Dziś kolejne z dań ponoć niemożliwych do zrobienia, które powinno być kostkami lodu ;) Okazuje się, że obiad bez glutenu, bez laktozy, bez cukru i bez składników pochodzenia zwierzęcego może być bardzo smaczny :) Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 250 gram kurek 1 cebula 200 ml mleka kokosowego 1 łyżka oleju kokosowego pieprz różowa sól himalajska garść
Quinoa Raz!cukru trzcinowego lody waniliowe posypka czekoladowa Sposób przygotowania mrożonej kawy : Zaparzoną kawę bez fusów mieszamy z cukrem, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, zimną mieszamy z mlekiem, wlewamy kawowy likier. Do wysokich szklanek wkładamy kawowe kostki lodu , wlewamy kawę, dodajemy po gałce lodów waniliowych, posypujemy posypką czekoladową do deserów. Podajemy od razu po przyrządzeniu
Wanilia i Kardamondodatku jajek, śmietanki czy cukru, tylko i wyłącznie z bananów i ewentualnie dodatków smakowych. Przepis na lody bananowe jest stary jak świat, a kombinacji - tyle ile kucharzy:) Wystarczy mocno dojrzałe banany zamrozić, a następnie zblendować. Teraz jeszcze tylko ulubione dodatki i pyszny zdrowy deser gotowy! Ja podaje te lody moim Dzieciom bez wyrzutów sumienia:) Lody
Słodko-Słony Świat Ilonyusiedzieć na uczelni, gdy za oknem taka piękna pogoda! A w związku z taką słoneczną, wręcz gorącą pogodą proponuję coś na ochłodzenie. Prezentuje Wam lody bananowo-orzechowe w wersji zdrowej. Bez dodatku cukru ani tłustej śmietanki 30%. Nie potrzebna nam jest nawet maszyna do lodów :) !!! Co do masła orzechowego.. najlepiej jest użyć takiego, które sami
Be Fit Be Strongwiemy co jemy więc bez obawy możemy je podać naszym najmłodszym. Polecam ;) Składniki: 500 g rabarbaru 5 łyżek cukru 330 ml kremówki 400 ml mleka 4 żółtka 100 g cukru pół łyżeczki soli Wykonanie: Rabarbar obrać wymyć i pokroić na mniejsze części, przełożyć go do rondelka i zasypać 5 łyżkami cukru, odstawić na 30 minut(...)gazie i gotować do czasu aż rabarbar będzie miękki. Następnie zblendować do uzyskania konsystencji rabarbarowego puree i wystudzić. Mleko, kremówkę, cukier i szczyptę soli umieszczamy w garnuszku- podgrzewamy aż mieszanka zacznie wrzeć. W między czasie roztrzepujemy z 2 łyżkami cukru żółtka. Gdy masa mleczna zacznie się gotować, odlewamy około szklanki i stopniowo dodajemy ją do żółtek- mieszamy. Gdy masa żółtkowa
Krakowskie smaki Anii jem je cały rok. Odkąd zakupiłam foremkę mogę podawać je synkowi codziennie, bo wiem co dostaje. Bez cukru, bez jajek, bez śmietany i bez zbędnych dodatków, dwa składniki, bez specjalnej maszyny do lodów, a są kremowe (dzięki bananom) i pyszne. Oczywiście kombinacji może być wiele, co kto lubi. Odsyłam
NA MOIM TALERZUSłodkie, owocowe, z dużą ilością białka, bez cukru - po prostu FIT! Można legalnie wsuwać, bez obawy, że ciężkie treningi pójdą na marne! ;) Kombinacji jest wiele, ja tym razem postawiłam na kokosa, wanilię, truskawkę i mango! Smaki rewelacyjne, a samo przygotowanie bardzo szybkie. Jedyne, w co musicie się zaopatrzyć, to foremki do lodów, dostępne np. w IKEA(...)Cocco nie zawiera żadnych koncentratów, konserwantów, tłuszczu ani dodatku cukru, a przy okazji ma około 40% mniej kalorii! Brzmi nieźle, co? Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak Wam smakuje! Składniki: świeże truskawki dojrzałe mango RiRi Acqua di Cocco odżywka białkowa waniliowa lub kokosowa stewia lub inny zamiennik cukru Do dzieła: Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek, mango obieramy i kroimy
Spektrum Smakuwodą albo posłodzę nim herbatkę i będzie nie tylko słodko, ale też pachnąco i zdrowo. A w letnie, gorące dni można podać wodę z lodem i świeżymi owocami - mimo, że bez cukru to obiecuję, że będzie smakować zarówno dorosłym jak i dzieciom. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaByłam na wakacyjnym wyjeździe z mężem w górach. Jesteśmy w drodze do Krakowa i mówię: "Dziwne, jeste śmy w górach i nikt nie sprzedaje borówek przy
Mania Wypiekaniapodczas mrożenia. A efekt to gładki blok orzeźwiających, cudownie aksamitnych lodów. Lody nie są za słodkie, o aromacie limonki i kwiatu bzu, z miodem zamiast cukru i jasne od śmietanki. Te lody będą hitem na tegoroczne letnie przyjęcia, są idealne na upalne dni! #Somersby #ElderflowerLime. Polecam też inne moje przepisy na semifreddo: - porzeczkowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępoczątek napiszę jaką kawę lubię i ta wiedza wyjaśni Wam dlaczego nie dodałam do tej kawy ani lodów, ani bitej śmietany. Uwielbiam kawę czarną, bez cukru i mleka. Z mlekiem pijam tylko mrożoną. Kawa wychodzi pyszna, super pianka, którą można wyjadać łyżeczką. Wy oczywiście możecie dosłodzić kawę według gustu. Upał trwa, więc Kochani 30 sekund - kawa gotowa! Składniki
Blondynka GotujeNiewątpliwie lody domowe są najlepsze. Niedawno byliśmy w Bieszczadach i w drodze powrotnej zajechaliśmy do Sanoka. Tam poszliśmy na obiad, no a po obiedzie
Niebieski kubek z kawaogólnie dostępne kwiaty czarnego bzu oraz polskie truskawki, pachnące truskawkami :) Klasyczny szprycer to mieszanka wina półwytrawnego lub półsłodkiego z wodą gazowaną (dokładniej sodową). Cydr Green Mill bez dodatku cukru z powodzeniem zastąpi wino a poza tym wzbogaci napój o nuty jabłkowe. Ciekawym dodatkiem (podnoszącym również zawartość alkoholu w napoju) jest likier goryczkowy, bardzo popularny w Szwajcarii i Francji(...)cudownie orzeźwiający duet. Składniki: 1600 ml Cydru Green Mill, 700 wody gazowanej, 400 ml wody, 300 g truskawek, 20 baldachów kwiatów czarnego bzu, 1 cytryna, 4 łyżki brązowego cukru (opcjonalnie), likier goryczkowy (opcjonalnie), lód w kostkach, kwiaty do przybrania. Przygotowanie: Wodę zagotować z cukrem i cytryną, wcześniej wyszorowaną, sparzoną i pokrojoną w plastry. Zdjąć z ognia, dodać kwiaty
SzczyptaSmaQśmietany6 kostek lodu (jeżeli korzystamy ze świeżych owoców)100 ml wody (jeżeli korzystamy z mrożonych owoców)ew. łyżeczka cukru Sposób przygotowania:Do blendera wrzucamy kostki lodu. Świeże owoce myjemy, oczyszczamy z liści i szypułek - owoce również wrzucamy do blendera na wcześniej dodane kostki lodu. Jeżeli korzystamy z zamrożonych owoców, wrzucamy je do miksera bez lodu.Całość zalewamy
Słodkie Przyjemnościrabarbar razem z truskawkami ugotować w 1 litrze wody bez cukru kompot przelać przez sitko, można dosłodzić cukrem lub miodem owoce z sitka przełożyć do naczynia i zmiksować blenderem z białkiem serwatkowym o smaku ananasowo kokosowym napełnić do pełna foremki do lodów, schowac do zamrażarki pyszne lody z białkiem, idealne na upały................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięścieramy na tarce jarzynowej na masę jabłkową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy 30 minut. Upieczoną szarlotkę, gdy przestygnie, oprószamy cukrem pudrem. Szarlotka z lodami i bitą śmietaną to bez wątpienia jedno z najlepszych ciast - deserów. Można ją podać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po raz kolejny wzięłam udział w akcji zorganizowanej
mojewypiekiinietylko"Pogoda jaka jest, każdy widzi. Jeżeli macie dziś wolniejszy dzień mam propozycję. Zamiast chodzić po kawiarniach, przygotuje sobie pyszny deser w domu. Na przykład taki deser
Słodkie Przyjemności"Jeden z moich ulubionych lodowych deserów. Bardzo smaczny, nie za słodki i lekki. Do tego jakby nie patrzeć bardzo sezonowy, choć jego przygotowanie nie
Słodkie PrzyjemnościSkładniki;30 ml soku jabłkowego,150 ml wody gazowanej,50 ml likieru miętowego, /jeżeli nie macie to użyjcie 3 krople olejku miętowego/,2 łyżki cukru trzcinowego,lód / u nas tym razem bez/,świeża mięta do dekoracji,Wykonanie;Schładzamy wszystkie składniki. Mieszamy składniki i ponownie do lodówki:) Do kieliszka lub czego wolicie wkładamy lód i zalewamy koktajlem. Drinka możesz
Anioły w kuchni