dziś wiadomo, że domowe alkohole są najlepsze :) Podobnie jest z tym likierem, jest mocno truskawkowy, słodki, po prostu pyszny. A najlepiej smakuje z kostkami lodu, plastrem cytryny i listkami mięty :) SKŁADNIKI (ok. 1,5 l) 600 ml soku truskawkowego z tego przepisu 1 szklanka cukru 1 litr wódki sok z cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Sok truskawkowy umieszczamy w garnuszku z grubym
DefinicjaSmakupołączeniu z czekoladą i dziczyzną np. Jeleń w sosie czekoladowy cassis (przepis). W podobny sposób można wykorzystać inne owoce (bez pestek), które zostają po domowej produkcji nalewek i likierów. Po sezonie można sięgnąć po suszone i mrożone owoce, które na kilka dni trzeba zalać alkoholem i ewentualnie dodać przyprawy (wanilia, cynamon, kardamon, goździki itd.) Przepis na przygotowanie
SzczyptaSmaQjogurtu kokosowo-migdałowego oraz kremówki. Do tego banan oraz nasza ulubiona domowa konfitura z jagód i kokosowe batoniki. Dla dorosłych pyszny dodatek w postaci likieru jajecznego... Palce lizać!! Składniki: 1 banan,1/2 słoiczka domowej konfitury z jagód,250ml jogurtu kokosowo - migdałowego,szklanka śmietanki 30%,2 łyżki cukru pudru,1 mały batonik Bounty,4 łyżki likieru jajecznego Adwokat. Przygotowanie
Z miłości do słodkościTen likier gościł w moim rodzinnym domu co Święta, potem poszedł w zapomnienie. Moja mama przypomniała nam o nim w minione Boże Narodzenie, wzięłam recepturę i
Kuchnia domowa AniBędąc tam w głowie odtwarzają się wspomnienia z minionych lat. To co się robiło, jadło, no i oczywiście, piło. Po rozmowie z mamą na temat likierów, które od czasu do czasu gościły w domowym barku jeszcze za czasów jedzenia i picia wszystkiego, najlepiej wspominała „ Likier Monte „. Pyszny, orzechowy i przyjemnie słodki. Ja zrobiłem go delikatnie inaczej, ponieważ
Blendmanserii alkoholi domowej roboty polecam przepis na likier z czarnej porzeczki
Ugotujmy Cośserii alkoholi domowej roboty polecam przepis na likier bananowy
Ugotujmy Coścynamonu ~1 szklanka cukru (użyłam ok. 50 tabl. stewii) ~5 dużych jajek ~1/3 szklanki śmietany kremówki (użyłam jogurtu greckiego) Mus śliwkowy: ~15-20 łyżeczek powideł śliwkowych (najlepsze domowe :)) ~2-3 łyżki alkoholu ; likieru, brandy, wina (pominęłam) Składniki na masę wyjąć z lodówki ok. 1,5h wcześniej, żeby ogrzały się do temperatury pokojowej. Spód: Pierniczki włożyć do miski i dokładnie rozkruszyć
chili & sugardodatkiem wody różanej lub cynamonu),Szczypta soli,8 łyżek konfitury czeremchowej z czekoladą i cynamonem (można zastąpić dżemem z czarnej porzeczki lub z czarnego bzu),50 ml domowego Cassisa (można zastąpić innym likierem porzeczkowym lub wiśniowym, w wersji bezalkoholowej zrezygnować z likieru). PRZYBRANIE - czekoladowe wiórki50 g czekolady gorzkiej,100 g czekolady mlecznej,100 g czekolady białej.Przygotowanie:Bataty
SzczyptaSmaQaromatycznych win, które butelka po butelce odkorkują ciepłe wspomnienia - będziemy się nimi rozgrzewać w jesienne wieczory. Z nowym zapasem sił, których musi nam wystarczyć do następnego lata. Ze smakiem domowych wiejskich serów odkrytych na pachnącym brzoskwiniami targu, pośród tętniących niezrozumiałym gwarem stoisk z kwiatami, arbuzami, niezwykłej urody bakłażanami, miniaturowymi kapustami, makaronami, kogutami, kaczkami i wielkimi jak balie kociołkami (do gotowania(...)BEZACH Z LODAMI ORZECHOWYMI /na 4 porcje/ 4 dojrzałe brzoskwinie 3 białka szczypta soli 160 g cukru, najlepiej drobnego do wypieków garść ciasteczek amaretto likier amaretto lody orzechowe (ja użyłam domowych, przepis niżej) Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Brzoskwinie umyć, przepołowić i wyjąć pestki. Następnie ułożyć na płaskim talerzu nacięciem do dołu i polać z wierzchu wrzącą
KUCHARNIACiasto: 50 g drożdży świeżych 1 kg mąki pszennej 1/3 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 4 jajka szczypta soli 1 łyżka spirytusu 2 łyżki likieru kokosowego 2 szkl mleka kokosowego (polecam domowej roboty ) 50 g wiórków kokosowych 2 łyżki stopionego masła Nadzienie: 300 ml mleka kokosowego (polecam domowej roboty ) 200 ml mleka zwykłego 1 łyżka masła
Nastoletnie Wypiekanie„Witam wszystkich w Nowym Roku i życzę aby był pełen miłości, wiary i nadziei bo gdy będą nimi przepełnione nasze serca będziemy mogli zmieniać świat na
Wiem co jemLimoncello to słodki likier cytrynowy pochodzący z Włoch, konkretnie z Kampanii. Robi się go z samych skórek. Najlepiej jest używać do niego cytryn z okolic Sorrento
Marder&Marder Manufacture