lody bez cukru - 1000 przepisów (strona:13/67)

Domowe Żelki Owocowe. Zdrowe, dietetyczne slodycze bez cukru dla twojego dziecka. POKI-ŻELKI 9491

efekcie powstały zdrowe, smaczne i kolorowe żelki owocowe bez cukru.   Jako dodatek zachęcam mamy do kreatywnego dorzucania witaminowych dodatków i zabawę kolorami.   Malinowy Domowy Poki Żelek         Składniki na domowe owocowe Poki żelki:     - silikonowa, wesoła foremka na lód lub zwykłe woreczki na lód,   - 2 łyżeczki agar-agar lub żelatyna(...)rondelku w 50ml przegotowanej wody rozpuszczamy dokładnie agar-agar i wlewamy sok.   Mieszamy cały czas, aż do uzyskania jednolitego, gładkiego płynu.   Na koniec dosypujemy dodatki (bez tego domowe żelki owocowe  Poki też wyjdą!), u nas witamina C i mieszamy do rozpuszczenia.   Uzyskany płyn rozlewamy do foremek na lód i wstawiamy do lodówki

IzaGotuje
Lemon curd, krem cytrynowy 310

ciasteczek,  do różnych deserów cz też jako dodatek do lodów. Tym razem moje miejsce w kuchni zajęła starsza córka, a sos, który zrobiła  wykorzystała do przełożenia bezy. Przepis na bezę wkrótce.   Lemon curd, krem cytrynowy Czas przygotowania: 40  minut Składniki: 70 g drobnego cukru 2 żółtka 1 białko 40 g masła sok z 1 cytryny(...)garnkiem z  gotująca się wodą i podgrzewamy nad parą wodną ciągle mieszając, aż rozpuści się cukier. Dodajemy sok cytrynowy i masło. Dalej mieszamy, aż krem zgęstnieje. Po przestudzeniu kremem możemy przekładać ciasta lub dodawać do deserów, lodów

Kulinarne przygody Gatity
Torta Caprese 231

szybka w przygotowaniu. Z reguly podaje się ją posypaną cukrem pudrem, ale równie pysznie smakuje z bitą śmietaną, lodami czy świeżymi truskawkami lub malinami. W necie znalazłam parę sposobów wykonania Caprese. Największy dylemat miałam z migdałami. Niektóre przepisy wykorzystują migdały ze skórką, a inne bez. W jeszcze innych migdały należy sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę, uprarzyć(...)wodnej. Lekko studzimy.  Miekkie masło ubijamy mikserem, dodajemy po jednym żółtku. Do masy maślano-żółtkowej dodajemy letnią czekoladę i zmielone migdały. W osobnym naczyniu ubijamy białka, stopniowo dodając cukier. Ubita piana powinna być lśniąca i sztywna. Pianę dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.    Wylewamy do formy uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej maką.Pieczemy w 180° C przez

Mia Cucina Sofieta
Lodowe Love 217

łyżka kakao (tzw. surowe bez cukru, naturalne) 4 łyżki wrzątku PRZYGOTOWANIE: Do miski dodać banany, masło orzechowe, twaróg, mleko i jogurt. Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej masy. W szklance rozkruszyć czekoladę i wsypać kakao, zalać wrzątkiem. Mieszać do rozpuszczenia składnik,ów. Przelać do masy w misce. Przemieszać. Poprzelewać do foremek do lodów lub do pojemnika.  Foremki

ClauditteMissCooking
Lody z karmelizowanym rabarbarem 300

Lody o dość nietypowym smaku, z kawałkami karmelizowanego rabarbaru i delikatną nutką cynamonu. Lekko kwaskowate, a dodatek alkoholu sprawia, że nie zamarzają na kamień. 250 g rabarbaru 50 g masła 3/4 szklanki cukru szczypta cynamonu 1 szklanki kremówki 1 łyżka spirytusu Masło rozpuścić na patelni razem z cukrem. W momencie kiedy zacznie lekko brązowieć dodać rabarbar pokrojony(...)kremówkę, dobrze schłodzoną, ubić i wmieszać do zimnego rabarbaru. Masę przełożyć do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i włożyć do zamrażalnika na parę godzin. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Lody i desery lodowe Tagged: alkohol , kremówka , rabarbar

