lekkie ciasto - 9193 przepisów (strona:26/613)

OWOCOWA TARTA Z Crème Pâtissière 118

rondelka i podgrzewać, aż zgęstnieje. Na koniec dodać masło i wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Piec 15 minut w 180 stopniach. Gdy ciasto lekko przestygnie wylać krem i ułożyć owoce

Kuchnia w opałach
Krówka pod chmurką 4464

Śmietane ubić na sztywno, dodać cukier i żelatynę. Przełożyć na blaty kruchego ciasta. Ziarna sezamu zarumienić krótko na suchej patelni cały czas mieszając aby się nie przypaliły. Posypać nimi ciasto lekko dociskając je. Wstawić do lodówki do stężenia

happycreatiff.blogspot.com
Ciasteczka Mikołaja i prezent od serca 209

świąteczną wstążeczką.  NA CIASTECZKA: W misce utrzyj masło z jajkiem i ekstraktem. Dodaj suche składniki i zagnieć ciasto. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układaj małe kulki z ciasta, lekko je rozgniataj. Piecz ok. 10 min w temperaturze 175 stopni Celsjusza.  Smacznego!  Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie

Gotowanie to kochanie
Zawijańce z orzechami i mixem keksowym 183

wyrośnięcia. Podzielić na dwie części i osobno rozwałkować.Jedną część posmarować jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka, posypać mixem keksowym, rozdrobnionymi orzechami i pokrojoną suszoną żurawiną.Przykryć drugim rozwałkowanym płatem ciasta, lekko rozwałkować.Pokroić na 2-3 cm paski.Skręcić , a potem zwinąć w bułeczkę. Odstawić do wyrośnięcia na 15 min. Posmarować jajkiem z mlekiem. Piec około 20 minut w rozgrzanym

Moje domowe kucharzenie
Drożdżowe ślimaczki z dynią 145

elastyczne. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do czasu aż podwoi objętość (1,5-2 godzin) 3. Na nadzienie: masło rozpuścić a cukier wymieszać z przyprawami. 4. Wyrośnięte ciasto lekko wyrobić i rozwałkować na prostokąt 25×30 cm. Posmarować rozpuszczonym, przestudzonym masłem i posypać cukrem z przyprawami. Zrolować wzdłuż dłuższego boku i pokroić na mniej więcej 15 kawałków

UgotujmyTo.pl
Makaron domowy 141

łatwiej było wałkować.    Stolnicę posypujemy mąką i każdą z części rozwałkowujemy na cieniutki placek.    Placki układamy na ściereczce i pozostawiamy na ok. 30 minut, aby ciasto lekko podeschło.    Placek zwijamy w rulonik i kroimy cienkie makaroniki.    Do gotującej się, osolonej wody wrzucamy makaron. Mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu

Maminek kulinarny
Karpatka 151

Lekkie ciasto z puszystym kremem. Składniki na ciasto: -szklanka wody -szklanka mąki -1/2 kostki margaryny -5 jajek Składniki na krem: -budyń -kostka margaryny -szklanka cukru pudru -1,5 szklanki mleka    Zaczynamy od przygotowania ciasta. Wodę zagotowujemy z margaryną.    Do wrzątku wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, utrzymując masę na niewielkim ogniu przez kilka minut. Odstawiamy

Maminek kulinarny
kopytka zielone klasyczne z bułką w maśle / patato dumplings with breadcrumbs 142

trzy części i z każdej kolejno formuj wałeczki grubości palca. Pokrój na kawałki. Wodę osól. Do wrzącej wody dodawaj porcjami kluski. Gdy wypłyną, gotuj jeszcze 2-3 minuty. Ciasto lekko twardnieje. Wyjmuj łyżką cedzakową na talerze, dokładnie odsączając. W małym garnku rozpuść 2-3 łyżki masła, dodaj 2-3 łyżki bułki tartej, chwilę podsmaż, aby bułka się zrumieniła . Polej kopytka

Pasje Jolki
SŁONE PALUCHY DO PIWA 151

paluchów) 50g masła łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka soli trochę wrzątku Wykonanie : Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wbić jajka, dodać miękkie masło, sól, odrobinę wody i wyrobić lekkie ciasto. Przełożyć na stolnicę, rozwałkować, wykrawać paski szer. ok 1cm, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać solą i sezamem (kminkiem, makiem czym lubimy) i piec w temp.170st

Walijskie Pichcenie
Oszukana pizza z patelni 213

ciasto się zetnie (ok. 3 minuty) i obracamy na drugą stronę. Łyżką rozsmarowujemy ketchup wedle uznania, posypujemy serem, układamy kawałki salami i smażymy pod przykryciem około 7 minut, aż ciasto lekko się przypiecze, a ser roztopi. Przekładamy na talerz i podajemy. Smacznego

My Culinary Art
Musztardowe bułki 161

ciasto powinno podwoić swoją objętość. [ drożdże z miodem, wodą i musztardą wymieszałam w misce, dodałam mąki , sól , zamknęłam miskę, zakręciłam miską i odstawiłam.] Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Wyrośnięte ciasto lekko zarobić i formować małe bułeczki. Naciąć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki posmarować ciepłym mlekiem [zapomniałam] i odstawić  na 20 do ponownego wyrośnięcia. Piec przez

Moje domowe kucharzenie
Ciasto z czereśniami 171

udała. Ale ciasto i tak było smaczne :) Gdybym dodała tak jak w przepisie podano 40 dag owoców byłoby pewnie jeszcze smaczniejsze. Najlepsze na drugi dzień (przykryć szczelnie ), bo wtedy ciasto lekko skruszeje. Warto wypróbować z innymi owocami. Przepis stąd  tj.caketime.blox.pl

Proste Potrawy
Biscotti z migdałami 136

bochenek. Ułożyć go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut, aż się zrumieni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i przełożyć na metalową kratkę, aby ciasto lekko przestygło. Po około 5 minutach, gdy lekko stwardnieje pokroić ukośnie nożem z ząbkami na kromki o grubości 1 cm. Przełożyć je z powrotem na blaszkę i piec kolejne

wyzwania kuchenne
Ekspresowy śmietanowiec z winogronami 161

Ostatnio miałam niezwykłą ochote na jakieś fajne lekkie ciasto. Zainspirowana przepisem z gazety postawnowiłam wykonać śmietanowiec z winogronami. Efekt przerósł moje oczekiwania. Ciasto robi się bardzo szybko i banalnie prosto. Smak jest natomiast wyśmienity. Szczerze polecam wypróbować ten przepis. Składniki: 1l śmietany 12% 4łyżki cukru 4 łyżki żelatyny 200g herbatników 300g winogron 2 opakowania galaretki łyżka masła Jedną z galaretek

Kolizje Smaków
Sernik na zimno na jogurcie naturalnym z borówkami 203

użyciu jogurtu naturalnego oraz śmietany kremówki z dodatkiem borówek. Te ostatnie można oczywiście dowolnie zamienić na jagody, maliny etc. Z połączenia jogurtu i kremówki powstaje nam delikatne, aromatyczne i lekkie ciasto, idealne na upalne letnie dni. :) Ilość porcji: Mała blacha ciasta Składniki: Spód ciasta: Ok. 200gram ciemnych herbatników z kremem 50g masła Ciasto: 400g jogurtu naturalnego 330ml śmietany kremówki

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania