środek witaminowy i dietetyczny, wzmacniający organizm i przeciwdziałający wystąpieniu dolegliwości wspomnianych wcześniej. Pomaga ona także chronić nasze oczy, utrzymuje siatkówkę oka w dobrym stanie. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarnepłynu pomarańczowego. Rozlej trunek do czystych butelek, szczelnie zakorkuj i odstaw na co najmniej 6 miesięcy. Po tym czasie nalewka jest gotowa do picia. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneczasie przefiltruj płyn przez gęstą gazę lub bibułę filtracyjną , rozlej do czystych butelek. Zakorkuj szczelnie i odstaw jeszcze na miesiąc, aby trunek dojrzał. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się
Przepisy i porady kulinarnegazę. Przefiltrowany sok rozlej do czystych butelek, szczelnie zakorkuj. Odstaw w ciemne, chłodne miejsce na 6 miesięcy. Po tym czasie naleweczka jest gotowa. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneprzefiltruj nalewkę przez gęstą gazę , rozlej do czystych butelek. butelki szczelnie zakorkuj. Odstaw jeszcze na 2-3 tygodnie. Po tym czasie naleweczka jest gotowa. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneagrest z własnego ogrodu, który dojrzewa w słońcu z dala od dróg i dużych zakładów przemysłowych. Nalewka z takich owoców będzie doskonała w smaku i aromacie ! Do wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! Pamiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się
Przepisy i porady kulinarneNalewka ta jest aromatyczna i ma ładny kolor, a co najważniejsze jest zdrowa, zawiera dużo witamin i minerałów ! Na nalewkę najlepsze są porzeczki z własnego ogrodu. Do wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! Pamiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi
Przepisy i porady kulinarnepierwszy piłam go uuuu chyba ... kilkanaście lat temu. Była wtedy "moda" na przyrządzanie wszelakich domowych advokatów i likierów. Jednak przepis poszedł w zapomnienie i dopiero ostatnio pokusiłam się przygotować go własnoręcznie w domu. Cóż powiedzieć? ... Niebo w gębie! Piękny kolor i aromat, odpowiednio słodki, niezbyt mocny ... ot taki "babski" trunek na "babskie" spotkanie :)) Składniki
Walijskie Pichcenielubię tej pory roku, bo ciągle jest mi zimno. Niezastąpione są wówczas ciepły kocyk i domowa nalewka lub likier na rozgrzewkę. Toteż staram się latem zadbać o to by zimą ich nie zabrakło. Najczęściej wykorzystuję własne owoce , ale też sięgam i po te egzotyczne. Kiedyś udało mi się kupić w promocji sporą ilość dorodnych ananasów. W większości przeznaczyłam
Wiem co jemlekko ubijamy. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe oraz dodajemy mascarpone i mieszamy dokładnie kilkoma szybkimi ruchami miksera. Gotowe! Nasączenie: woda kokosowa odsączona z mleka kokosowego 4 łyżki likieru kokosowego (np. Malibu lub domowej roboty - przepis TUTAJ ) Do miseczki z wodą kokosową dodajemy likier i mieszamy. Gotowe! :) Nadzienie z malin: ok. 500 g mrożonych lub świeżych malin sok z 1/2 cytryny
Cooking Monsterkremowej konsystencji. Gotowy krem nakładamy do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. [ Polecana końcówka : duża, wpół otwarta gwiazdka]. Przechowujemy w lodówce ! Smacznego!!! Artykuł Krem z likierem Baileys pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortygładki karmelowy sos. Na końcu wlać brandy (u mnie domowa pomarańczówka), wymieszać i zdjąć z ognia. Odstawić do wystudzenia. GRAPEFRUIT 1 duży dojrzały grapefruit opcjonalnie 1/3 filiżanki likieru do macerowania (ja użyłam domowej pomarańczówki) Grapefruita obrać ze skórki i wyfiletować - ostrym nożem ściąć białą otoczkę, tzw. albedo i wycinać cząstki owocu. Przełożyć do miski, zalać likierem i odstawić na kilka
KUCHARNIAnajczęściej zjadamy je bez dodatków. Nie uwierzycie jak szybko można pochłonąć dwie blachy całusków:D /przepis Karolki/ TRUFLE DAKTYLOWO-POMARAŃCZOWE 500 g wydrylowanych daktyli kila łyżek likieru pomarańczowego /użyłam domowej pomarańczówki/ 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta mielonego imbiru szczypta mielonych goździków Daktyle włożyć do blendera lub malaksera i zmiksować. Powstanie zwarta masa. Dodać likier pomarańczowy oraz przyprawy i dokładnie połączyć
KUCHARNIAdegustowanie. Wybraliśmy zgodnie i ochoczo domowe wypieki, a zając z podniesionymi uszami dzielnie reprezentował dział wielkanocnych dekoracji. Po świętach pomyślałam jednak, iż należy mu się coś więcej niż tylko czuwanie nad kolorowymi pisankami. Zainspirował mnie przepis znaleziony na stronie Chocolate Shavings . I tak z zająca powstał wspaniały, kuszący czekoladą i likierem panettone bread pudding . I choć większość źródeł(...)tragedii pod Smoleńskiem... SKŁADNIKI NA 5 PORCJI 1 zając z ciasta panettone :) (oczywiście można zastąpić brioche lub babką drożdżową) 2 jajka szklanka mleka 3 łyżki likieru Grand Marnier (zastąpiłam domową pomarańczówką i dałam więcej:) 1 łyżka dropsików z gorzkiej czekolady (jeśli nie macie, można zastąpić drobno posiekaną gorzką czekoladą) 1 łyżka dropsików z mlecznej czekolady (jeśli nie macie
KUCHARNIA