https:KKuchniaMniam
Bezy, brownie i lody zimą. 263

święta i czas, gdy wszyscy mamy prawo bezkarnie zajadać się deserami. Dajcie się namówić!  BEZY Z LODAMI CZEKOLADOWYMI I SOSEM ŻURAWINOWYM /składniki na 6 sześć porcji/ Do przygotowania deseru polecam lody Carte d'Or Chocolate Brownie , przepyszne czekoladowe lody z kawałkami ciastka brownie, polane czekoladowym sosem. Deser ułożony jest w opakowaniu(...)opakowanie lodów Carte d'Or Chocolate Brownie 1/2 szklanki cukru   1/2 szklanki soku pomarańczowego   175 g świeżych owoców żurawiny szczypta imbiru  1/4 tabliczko stopionej gorzkiej czekolady Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno, w trakcie ubijania stopniowo dodawać cukier. Ubijać do momentu aż piana będzie sztywna i lśniąca, a cukier się rozpuści. Piekarnik rozgrzać do temperatury

KUCHARNIA
ekspresowe lody truskawkowe bez jajek 1496

składniki: 500 g mrożonych truskawek 170 g śmietany kremówki 30% 65 g cukru pudru wykonanie: Zamrożone truskawki miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach przy pomocy np

Domowy Smak Jedzenia
Mrożony jogurt truskawkowy 209

jogurtu truskawkowego nie słodziłam niczym, ale można masę jogurtową dosłodzić, może to być cukier, miód, czy ksylitol. Jak chcecie by jogurt z owocami był bardziej kremowy i przypominał lody, polecam dodać jeszcze śmietankę kremową 30%. Ja jednak chciałam jogurt mrożony w wersji fit, bez dodatkowych kalorycznych dodatków. Ponieważ truskawki mają w sobie wodę, musimy je zmiksować(...)czas mieszamy jogurt w pojemnikach, aby nie wytworzyły się w masie jogurtowej kryształki lodu. Mój jogurt truskawkowy mroził się przez całą noc. Pojemniczki z mrożonym jogurtem wyciągamy z zamrażalnika na ok. 30 minut przed konsumpcją. Tuż przed podaniem udekorowałam jogurt świeżymi truskawkami i posypałam kryształkami cytrynowego cukru. Smacznego . The post Mrożony jogurt truskawkowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Galaretka truskawkowa z agarem 240

Galaretka z agarem smakuje nieco odmienne niż tradycyjna, ale tężeje stosunkowo szybko i to nawet bez lodówki. Smaczniejsza jest jednak schłodzona. Do produkcji domowych galaretek najlepiej użyć małych pojemniczków po lodach lub silikonowych foremek do muffinek. Galaretki podałam ze śmietanką posłodzoną cukrem różanym. Przepis na cukier znajdziesz tutaj . Pycha! Składniki: 250 g truskawek 250 ml wody, soku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lody jogurtowe z musem jeżynowym 172

sitko i ostudzicjogurt wymieszac z cukrem do smaku.Trzeba pamietac,ze jogurt po schlodzeniu bedzie wydawal sie mniej slodkinakladac naprzemienie do foremek jogurt z zimnym musem jezynowym.Foremki na 5-6 godzin ,najlepiej na cala noc umiescic w zamrazarce przygotowac kubeczek z goraca woda.Po zanurzeniu foremki z lodem na chwile w kubeczku bez trudu wyjmiemy loda z foremki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Miętowe lody 215

pogoda super, ale wszystkim, którzy potrzebują ochłody proponuję domowe lody miętowe. Składniki: - 1 pęczek mięty - 150 g cukru pudru - 1 litr mleka - 4 żółtka - sok z połówki cytryny ( moja była niewielka) Przygotowanie: Mleko doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia, wkładamy do niego oczyszczoną mięte ( bez łodyżek) i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie(...)Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż lekko zgęstnieją. Zdejmujemy masę z ognia i dodajemy do niej zmiksowane mleko oraz sok wyciśnięty z połówki cytryny. Przygotowaną masę studzimy i zamrażamy. Co 30 minut wyjmujemy masę i mieszamy. Czynność tą powtarzamy minimum 4 razy. Przed podaniem lody wkładamy na okolo

