Nalewka pomarańczowa ( korzenna ).

Nalewka  pomarańczowa ( korzenna ).

Nalewka pomarańczowa ( korzenna ).

Składniki : 5 dojrzałych pomarańczy 1 l spirytusu 95 % 75 dkg cukru 5 szklanek wody ( najlepiej źródlanej ) 1 cytryna 0,5 laski wanilii kawałek kory cynamonu 5 goździków  Sposób wykonania :   C ytrusy dokładnie umyj szczoteczką , a następnie sparz wrzątkiem, osusz. Pokrój na plastry, ( z plastrów usuń wszystkie pestki, są gorzkie ! ) wrzuć do czystego słoja. Dodaj wanilię przekrojoną wzdłuż na połowę , korę cynamonu połamaną na mniejsze kawałki oraz goździki. Wlej do słoja 2 szklanki przegotowane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.