Niewątpliwie lody domowe są najlepsze. Niedawno byliśmy w Bieszczadach i w drodze powrotnej zajechaliśmy do Sanoka. Tam poszliśmy na obiad, no a po obiedzie lody. Mąż kupił sobie m.in pomarańczowe. Smakowały jak pomarańczowa mamba – czyli jak dla mnie dość sztucznie. Od pewnego czasu i tak zbierałam się do zrobienia lodów pomarańczowych no i stało się. W smaku intensywne, ale na szczęście pozbawione sztucznych barwników, polepszaczy smaku czy innych takich. Kulturalnie na jogurcie, intensywnie pomarańcz... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Matka, żona ..kobieta pracująca. Trochę gotuję, piekę i szydełkuję.