FARSZ : 500 g łopatki wieprzowej 1 marchew, pietruszka, kawałek selera 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy, ziele angielskie i kilka kulek pieprzu 2 litry bulionu 1 duża, czerstwa bułka namoczona w wywarze sól, pieprz, majeranek i magi do smaku olej do podpieczenia cebuli
Kulinarne Fantazje Marioliczemu sporo ludzi jej nie lubi. A to taka pycha <3 Połączenie z mięsem jest rewelacyjne <3 Składniki 10 szt brukselki 250 g mięsa mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 l bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta kminek mielony 1 duża cebula 2 łyżki oleju 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka
R'n'G KitchenGulasz dzięki piwie uzyskuje nie tylko ciekawy kolor, ale i smak, który jest uzupełniony słodyczą z papryki i nutą grzybową. Inspiracja: Kwestia smaku Składniki na 4 porcje: 1 kg łopatki wieprzowej lub innej części 250 ml dobrej jakości ciemnego piwa (można zastąpić bulionem) 150 ml bulionu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki sosu sojowego po pół łyżeczki ostrej
Fabryka pomysłówniesamowicie pyszne. Idealne na obiad albo np. romantyczną kolację we dwoje – z całą pewnością posmakuje! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron Spaghetti – ok. 200 g * mięso mielone z łopatki wieprzowej – 250 g * pomidory pelati bez skóry ( z zalewą ) – 1 puszka * duża marchew – 1 szt * seler naciowy – szt * czosnek – 2 ząbki * szalotka
Ostra na Słodkoascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 600g mięsa mielonego u mnie z łopatki wieprzowej ale może też być mieszane 2-3 płaskie łyżki czerwonej papryki w proszku 1 spora łyżeczka kuminu czy inaczej kminu rzymskiego mielonego Czosnek granulowany lub 2 ząbki drobno posiekanego
W garach u Gosipostacie, które mają z nią coś wspólnego. Jest postacią drugoplanową w historiach jej krewnych i znajomych, dzieckiem, podlotkiem, szefową kuchni, która rozkręca swój własny klub kolacyjny. Co podaje gościom? Łopatkę wieprzową, która jest wspomnieniem ze wczesnego dzieciństwa, sandacza, którego jadła na pierwszej radce i danie z kukurydzy, którym zabłysła na domowych klubie kolacyjnym, dziczyznę upolowaną przez brata jej chłopaka, dżem
Ugotowane pozamiatanerozgrzewającego dania przyda się w ten zimny dzień. Już z rana zaplanujmy co ugotujemy na obiad, wyskoczmy na zakupy i gotujmy! Składniki: 1 kg mięsa mielonego np z łopatki wieprzowej sól,pieprz, słodka papryka mąka do obtaczania pulpecików dodatkowo: szklanka śmietany 30% szklanka bulionu warzywnego garść suszonych prawdziwków kilka gałązek natki pietruszki sól,pieprz Wykonanie: Grzyby myjemy, moczymy całą
Z Majeczką w kuchnichrzanowego, a gdy ostygł był świetnym dodatkiem do kanapek zamiast wędliny na kolejne dni. Składniki na keksówkę o długości ok. 24 cm: ok. 1 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 surowe jajka 1 wymoczona w wodzie bułka kajzerka 2-3 ząbki czosnku przyprawa do mięsa mielonego majeranek sól i pieprz 4 ugotowane na twardo
Simply FoodPulpeciki wieprzowe idealne do makaronów, ryżu lub jako dodatek do zup. 600 g mięsa wieprzowego – łopatki, 200 ml bułki tartej, 1 łyżka listków tymianku, 4 jajka, mąka do oprószenia pulpecików, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 1 kg pomidorów, sól, pieprz, wędzona papryka, listek laurowy, kilka ziaren pieprzu czarnego, 2 gałązki tymianku, Mięso zemleć, dodać bułkę tartą, jajka, roztarty ząbek czosnku
królestwo garówSkładniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg łopatki wieprzowej 3 cebule 2 szklanki białego ryżu 2 torebki kaszy gryczanej kostka rosołowa sól, pieprz, jarzynka papryka słodka Przygotowanie: Mięso pokroić, ugotować … Czytaj dalej Gołąbki
czarrna od kuchnilasach jest mnóstwo kurek więc można je wykorzystać w swoich daniach. U mnie pierwsze kurki wylądowały tradycyjnie w jajecznicy a kolejne w sosie. ok 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej sól pieprz czarny świeżo mielony 1 listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu 2 łyżki oleju rzepakowego 300 g kurek 2 łyżki masła 1 cebula
Kolorowa kuchnia ElkiPulled pork, w wolnym tłumaczeniu, to szarpana lub wyczesana wieprzowina. Nazwa pochodzi od sposobu podania mięsa, podzielonego na długie, cienkie włókna. Do przygotowania tej potrawy używa się karkówki lub łopatki wieprzowej, długo marynowanej i bardzo długo pieczonej. Im dłużej pieczone mięso, tym bardziej soczyste i miękkie. Dobrze upieczona pulled pork, dosłownie rozpływa się w ustach. Mięso piecze się przez
Codziennik Kuchennypieczonego nie jadłam. W przygotowaniu jest bardzo prosta, niestety trzeba ją długo marynować, a potem piec, ale smak nam wszystko wynagrodzi. Polecam, warto zrobić :-) Inspiracja: klik Składniki: 2 kg łopatki wieprzowej ( u nas około 1,5) Marynata: 2 łyżki oleju 2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 5 łyżek brązowego cukru 5 ząbków czosnku 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu
kruche babeczkiKotlety mielone można urozmaicić, dodając do środka kaszę. Proponuję kotlety mielone z kaszą owsianą. 1 kg łopatki wieprzowej, 200 g kaszy owsianej, 2 cebule, ząbek czosnku, 100 g musztardy francuskiej, 2 jajka, sól, pieprz, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec, tłuszcz gęsi), Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Cebulę, z dodatkiem szczypty soli
królestwo garów