razie konieczności odparować z nadmiaru wody. Usunąć liść laurowy i ziele ang. Farsz ostudzić. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i przeciąć wzdłuż na pół. Wzdłuż każdego płatu ułożyć farsz. Brzegi ciasta lekko zwilżyć wodą, skleić i zwinąć w rulon. Kroić na niewielkie romby. Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec ok 20 minut
Smakołyki Asiresztę składników. Wyrobić, zostawić do wyrośnięcia. Podzielić na dwie części i osobno rozwałkować.Jedną część posmarować stopionym masłem i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.Przykryć drugim rozwałkowanym płatem ciasta, lekko rozwałkować.Pokroić na 2-3 cm paski.Skręcić , a potem zwinąć w bułeczkę i włożyć do foremki na mufinki. Odstawić do wyrośnięcia na 15 min. Piec około 20 minut
Moje domowe kucharzeniewymieszanej z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewany na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu ciasto lekko studzimy i gdy jest jeszcze dość ciepłe, ściągamy z niego papier. Warstwa wiśniowa: Wiśnie odsączamy z kompotu. Sok zlewamy do garnka i dolewamy tyle wody, aby całość miała objętość
My simple kitchenkroję na połówki/ ćwiartki. Jeśli dodaję rabarbar, obieram go i kroję na kawałeczki, obtaczam w cukrze. Kruszonka: Miękką margarynę rozcieram palcami z mąką i cukrami, aż powstanie kruszonka. Gotowe ciasto , lekko ugniatam, dzielę na cztery części, delikatnie rozciągam wałkiem i wykrawam kubkiem cztery koła(drożdżówki) . Układam od razu na blaszce ( w odstępach) na natłuszczonym papierze do pieczenia. Na każdym robię
Takie tam pichceniesody, szczypta soli 100 g jagód (użyłam mrożonych), łyżka cukru trzcinowego, łyżeczka soku z cytryny W misce mieszamy wszystkie składniki placuszków. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia. Nakładałam ciasto łyżeczką lekko rozprowadzając ciasto, aby placuszki miały podobny kształt. W garnuszku podgrzewamy jagody, z cukrem i sokiem z cytryny, gotujemy dosłownie kilka minut. Placuszki podajemy oprószone cukrem pudrem z jagodami. Smacznego
Plate of Joydodawać naprzemiennie porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i jogurt. Ciasto wylać na rabarbar . Całość piec ok 40 min w 180'C. (do suchego patyczka ) Po tym czasie ciasto lekko wystudzić (ok 6-8 min) Wyłożyć na talerz "do góry nogami" tak ,żeby rabarbar znalazł się na górze. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkabyło za ciepłe, bo się wszystko rozpuści :) Następna warstwa to biała masa, delikatnie rozprowadzamy na czekoladzie i uważamy aby jej nie poprudzić. Układamy maliny. Przed podaniem możemy ciasto lekko schłodzić. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/trójniaka, 60 g orzechów włoskich, skórka otarta z 1 pomarańczy, Do mąki dodać jajko, około 150 ml wody, szczyptę soli. Zagnieść twarde ciasto. Wałkować cienko. Odłożyć do przeschnięcia. Następnie ciasto lekko oprószyć mąką, kroić pasy szerokości około 1-1,5 cm. Układać paski jeden na drugim a następnie pokroić w poprzek tworząc kwadraty. Ugotować al dente we wrzącej, lekko osolonej
królestwo garówżółtka, 150 ml śmietany 30%, 2-3 łyżki cukru Do mąki dodać jajko, około 150 ml wody, szczyptę soli. Zagnieść twarde ciasto. Wałkować cienko. Odłożyć do przeschnięcia. Następnie ciasto lekko oprószyć mąką, kroić pasy szerokości około 1-1,5 cm. Układać paski jeden na drugim a następnie pokroić w poprzek tworząc kwadraty. Ugotować al dente we wrzącej, lekko osolonej wodzie
królestwo garówoliwek(marynata), mięso kroimy w paski grubości 2-3cm. , rozbijamy nakłuwaczem, wcześniej smarując mięso marynatą, wkładamy do lodówki na 3-4 godz., z jajka, mąki przygotowujemy lekkie ciasto, kotlety maczamy w cieście i smażymy na maśle na delikatnym ogniu z obu stron
Kuchnia Beatyobficie cynamonem, przykryć drugą częścią ciasta i dokładnie zlepić brzegi. Wierzch po nakłuwać widelcem. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku na 190 C prze ok 1 godziny. Ciasto lekko przestudzić i polać lukrem
Delicious Titbitswiśniowego lub z czarnej porzeczki. Nakładamy połowę kremu czekoladowo-miętowego. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy pozostały krem). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, lekko dociskamy. Nasączamy wiśniówką lub wodą z sokiem z cytryny. Tort dekorujemy zastygającą polewą czekoladową. Dowolnie ozdabiamy. Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego! Tutaj torcik z mniejszych proporcji (średnica tortownicy
bistro mamajednolitego ciasta). Masę z wierzchu oprószyć delikatnie mąką. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1,5h, do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 220C (z termoobiegiem). Ciasto lekko odgazować i uformować bochenek (na omączonej stolnicy), szwem do dołu. Chleb wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (lub na rozgrzany kamień). Na wierzchu zrobić kilka nacięć ostrym nożem
CookYourselfkońcu wbijamy jajka. Gdy ciasto będzie miało gładką konsystencję. Wlewamy je do dwóch silikonowych foremek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut (do tzw. suchego patyczka). Gdy ciasto lekko przestygnie wyjmujemy ostrożnie z formy. Smacznego
Słodkie okruszkiminut w cieple piekarnik nagrzać do 200 C, pieczenie góra/dół, blachę ustawić na 2 poziom i piec 20 minut na złocisty wypieczony kolor bułki są chrupiące, ciasto lekkie i smakują smacznie, można dodać inne ziarna: jakie mamy i lubimy................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię