Dobre lody zawsze mile widziane, przynajmniej w mojej rodzince. Największym lodożercą jest moja najmłodsza Córcia, która mogłaby chyba żywić się samymi lodami
Smaczne Zdrowesoczystych owoców mango, to też potrafię sobie sama w domu przyrządzić lody, które smakują wybornie i przede wszystkim są zdrowe, bez konserwantów, bez cukru i bez śmietany. Po lodach ze smażonych śliwek , które tak bardzo Wam smakowały, postanowiłam przygotować lody o bardzo odświeżającym smaku. I Tak dzisiaj zapraszam
SMYKWKUCHNIniestety aż tak gorąco, o kalorie się nie martwię, każde lody jakie robię są bez cukru, bez śmietany itp. Tak! Można takie zrobić! I powiem więcej są dużo, dużo lepsze w smaku niż te na śmietanie. Z lodami eksperymentowałam w domu kilka lat. Efekty były różne od totalnych porażek bo przepyszne lody
SMYKWKUCHNIlimonki. Deser przygotowujemy bez maszyny do lodów i cukru. Skład (3-4 porcje): 1/2 melona 3 gałązki mięty 1/2 limonki 2 pełne łyżki syropu (np. z agawy, golden syrup itp) lub miodu, jeżeli ktoś ma ochotę może oczywiście dodać cukier Przygotowanie (10 minut bez mrożenia i dodatkowego blenderowania): - wyciskamy sok z limonki
Pora na pora i pomidorajogurtowo-jagodowe bez cukru 180 g jogurtu naturalnego 100 ml niesłodzonego mleka skondensowanego (bez karagenu) 200 ml mleka słoiczek domowej konfutury jagodowej z ksylitolem Konfiturę i jogurt umieścic w garnuszku, zmiksować. Mleko skondensowane i zwykłe wymieszać i wlewać stopniowo do mieszanki jogurtowej. Miksować przez chwilę, alby masa stała się lekko puszysta. Maszynkę do lodów uruchomić
FitKotpiec 30 minut.jesli uzywamy bardzo duzych jablek czas pieczenia odpowiednio wydluzyc do 40 minut i zmniejszyc temperature do 180°C.Mozna podawac posypane cukrem pudrem, z lodami waniliowymi,ale bez dodatkow sa rownie przepyszne!Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się zapryskaniem wszystkiego dookoła. Piekarnika też nie mogłam wyczuć, przez co beza miejscami się porządnie zrumieniła. Zmieniło to nieco moją koncepcję, ale ostateczny efekt był... PRZE-PYSZ-NY! Porzeczki idealnie przełamują słodycz bezy. Oczywiście można też pominąć bezę i zrobić tylko lody (wtedy dajcie troszkę więcej cukru). Lody są bardzo proste i nie wymagają maszynki(...)zmniejszyć temperaturę do 120°C Suszyć przez 60-90 minut. Beza w dotyku powinna być sucha i chrupka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Lody 200 g oczyszczonych czerwonych porzeczek 200 g oczyszczonych czarnych porzeczek 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego w temperaturze pokojowej (530 g) 1-2 łyżki cukru 100 ml mleka pełnotłustego 500 g śmietany 36 % (schłodzonej) Porzeczki przełożyć
Pełny talerzalternatywa dla tradycyjnych lodów. Jego smak jest wyjątkowy a podany z bitą śmietaną to wprost poezja dla podniebienia. Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) - Składniki: 500 g malin 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody sok z połowy cytryny łyżka wódki (w wersji dla dzieci można pominąć) Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów
Słodka Stronaświeżymi). Lekki, orzeźwiający i mega pyszny! Czas przygotowania: 10 minutSkładniki: kilka kostek lodu 250g truskawek 3 brzoskwinie kostka brązowego cukru Do miski od blendera wkladamy kostki lodu, cukier, brzoskwienie oraz umyte truskawki bez szypułek. Całośc miksujemy blenderem. Podajemy od razu póki lód nadaje odpowiednie zmrożenie napoju. Smacznego
Kolizje SmakówUpał nie odpuszcza. Jeśli macie ochotę trochę się ochłodzić (kto nie ma :) ) i przy okazji zaspokoić apetyt na słodycze, róbcie to z głową. Najlepiej wybrać lody
Powiedz dietom nieLody kawowe z poniższego przepisu przygotujecie bez maszynki do lodów i bez mieszania. Bazą w tej recepturze są trzy składniki: żółtka, białka i śmietanka 30%, a dodatkami smakowymi - cukier, kawa i kakao. Lody przygotowuje się identycznie do semifreddo, czyli ubijając osobno główne składniki, a potem delikatnie łącząc je w puszystą masę. W lodach(...)Domowe lody kawowe bez mieszania, bez maszynki Składniki: 3 jajka 90g domowego cukru waniliowego lub drobnego cukru do wypieków 300ml śmietanki 30% 3 łyżeczki drobnej kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka ciepłej przegotowanej wody Wykonanie: - jajka dokładnie umyć i sparzyć, oddzielić białka od żółtek - żółtka utrzeć z połową cukru oraz kawą i ciepłą wodą
Smakołyki BerenikiJak wiecie jestem fanką czereśni. Nie mogłam się oprzeć, by nie wykonać sobie z nich domowego sorbetu, a że w lodówce leżał sobie samotny ananas
Mania Wypiekania