Zainspirowana w kuchni
Tort z malinami 202

stopni w opcji góra-dół, bez termoobiegu. Tortownicę dokładnie posmarować masłem i wysypać bułką tartą lub otrębami. Biszkopt : żółtka ucierać z połową cukru pudru przez około 7 - 8 minut, aż powstanie puszysta i gęsta masa. W drugiej misce ubijać białka z resztą cukru pudru przez około 7 - 8 minut, aż powstanie lśniąca(...)herbatą. Zakładamy obręcz tortownicy. Następnie boki tortu obkładamy biszkoptami „Lady fingers”- od każdego biszkopcika odcinamy jeden okrągły koniec, maczamy je w herbacie stroną bez cukru, układamy stroną z cukrem w kierunku obręczy tortownicy. W ten sposób na około tortu powstanie nam korona z biszkoptów. Na biszkopt znajdujący się na paterze nakładamy najpierw

cucinare
Sorbet truskawkowy 160

Orzeźwiający sorbet truskawkowy z dodatkiem soku z cytryny, która nadaje niesamowitej świeżości. Idealny dla alergików, prosty i szybki, z minimalnej ilości składników. Cukier możemy modyfikować - zwiększać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Mrożone babeczki z kremem jeżynowym 257

przypomina semifreddo. Na wierzchu rozetka z bitej śmietany polana musem jeżynowym. Wspaniała alternatywa dla lodów :) 1 czekolada gorzka 1 szklanka śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru KREM JEŻYNOWY: 400g jeżyn 1/4 szklanki cukru + 2 łyżki 3 jajka szczypta soli 1 szklanka śmietanki 30% Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i płynną czekoladą wysmarować brzegi silikonowych foremek na muffinki. Po nałożeniu(...)cukrem pudrem i przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Wycisnąć na zamrożone babeczki. Polać odłożonym musem jeżynowym. Smacznego :) RADA: Babeczki z rozetkami śmietany i musu można ponownie włożyć do zamrażalnika. Wtedy całość będzie zamrożona. Przed podaniem warto wstawić babeczki na 15min do lodówki, wtedy nieco zmiękną. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bez pieczenia , Lody

https:KKuchniaMniam
Waniliowa kawa mrożona 270

bez :) Składniki (na 2 porcje): 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 200 ml wody 200 ml zimnego mleka 2 gałki lodów waniliowych 2 łyżki syropu waniliowego (można dać cukier waniliowy) kostki lodu opcjonalnie: bita śmietana i starta czekolada  Kawę zaparzamy w 200 ml wody, studzimy. Do wysokiego naczynia wlewamy chłodną kawę, dolewamy zimne mleko, syrop waniliowy i lody

My simple kitchen
Lody waniliowe - domowe! 175

bez maszyny? Oto przepis! Są kremowe i baaardzo waniliowe - takich lodów nie kupisz w sklepie :) Składniki : 500 ml śmietanki kremówki 36% (Łowicz) 3 jajka 150 g cukru 10 g cukru z prawdziwą wanilią (Kotanyi) 1 laska wanilii - nasiona 1 łyżka przegotowanej wody Przygotowanie: W 1 misce umieszczamy same żółtka, 75 g cukru, cukier z wanilią(...)cukru i ubijamy razem na sztywną masę. Do miski nr 1 dodajemy gotową masę z białek - dodając po jednej łyżce i delikatnie mieszając trzepaczką (nie mikserem!). W 3 misce ubijamy śmietankę kremówkę - na sztywno (ok. 4 min). Teraz dodajemy stopniowo ubitą śmietanę do wcześniej przygotowanej masy - delikatnie mieszamy (trzepaczką). Następnie dodajemy nasionka z wanilii i wszystko razem mieszamy. Gotowe lody

Alutka-Gotuje
Lody z herbatą Matcha 187

temperaturą. Lody są umiarkowanie słodkie, co w upalny dzień jest dodatkowym walorem. Lody przygotowywane bez maszyny, mrożąc je należy tylko co pewien czas mieszać, rozbijając w ten sposób powstające kryształki lodu. Składniki: 200 ml śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru 1/2 puszki mleka zagęszczonego słodzonego 1 - 2 łyżeczki proszku herbaty Matcha 2 łyżki soku(...)obrotach do połączenia się składników. Wlać do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażarki.  Co 40 minut zamieszać, można blenderem, aby nie dopuścić do powstania zbyt dużych kryształków lodu. Jeśli zapomnimy lody będą mniej kremowe lecz w smaku tak samo dobre. Kilka minut przed jedzeniem lody wyjąć z zamrażarki, łatwiej będą się nakładać

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania