lody bez cukru - 1000 przepisów (strona:7/67)

Lody cytrynowe z lemon curd (bez jajek) 170

sobie wymyśliłam i zapisuję na listę, żeby je częściej robić. To są najłatwiejsze do wykonania i najsmaczniejsze lody bez  jajek...         Składniki: 500 ml kremówki (30%) 200 ml lemon curd * 2 łyżki cukru pudru skórka z cytryny do dekoracji Ponadto : 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego             Wykonanie: Zimną kremówkę(...)kremówka i lemon curd są bardzo schłodzone. Wówczas wystarczy te 2 godziny do ziębienia masy. Teraz już masę lodową przełożyłam do maszyny do lodów postępując z godnie z zaleceniem producenta. Kiedy lody już się dobrze „ukręciły” od razu włożyłam do pucharków. Nie mogłam się doczekać, żeby spróbować. Wyszły fantastyczne, bo puszyste, lekko kwaskowe z nutą goryczki dzięki

Kuchnia u Krysi
Lody truskawkowo-bananowe 159

Moja Oliwka stwierdziła, że są najlepsze na świecie. Nawet nie wiecie jaką miała minę gdy jej powiedziałam, że są bez cukru, tylko truskawki i banany, bo akurat owoce trafiły mi się wyjątkowo słodkie :) Możecie je przygotować w formie lodów na patyku lub zamrozić w większym pojemniku i podawać w gałkach. Pamiętajcie tylko aby po włożeniu do zamrażalki

Smakołyki Asi
Najlepsze lody owocowe bez maszynki 373

domowe lody owocowe, korzystajcie bo to najlepsze lody owocowe bez maszynki malinowe Składniki 330 ml śmietanki kremówki 30 % 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki cukru + 1 łyżka domowego cukru waniliowego 500 g świeżych malin leśnych Przygotowanie: Z wody i cukrów przygotowujemy syrop. Maliny przebieramy, płuczemy i odsączamy na durszlaku. Wrzucamy do syropu połowę  malin, gotujemy(...)można je mrozić dłużej, ale wtedy przed podaniem trzeba trochę poczekać, aby móc  uformować kulki łyżką do lodów. Lody podajemy w szklanych miseczkach ze świeżymi malinami. Są idealne, są najlepsze jakie zrobiłam. The post Najlepsze lody owocowe bez maszynki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka 169

ciasto, które zawsze jest pyszne, smakuje na zimno i na ciepło. Z lodami, bez lodów..szybko znika! Składniki Na ciasto -280g mąki pszennej -100g cukru - 170g masła -2 żółtka -3 łyżki jogurtu naturalnego -1-2 łyżki wody -1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Na nadzienie -2 kg jabłek - 2 łyżki soku z cytryny

Z Kuchni Do Kuchni
Limonkowo - miętowe lody z tapioką 193

dodatkiem zabarwionej  tapioki. Orzeźwiające połączenie kwasku cytryny ze słodyczą cukru trzcinowego i nutką świeżej mięty. Lody są przepyszne a niebieska tapioka to tylko dodatek urozmaicający ich wygląd. Jeśli jej nie macie to i tak koniecznie przygotujcie lody bez granulek(: Składniki (4 sztuki po 75 ml): 3 łyżki tapoki - większe perełki(...)zupełnie bez smaku.   Jeżeli wasza tapioka rzeczywiście gotuje się 20 minut to polecam gotować na wodzie z cukrem i soku z cytryny. Trzeba pamiętać aby je dobrze doprawić. - miętę zalewamy 125 ml gorącej wody i odstawiamy - cukier zalewamy 125 ml gorącej

Pora na pora i pomidora
Lody z tamaryndowca 204

cukier 0,25 szklanki pasta tamaryndowa 400 ml śmietana kremówka 36% Ubić 2 jajka i żółtko z 1/4 szklanki cukru, dodając stopniowo ¼ szklanki pasty tamaryndowej bez pestek. Ubić 2 szklanki kremówki  i połączyć z masą jajeczną. Lody kręcić w maszynce lub wstawić naczynie do zamrażarki .Co jakiś czas przemieszać mikserem. Lody mają oryginalny, orzeźwiający

Kulinarny karnet Christophera
Szybki deser z bezą i czekoladą 283

wzór hi hat. Jest to prosty i szybki deser choć ubijanie białek jest dosyć długie. Cukier musi się koniecznie rozpuścić za nim beza zostanie ubita na sztywno. To moje drugie podejście do hi hat. Bardzo lubię ten deser, bo przypomina mi ciepłe lody z dzieciństwa. Szybki deser Składniki: 20 czekoladowych(...)ciastek, tutaj przepis 5 białek 500 g cukru sok z jednej limonki 250 g czekolady 2 łyżki kokosowego oleju Metalową miskę z białkami, cukrem i sokiem z limonki umieść w kąpieli wodnej. Mieszaj masę aż do rozpuszczenia cukru. Cukier koniecznie musi się rozpuścić przed ubijaniem. Kiedy to już nastąpi zacznij ubijać bezę . Beza powinna być bardzo sztywna. Rękaw cukierniczy

codojedzenia
Lodowy tort z owoców leśnych 206

cukru1 łyżeczka octu winnego jabłkowego1 łyżeczka mąki ziemniaczanej500 ml śmietanki 36%2 łyżeczki cukru pudru0,5 l lodów waniliowych300 g owoców (malin/jagód)100 g malinSposób przygotowania:Białka ubijamy do białości razem z dodatkiem soli. Gdy masa będzie zwarta dodajemy partiami cukier i ponownie miksujemy (łyżka na minutę). Ostatnim krokiem jest dodanie mąki ziemniaczanej i octu.Blaszkę z piekarnika(...)minut. Bezę odstawiamy do całkowitego ostygnięcia - najlepiej na całą noc.Zimną śmietankę przelewamy do zimnego, najlepiej szklanego naczynia, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Następnie do drugiej miseczki wrzucamy miękkie lody i lekko je mieszamy. Do lodów nakładamy 3 łyżki ubitej śmietanki i lekko łączymy, stopniowo dodając resztę śmietanki. Gotowe blaty lekko zdejmujemy z papieru

Słodkie Przyjemności
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM i TRUSKAWKAMI 167

pszennej 50 g mąki pszennej lub ryżowej 70 g cukru 125 g schłodzonego masła DODATKOWO: cukier puder, lody waniliowe WYKONANIE Formę z wyposażenia piekarnika (26x36 cm)smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ (grzanie góra/dół bez termoobiegu). CIASTO :Do miski przesiewamy obie mąki, dodajemy cukier, szczyptę soli oraz pokrojone na kawałki(...)KRUSZONKA :Do miski przesiewamy obie mąki, dodajemy cukier i pokrojone na kawałeczki zimne masło. Rozcieramy palcami, aż powstanie drobna kruszonka. Na podpieczony spód wykładamy nadzienie i posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35-40 minut na złoty kolor. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Przed samym podaniem każdą porcję dekorujemy gałką lodów waniliowych. Zapisz Zapisz

cool and minty
Tarta jagodowa z lodami! 166

uzyskanej poprzez zmielenie płatków owsianych pełnoziarnistych, oleju kokosowego i fantastycznych polskich leśnych jagód, które zachwycają smakiem, kolorem i aromatem. Tarta jest bez cukru, jagody posłodziłam dosłownie dwiema łyżeczkami miodu.  Ciepłą tartę podałam z gałką lodów pistacjowych! No i czy trzeba czegoś więcej? PRZEPYSZNIE! SKŁADNIKI: - 250g mąki ze zmielonych płatków owsianych pełnoziarnistych - 110g oleju kokosowego - 2 żółtka

SMYKWKUCHNI
Budyń bananowy 169

Pyszny, kremowy, domowy i mocno bananowy! Po prostu najlepszy :) Powstał, ponieważ wymarzyłam sobie delikatny deser o niecodziennym smaku, bez zbędnego dodatku cukru i sztucznych barwników. Idealnie sprawdza się jako dodatek do lodów i deserów :) Składniki : 1 banan 2 łyżeczki  mąki ziemniaczanej 250 ml mleka dodatkowo: orzechy i plasterki bananów   Odlać 1/3 szklanki mleka, dodać kawałki banana

Chocolate Muffin Blog
Mrożony deser bezowy z jagodami 285

białka 150g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soku z cytryny KREM JAGODOWY: 1szklanka jagód 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200g śmietanki kremówki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Białka ubić na sztywno i zacząć dodawanie cukru ustawiając mikser na najwyższe obroty. Cukier wsypywać porcjami, łyżka po łyżce, aż cukier całkiem się rozpuści(...)zamrażalnika na co najmniej 3 godz. Przed podaniem można go wstawić do lodówki na ok 15 min, będzie lepiej się kroił. Polać odłożonym kremem jagodowym. Smacznego :) Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: jagody , kremówka

https:KKuchniaMniam
Różano-miętowy tort lodowy 187

właściwie suszymy 50 minut. Gotową bezę studzimy. Ubijamy na parze białka przeznaczone na warstwy lodowe. Pod koniec ubijania dodajemy żółtka i cukier. Studzimy masę jajeczną. Ubijamy śmietankę. Następnie obie masy dzielimy na dwie części. Połowę masy jajecznej i śmietany łączymy z różą. Pozostałe części łączymy z miętą. Aby lody były bez widocznych kawałków listków lub płatków, masy

Wrzosowa Polana
Ryzowy Mus Truskawkowy czy Lody? bezmlecznie i bezglutenowo 209

śniadanie, deser, podwieczorek czy lekka kolację. Lekko i pysznie, sezonowo, truskawkowo ale przede wszystkim bardzo zdrowo!!! bezglutenowo, bezmlecznie i bez cukru. Moje dzieciaki były zachwycone!Pomysł podpatrzyłam w ekscentrycznym parowarze, troszkę go zmodyfikowałam, część musu stała się lodami a drugą zjedliśmy tak po prostu :) idealna alternatywa dla nadmiaru ugotowanego ryżu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zielona Kwaśna TartA Agrestowa! 224

kubek mąki pszennej, najlepiej krupczatki 0,5 kostki masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 kostki lodu Nadzienie: 1 kg agrestu 0,5 kubka cukru sok z 1 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kisiel cytrynowy Beza: 3 białka 1 kubek cukru 2 łyżeczki białego octu winnego Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i szybko zagnieść. Z ciasta uformować

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania