 1 aluminiowa foremka Tradismak 1. Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie, dobrze odciskamy. Cebulę
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySzaszłyki z mielonego mięsa z dodatkiem aromatycznych przypraw to ciekawa i prosta propozycja na grilla. Z dodatkiem ulubionej sałatki smakują wyjątkowo pysznie Składniki: 500 g mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej) 1 jajko 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki suszonego czosnku szczypta chili sól pieprz Dodatkowo: patyczki do szaszłyków
Oryginalny smakSkładniki: 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 2 cebule 1 słoik krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Sposób … Czytaj dalej Spaghetti z kukurydzą
czarrna od kuchniGołąbki z mięsem i ryżem Składniki : 1,2 kg łopatki wieprzowej bez kości 1,5 szkl. ryżu główka kapusty białej - 1 szt 1 duża cebula tłuszcz do smażenia bulion - 0,5 l Sos : koncentrat pomidorowy - 3 łyżki papryka słodka mielona vegeta pieprz sól mąka pszenna - 1 łyżka Przygotowanie : Kapustę obrać, zdjąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb, włożyć
Kuchnia Danusistać długo przy patelni, bo pieką się w piekarniku. W smaku są bardzo podobne do tych smażonych, z tym że nie są takie tłuste. 2 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 2 jajka 1/2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki soli pieprz czarny bułka tarta Mięso
https:KKuchniaMniamtwardości mięsa, może być nieco dłuższy. Sos, po wyjęciu mięsa i zagęszczeniu, można zblendować. Będzie wówczas aksamitny i szklisty. Ja nie blendowałam sosu. Według powyższego przepisu można także przygotować łopatkę wieprzową czy mięso od szynki. Schab przygotowany w ten sposób jest delikatny, kruchy i miękki i w takiej postaci najbardziej smakuje mojej rodzinie. Smak sosu można wzbogacić o słodką paprykę
Gospodyni Miejskaserwatka z mleka owczego lub mleka owczo-krowiego. Niestety my mieliśmy tylko serwatkę z mleka krowiego, ale i tak niesamowite mięso wyszło. Delikatne i kruche. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 1,5 l wody 1 l serwatki (w proszku patrz opis na opakowaniu) 1 szklanka słodkiej śmietany 2 łyżki mąki 4-5 ząbków czosnku 1 duża cebula 4 ziarna ziela
R'n'G Kitchens.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej -1 czerstwa kajzerka -1 jajko -sól, pieprz do smaku -50 ml zimnej wody Na sos: -duża marchewka, spory kawałek bulwy selera, zielona część pora -śmietana lub jogurt -łyżka mąki
Kulinarne przemysleniaBardzo dobra domowa kiełbasa, którą wszystkim polecam. Prawdziwie swojska wędlina wg sprawdzonego przepisu. Skład: 2 kg łopatki wieprzowej, 1 kg podgardla lub boczku,2 łyżki soli kamiennej niejodowaej, 15-20 ząbków czosnku, opakowanie majeranku 8-10g, 20 ziaren pieprzu czarnego, 1 łyżeczka czubata pieprzu mielonego, 5-10 ziaren jałowca, 3 liście laurowe, można dodać paprykę. Świeże mięso płuczemy
chleba naszegoKardamonovy ), od razu zapragnęliśmy ich. Miały powstać w oryginalnej, "kotletowej" recepturze, jednak wypadł nam grill. W tej wersji wyszły pyszne, ale na bank spróbujemy oryginału. Składniki 500 g łopatki wieprzowej 1/2 pęczka botwinki 2 ząbki czosnku 1 kajzerka mleko do namaczania 1 cebula 1 jajko 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G Kitchenprzygotować dobre kotlety mielone. Ja dziś podzielę się z Wami moim przepisem. Ja dodatkowo nadziałam je pieczarkami, nie jest to jednak konieczne :-) SKŁADNIKI -0,5 kg zmielonego mięsa (najlepiej łopatka wieprzowa lub szynka) -1 mała cebula -2 ząbki czosnku -1 bułka kajzerka -mleko -sól, pieprz -trochę vegety do smaku -1 jajko -3 łyżki bułki tartej -bułka tarta do obtaczania
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusmaki doskonale sie połączyły i wyszedł wyśmienity obiad. Do tego tylko młode ziemniaczki i zadowolenie rodzinki gwarantowane :) Polecam. Składniki Na pulpety - 0,5 kg mięsa mielonego ( u mnie z łopatki wieprzowej ) - 1 jajko - 2 łyżki cebulki prażonej Fanex - 1 łyżka kaszy manny - duży ząbek czosnku - szczypta majeranku - sól - olej Na kapustę - 1 główka młodej kapusty - 1 cebula - 1 papryka czerwona
Kuchnia z widokiem na ogród